fredag den 7. juli 2017

Om det store i det små

Det kan være svært at forklare hvad det nye er i dette indlæg. Jeg har flyttet nogle krukker rundt på terrassen, og så begynder planerne med et at falde på plads - inde i mit hoved. Det nye er egentlig sket rent mentalt.


Jeg har i længere tid haft nogle løse fliser liggende ude på den store terrasse, for at finde ud af hvor vi skal placere et højbed, men i går fik vi så flyttet et par krukker derhen, og pludselig kan jeg fornemme hvordan det kan komme til at se ud - engang. 


Krukkerne giver lidt højde og virker allerede som en slags rumdeler, i modsætning til fliserne, der bare markerede et areal. I højbedet vil jeg have små træer, buske og græs, der kan bryde den store betonflade med struktur og farve året rundt. Derfor er det vigtigt at få anbragt det det rigtigt fra starten.

Inde i skyggesiden vil jeg have en lang hylde med krukker, så her er jeg så småt begyndt at samle Hosta og andet der kan klare mørket. Hylden med krukker skal sløre den høje kedelige sokkel på huset, og give lidt liv udenfor vinduerne.

 
Jeg fik trimmet både Buksbom og Thuja, så de står ret skarpt her i det sene lys. Thujaen er blevet fejet flere gange af en råbuk og det er ikke gået sporløst henover den, men heldigvis er det på ydersiden det er gået værst, og den side ser vi ikke så meget.


På den lille terrasse går det godt i krukker og baljer. Nu er det snart tid for de orange Georginer at springe ud.


Og i urtebedet er der endelig kommet gang i Tagetes - navnlig Appelsintagetes er vældig fin nu, og med lidt varme kommer der sikkert også gang i krydderurterne.


Det går med små og få skridt på hjemmematriklen, men der skal jo også være tid til kolonihaven og alt det andet vi har gang i. 

I kolonihaven er der kommet tag på skuret, så nu er der håb om snarlig færdiggørelse. Vi fik hyggeligt besøg af min nevø, som tilbød at give en hånd, og så gik det tjept.Det bliver dejligt at få skiftet taget på huset også. Lige nu er det et under det ikke regner ind. Faktisk ligner det et "grønt tag" og er nærmest i opløsning, men det skal snart blive et fint grønt ståltag, som på skuret.I denne weekend vil jeg gerne have lavet en dør, og så mangler der ellers bare nogle brædder. Voila!


10 kommentarer:

 1. Planeringen är halva nöjet, så där brukar jag också göra när jag vill förändra och tillföra något nytt. Det är en spännande och kreativ process som måste få ta tid innan man känner sig helt nöjd.
  En vacker uteplats med gott om utrymme för förändringar.

  Trevlig helg Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret, planlægning er en meget stor fornøjelse og jeg nyder processen. Og her er virkelig plads til forbedringer, så jeg kan vel ikke gøre så meget forkert. Enhver forandring er til det bedre.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Der behøver da heller ikke at være de store revolutionerende nyhedder:)

  Det ser rigtig godt ud!
  Og ja, ståltag er noget mere holdbart end de der ondolineplader...

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det mener jeg heller ikke, men hvor mange gange er det spændende at se de samme krukker? Lidt hensyn må man da tage til jer andre. Heldigvis er I meget overbærende og venlige derude i have-cyper-Space!

   God weekend!
   Ulla

   Slet
 3. Ja men der sker da lidt af hvert hos jer, det bliver godt at få skuret færdigt.
  I har en fin udsigt fra terrassen, når I sidder mellem krukkerne.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, udsigten er det bedste ved denne have og huset. Du ved: beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed...
   Det er måske også derfor jeg bøvler lidt med at komme i gang med forandringer, for jeg vil jo ikke ødelægge noget. Haven skal være dejlig at se på og opholde sig i uden at tage hele opmærksomheden, så det bliver en mange-års-udvikling før der er styr på det.

   Rigtig god fornøjelse med din åbne have her i weekenden!
   Ulla

   Slet
 4. Det er jo ikke så store endringer som skal til for å få et annet resultat. Det er morsomt å flytte rundt på krukker, og plutselig er inntrykket endret.
  Ståltak holder nok mye bedre i det lange løp.

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt med forståelse derude i blogverdenen. Her føler jeg mig blandt venner.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 5. Ibland måste man låta det hela mogna fram och du verkar du ju ha hittat lösningen. Liten fin bod ni har gjort. Gott när det blir klart.
  //Helene

  SvarSlet
 6. Du har ret: tankerne skal have tid til at modne. Til gengæld er jeg ret utålmodig når først jeg går i gang. Så vil jeg gerne være færdig så hurtigt som muligt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet