tirsdag den 1. august 2017

Lummervarme-torden-styrtregn-myggevejrs-weekend

Juli måned takkede af med et besværligt vejr. 
Skidt med de magiske 25 grader, som indikerer rigtigt sommervejr, bare man kunne få et par sammenhængende dage uden regn. Vi kunne i hvert fald godt bruge en tør weekend til at skifte taget på kolonihavehuset. Her søndag aften fik vi et skybrud som gav 10 mm regn i løbet af 10 minutter.


I mellemtiden er der selvfølgelig andre opgaver at klare, selvom vejret driller, så vi arbejder os langsomt rundt om huset og skifter samtlige beklædningsbrædder på de sidste to sider. I weekenden gjaldt det altså gavlen, og det fremgår jo tydeligt af dette billede, at der trænges til en kærlig hånd. Kaprifolien er for længst søgt indendørs gennem sprækker i væggen og gør indsmigrende tilnærmelser til kaffekanden.


I søndags fik vi sat et par nye hjørner og fire brædder på gavlen. Det var alt der kunne nåes mellem bygerne og i stadig nærkamp med blodtørstige myg.


Haven viser ingen af sensommerens normale træthedstegn med gulnede, ranglede og udtørrede planter. Den megen regn holder alting grønt og saftigt, og ukrudtet buldrer derudaf, som det har gjort hele sommeren.Skabiosen er i fuld gang og trækker mange insekter til...


... og det er der andre blomster der også gør.Vi kom i mål med gavlen af vores lille hus ved at tage mandagen i brug. Her var det rigtig fint arbejdsvejr med 20 grader og ingen væde fra oven. Det gik tjept med at få banket de nye brædder op, i hvert fald til vi kom op til taget.


Her var vi nødt til at skifte et stykke af spærret og måtte først konstruere en afstivning, så taget ikke faldt ned i hovedet på os. Ved hjælp af en solid trekant, stolper, stumper og donkraften fra bilen lykkedes det at hæve taget netop så meget, at det nye spær kunne stikkes ind på plads. 


Denne del af arbejdet var en smule nervepirrende, vil jeg gerne indrømme, men intet er så galt at det ikke er godt for noget. Vi jublede begge to da det sidste lille bræt i kippen blev banket på henad klokken 20.30. - Sikken en lang dag det blev!


På vejrsiden blev det samlede regn-resultat for lørdag og søndag 40 mm, og sammen med myggeplagen og den høje luftfugtighed, er jeg bare glad for at have overstået disse dage. 
   Når man går rundt med et koben eller en hammer i hånden, kan man nemt komme til at slå sig selv på ryggen eller skinnebenet i forsøget på at jage en myg på flugt, og det er jo ikke hensigtsmæssigt. Eneste skade var dog min pegefinger, som fik et gok med hammeren undervejs, og det var egentligt billigt sluppet.Som vanligt efter en ustadig (som det hedder på metrologsprog) dag, en rigtig flot aftenhimmel.14 kommentarer:

 1. Så vakre bilder! Solnedgangene er jo helt magiske hos deg :)
  Ja, dere har fått mye regn, men her har det vært motsatt. Først på søndag fikk vi regn her etter 6 uker med tørke. Skal si det er store forskjeller!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er faktisk først gået op for mig efter jeg er begyndt at følge de forskellige nordiske haveblogs. Utroligt så forskellige vejr-typer vi har. Og tænk i går aftes fik vi lige 20 mm mere, altså 60 mm på 4 dage. Nu er det nok!
   Men dejligt for dig at du fik noget regn...
   Næsten hver aften siger jeg, at jeg ikke gider hente kameraet og fotografere aftenhimlen, og næsten hver aften må jeg alligevel op og tage et billede eller to, fordi det bare er så flot.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Jo jo der var en flot solnedgang i aftes, i aften er der mørke skyer, men I fik regnen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok noget med I ligger i "læ af de norske fjelde", som de siger i vejrudsigten. Her damper alt af væde (også mig) og det er lige i overkanten, men hvornår bliver man nogensinde tilfreds?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Flotte billeder!
  Anlæget med den runde sti kommer rigtig til sin ret!
  Ja, nu kan vi da aflyse tørken - og det gør ikke noget:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke vi har oplevet tørke i år - nja, måske en smule tidligt på sommeren, men det er sandt for dyden gemt og glemt. Med de seneste 60 mm siden søndag (og en ny omgang i morgen) ender vi med at udvikle svømmehud mellem tæerne.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla.

  Det ser flot ud med den runde sti, jeg er også vild med prikkerne i luften fra skabiosen.

  Her er jeg lige nu ved at lukke vand ud af en tank og en beholder. Det render bare ud på jorden væk fra huset. De skal tømmes inden næste omgang regn. Det har jeg aldrig prøvet før i de 16 år, jeg har haft haven. Normalt kan havedammen tage det hele. Den render over alle bredder bare af det, der kommer fra himlen denne sommer. Der har ikke været brug for at fylde på på grund af fordampning.
  Så nu regner det igen.
  Hilsen Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser du bor på Djursland, og nu undrer det mig at der kan være sådan en forskel på dit bosted og så Samsø, hvor Lisbeth klager over manglende regn. Det er mærkeligt vores lille land kan rumme så store forskelle.
   Her på det sydlige Sjælland mangler vi dælme ikke regn, og vores regntønde er også svingende fuld. Spørgsmålet er, hvad man skal bruge alt det vand til, når væksterne får så rigeligt fra oven. Måske skulle vi sende det til de stakkels svenskere, som har det hårdt og må se deres livsværk visne hen for øjnene af dem.
   Verden er af lave...

   Men ja, det er så fint med pletter i luften, når nu resten af stauderne er ret så bastante. I det andet staudebed har jeg Kvæsurt, som laver mørkerøde pletter.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er altså også utroligt, at vi ikke kan få bare 2-3 dage uden regn overhovedet. Her var det godt vejr igår, indtil i går aftes...så regnede det igen. Tørvejr i dag....men de har lovet regn i morgen....og sådan fortsætter de. Totalt ustadigt. Øv.
  Håber I snart kan få ordnet taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lever stadig i håbet om at sommeren kommer, når børnene er tilbage på skolebænken igen, det har man set så tit. Men det kan du jo ikke bruge til så meget...
   Nu er der håb for den kommende weekend, så der satser jeg på taglægning.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det ser så grønt og frodigt ud i jeres kolonihave. Den slyngede sti er med til at skabe en hyggelig stemning. Det er et stort arbejde, I har lavet på huset, men det ser rigtig godt ud. Vi kunne godt bruge noget af jeres overskudsregn, vi har tørstet hele sommeren.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, grønt og frodigt - det er lige ordene!
   I dag får vi vel også 20 mm, de er i hvert fald godt i gang, og hvis jeg kunne, sendte jeg gerne noget din vej.
   Jeg er også glad for stierne rundt i haven, for resten er nærmest ved at udvikle sig til et vildnis. Men tak skal du have.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Så grönt och frodigt ni har det och vilket arbete ni har gjort med huset. Riktigt fint.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er et stort arbejde med et meget lille hus, men vi er også kun amatører. Til sidst skal det nok blive fint både ude og inde.

   Her regner det igen, og jeg kunne godt bruge en pause. tilfreds bliver man vist aldrig.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet