lørdag den 19. august 2017

Every cloud has a silver lining...


Imellem bygerne, hvoraf nogle er kraftige og giver mange millimeter,  er haven ved at overgive sig til efteråret med det modne udtryk som sensommeren giver. Nu er der blomster i den Rundbladede Mynte og Amaranterne i baggrunden er vokset mig over hovedet med deres røde toppe.

Kvæsurten harmonerer fint i farveholdningen og bøjer sig i elegante buer tynget af regnen. Den har selvsået sig og danner både højde og bunddække i hele bedet.


Skt. Hansurten danner kølige tuer af grågrønne blade og næsten hvide blomsterknopper. Den bliver rød når den springer ud.


Og Høstanemonerne svæver i nuancer af lyserødt på elegante stilke med masser af runde knopper, som lover lang blomstring.


Men den megen regn i de seneste par uger holder bladværket saftigt og i god groning. Her er vinløv og Løvefod med vanddråber og Kornellen har fået lidt rødt i bladene.
Så er bygerne vist trukket forbi for denne gang og lyset vender tilbage med et blåligt skær.


Sidste weekend var vi nået hertil med det lille hus:


Og i dag fik vi konstrueret vindskederne så de nogenlunde passer. Det er utroligt så vigtig den sidste finish er. De hvide kanter fremhæver husets konturer på baggrund af de mørkegrønne træer og buske. 


Vi fik det flotteste lys at gå hjem på. Endnu flottere på baggrund af den mørkegrå regnsky, som stadig er på vej væk - ud over fjorden.
14 kommentarer:

 1. Det er mye fint som blomstrer hos deg! Høstanemonene er så flotte. Jeg har kjøpt de flere ganger, men de har ikke trives her. Så fikk jeg en av en venninne, og nå er den full av knopper. Morsomt å få de endelig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke haft held med indkøbte Høstanemoner, men dem jeg har nu stammer fra en lillebitte selvsået plante mellem fliserne på en terrasse. Den havde så meget livsmod at den nu har befolket flere haver, og den breder sig år for år. Faktisk synes jeg den er lidt for voldsom til staudebedet, men den er fin i kanten af haven sammen med ukrudt osv.

   Rigtig god søndag!
   Ulla

   Slet
 2. Godmorgen Ulla

  Det ser da rigtig godt ud, haven og det lille fine hus.
  Og du har ret, sensommeren er en fantastisk tid!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi tog et godt nap med ukrudt og hækklipning i sidste uge, og det har strammet lidt op på havens linier. Og jeg lever stadig i håbet om at huset bliver færdigt udvendigt inden min ferie i september, men så har det også taget et halvt år.
   Glæder mig bare over hvert eneste lille fremskridt.

   Rigtig god søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så fint det blommar, härliga bilder. Väntar och väntar på höstanemonen, den lever men visar inga knoppar. De brukar inte trivas hos mig, men gör ett nytt försök.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
 4. Måske skal du have en gratis Høstanemone, dem er der grokraft i! Enten skal du have en forærende eller du skal stjæle én. De plejer at lykkes.
  Noget af det fineste på Høstanemonerne er faktisk de kuglerunde knopper, så jeg håber du snart får dem at se.

  God søndag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Flotte himmelbilleder jeg holder meget af billeder af den mørke himmel, og solen der sender et fantastisk lys på grund af den mørke sky.
  Ja vi kan ikke komme uden om sensommeren, som virker lidt efterårsagtig.
  Høstanemoner er svære både at få i gang og at slippe af med igen :)
  Mon ikke I når at blive færdige, I er da flittige.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 6. Nå, er det sådan det er med Høstanemoner. Og jeg som troede det var et spørgsmål om penge eller ej.
  Jeg er også ret vild med de vilde himle - og lyset her i sensommeren er så dejlig klart. Alligevel ville det nu også have været rart at slutte sommeren med et par ugers rigtig varme.
  Tak for din tiltro! Vi er vist ikke de eneste flittige...

  God uge!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 7. God morgon Ulla!

  Det ser fint ut i din trädgård trots att ni fått mycket regn men visst märker man att det är sensommar på gång.

  Och det lilla huset är förtjusande, det är detaljerna som gör det!

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bor i "udkants-Danmark", så jeg bliver smidt af Internettet ofte. For et par dage siden skrev jeg et længere svar til dig, som ikkeblev udgivet, og nu kan jeg ikke huske hvad jeg skrev.
   Men tak for din interesse og hav en rigtig god weekend!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Ja det finns mycket att glädjas åt ännu. Älskar mynta men den får stanna i krukan.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Bestemt! Mynte skal holdes på plads. Den rundbladede er meget kraftig med tykke hvide rødder, så den skal virkelig ikke sættes fri.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 9. Ni är flitiga ser jag! Och så fint det är med alla olika bladfärger, nästan viktigare än blommorna.
  Gulligt hus, vad ska ni ha det till?
  Trevlig helg!/Laila

  SvarSlet
 10. Lidt flittige er vi nok, men her er også nok at se til. Huset skal bare bruges til at drikke kaffe i - en kaffestuga. Der er ingen elektricitet i haveforeningen og vandposten sidder ude i hækken, så der skal bare være hyggeligt med bænke langs væggene inde i det lille hus. Jeg tænker på det som et busstoppested, hvor vi kan sidde i regnvejr med en god kop kaffe.

  God søndag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet