fredag den 14. juli 2017

Små skridt

Vi er måske ikke så hurtige, men der sker hele tiden fremskridt i kolonihaven. Små skridt fremad - og så bliver det også pænt. Nu har jeg gjort hvad jeg kunne for at redde kålen i køkkenhaven, og John har bygget en dør til skuret.

Lad os bare tage byggeriet først.


Der var forslag fremme om at lave en dør af vandfast plade, men der var vi ret enige om at det skulle være en rigtig stalddør, og her er den så. Fremstillet af billige brædder, men efter alle kunstens regler. Den sidder som den skal og kan både åbne og lukke. Farven er den samme som de nye tagplader, og det synes jeg er rigtig pænt.


I denne weekend kan vi tømme det gamle skur og flytte ind i det nye, og så kan vi endelig rive det gamle rådne skidt ned. Det bliver dejligt.


I køkkenhaven har kålen haft det svært. Jeg havde ikke tid til at forspire, så frøene kom direkte i jorden, hvor de små planter har måttet slås med snegle og ikke mindst duer. Nu har jeg opgivet en del af planterne og resten er plantet ud i hele stykket, gødet og vandet og dækket med net. Det kan da være vi kan høste vores sommerkål engang i november måned...

Heldigvis er der andre afgrøder som klarer sig uden den store arbejdsindsats. Persille, pastinak og gulerødder står godt i rækkerne.


Vi har høstet den første squash og flere er på vej. Vi har heldigvis kun én plante, men den smager godt grillet og sandelig også i grønsagslasagne sammen med hestebønner. Mums! 


De flotte røde Amarant fra sidste år har sået sig selv mange steder. Jeg flytter dem rundt til de bare pletter i haven, hvor de pynter svært. Her kan man rigtig se hvor smart de anbringer bladene, så hver etage får sin del af lyset.


Alle fire blåbærbuske er i god vækst, men kun én har bær. Jeg tænker de andre kommer med til næste år.


Buksbomkuglerne er trimmet for første gang...


... og de fleste Geranier skåret ned, da de var ved at tage magten over hele det rosa staudebed. Nu er der plads til blyrodens flotte blanke blade og kvæsurten som er igang med de første blomster. 


Det er den rene overflod!


10 kommentarer:

 1. Så flott døren ble! Ja, med små skritt kommer en jo også frem!
  Jeg la nett over mine jordbær i går, for fuglene spiste de opp. Noen ganger må en gjøre det for å ha avlingen i fred.
  Riktig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, nu er der et par dage til at komme videre med de små projekter, og i dag er det solskinsvejr.

   Dejlig weekend til dig også!
   Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Jamen det går da super, både med byggeriet og da også væksten i haven! Og ja indimellem må man dele lidt;)

  Ha en dejlig solskinsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har opgivet at multitaske - det kommer der ikke noget godt ud af - men flere sideløbende jobs kan man jo have i gang. Heldigvis!

   Tak i lige måde!
   Ulla

   Slet
 3. Amaranten har også selvsået sig hos os, det må den gerne.
  Sikken en flot dør, dejligt at det går fremad med byggeriet, og at du har reddet lidt sommerkål, som bliver færdigt til november :)
  Hilsen og god weekend.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak. Det bliver godt engang. Jeg holder så meget af den løse sommerhvidkål, men det har lange udsigter. Gik nemmere med grønkålen sidste år.

   Mange hilsner herfra,
   Ulla

   Slet
 4. Det ser rigtig godt ud.
  Her har min blodamarant ikke sået sig selv....men jeg har sået den igen, så den står nu i et par krukker og ser godt ud...omend den ikke blomstrer endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine største eksemplarer er lige på trapperne med blomster, men bladene er jo også flotte.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Vad härligt överflöd och att kunna skörda sin egen mat. Dörren blev riktigt fin och snyggt med en kontrasterande färg.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har det jo godt alt i alt, og det skal man lige huske engang imellem. Her om sommeren er der så meget i gang, at jeg næsten ikke kan overkomme at nyde det hele, men til vinter vil jeg nyde at kigge billederne igennem når det er mørkt og koldt.

   God ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet