søndag den 14. maj 2017

Spændende fortsættelse

Som jeg skrev i går, er det ikke nemt at fange fugle med kameraet. I hvert fald ikke i flugten.
   Men her til morgen lå jeg på lur i køkkenvinduet, mens naboenes kat lå på lur på skraldespanden. Jeg fik fanget et par billeder af sortmejserne i rødbøgen, mens katten måtte konstatere at der er længere til sortmejsernes hjem nu hvor vi har flyttet den ene skraldebøtte. Den fik ikke fanget noget!


Katten: Her ligger jeg!


Sortmejsen: Store skrummel. Kan du ikke høre mine unger skriger på mad?


Katten: Jeg er parat, hvis du kommer herhen!


Mejserne: Så sidder vi her begge to.


Katten: Hov, der smuttede en ind!


Mejsen: Godt gået partner! Vi snyder ham hver gang. Min tur?

Selvom kampen kan synes ulige, som David mod Goliat, er to små kloge fugle altså i stand til at beregne kattens reaktionstid og foretage utallige flyveture lige forbi næsen på ham dagen lang. Det bliver straks værre når ungerne forlader redekassen, for de lander måske lige i gabet på ham. 
   Jeg håber de fleste klarer at flytte hjemmefra!


9 kommentarer:

 1. Så fine bilder! Jeg synes det er så morsomt å se på fuglene, og prøve å få fotografert de. Kattene er noen ganger for dumme, men ikke alltid. De elsker jo å jakte, selv om magen deres er full ;) Noen ganger får de tak i en fugl dessverre.

  God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i. I går fik naboens kat fat i en fasanhøne, som den slæbte ud af haven. Håber den har fået nok nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ups ja det ville være synd, hvis han skal mæske sig i de fine sortmejser. Fine billeder du har taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! Håber du fik en hyggelig weekend med dine besøgende.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Godt fuglene klarer sig, super sjove billeder!

  Ha en dejlig søndag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, man sidder ofte og griner i sin vindueskarm, for der foregår så meget i fuglenes liv, og det er svært ikke at fortolke.

   God uge til dig!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla. Den ser noget tung ud i bagkroppen den kat. Jeg tror ikke, det den drømmer om, vil lykkes. Når der kommer unger måske. Jeg har rigtig mange fugle i haven, og det er min erfaring, det kun lykkes katte at fange i forvejen svækkede fugle. Godt I har flyttet skraldespanden.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk dig, den omfangsrige kat fik såmænd fasansteg senere på dagen i går. Den snuppede nok så nydeligt en høne fra vores have, så måske var det nok til at mætte den.
   Vi kan jo ikke passe på alle de små, men forsøger med simple midler at give dem en chance.

   Hav en god ny uge!
   Ulla

   Slet
  2. Det er jeg ked af at høre. Måske fuglekassen sidder faretruende lavt så, hvis den tunge kat er sådan en superfanger. Måske han bliver nødt til at have lidt vand strintet efter sig, så han kan gå hjem til sig selv, så længe I har små.

   Slet