torsdag den 2. december 2021

Hundekoldt

December er startet våd, kold og blæsende, så man mærker vinteren tydeligt. I nat begyndte det at sne, men her er det ikke frostvejr, så det er også en våd omgang. Når vi fodrer fuglene er det lige før de lander i håret på os, for de kan næsten ikke vente på man går sin vej. Jo-jo, det er vinter nu!


En havenisse har for første gang fået adgang til haven:) Nissehuen er af kæmpestenbræk med en kvast af hortensia i toppen, og ellers er det bare en gren med mos på. Det var sjovt at lave den og den er jo ret diskret...

Sneen er også meget diskret og hurtigt væk igen,men det pynter da lidt alligevel.

17 kommentarer:

 1. Din nye nisse var veldig søt med rusk av hortensia. Sånne nisser kan jeg like! :)
  Snømengden du fikk var jo ikke stor, men du fikk litt pynt av det i hagen da. Fuglene spiser veldig mye her også nå i kulden. -10 i skrivende stund her. Vinteren og kulden har kommet brått, men sånn er det bare nå.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Ja, her er det bare koldt - uden frost - og det er vist meget dansk. Godt vi har selskab af fuglene her i den mørke tid. De holder liv i en ellers meget stille have!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Dusk skulle det selvsagt stå :)

  SvarSlet
 3. Hei! Jeg synes at snøen gir en fin kontrast til bedene. Formene kommer så godt fram.
  Her det virkelig kaldt. Vi mater småfuglene. De sliter i kulda.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev en hvid græsplæne - i en kort tid - og det gav fine kontraster.
   Godt I giver fuglene mad! Tænk at sidde på en pind med bare fødder hele den lange nat... Man forstår næsten ikke det kan lade sig gøre.

   Tak og hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Flot header, jeg er lidt misundelig over, at du kan finde ud af det.
  Ja så fik vi lidt mere sne end jer, det må du lige se i mit nye indlæg :)
  Din havenisse er vældig fin, det kan vi lide - ikke noget prangende.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal se om min begavede nevø kan forklare hvordan han har gjort med den header. Måske kan man ligefrem lave en opskrift som vi mindre begavede forstår:)
   Tænk du fik sne! Jeg var nær ved at sige tillykke, men det kan jeg vel godt tillade mig. Du skal jo ikke afsted på arbejde i en iskold bil, men blot ud på din morgenvandring med hundene, og de er vel ellevilde med sneen.
   Ja, havenissen er ikke prangende, og det skal den heller ikke være. Oppe ad vejen bor en familie med en hel række rædsomme havenisser ud mod vejen. De falmer heldigvis med tiden, men kønne er de altså ikke, hverken med farver eller uden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Skøn nisse,,, her på matriklen er det gaardboen der huserer, i al fredsommelighed.
  Vi har vist fået noget mere sne end jer....herlig. Vi er osse begyndt at fodre fugle. de har allerede opdaget det samme eftermiddag.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen en eller anden slags nisse følger der jo med! Man skal ikke tro man har hele ejendommen for sig selv:)
   Ja, vi er i den grad blevet snydt hernede, så jeg nyder den sne jeg kan se på andre blogs. Her var det bare en kort stund og så blev det vådt igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Nydeligt let snedækket, og man må sige, din kreativitet udi brugen af naturens materialer er stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det lysnede i en kort tid, men var virkelig klitret og vådt, så ingen fornøjelse at gå i. Når det kommer til havearbejde er det jo helt umuligt nu, men lidt skal jeg have i hænderne:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Kölden har kommit till oss också, men ingen snö. Det är rimfrost så världen ser vit ut. I södra delen av landet har det varit snökaos. Din trädgård ser fin ut med det vita och gröna i kontrast med varann. En fin liten tomtenisse.
  Ha en trevlig helg! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Jeg ville hellere have rimfrost end dette evigt våde vejr, men det gav en god kontrast så længe det varede.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Meget fin havenisse, du har lavet. Han/hun pynter så fint med krukkerne på terrassen. Vinterbedene ser godt ud med et let drys sne. Ja det vil være sjovere med solskin og -10 end fugtig gråvejr og +1.

  SvarSlet
 9. Fin nisse du har laget. Høres nesten ut som dere har fått vårt vanlige vær, kaldt og vått og blåsende. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 10. Jeg må bare nevne bildet øverst i headingen (det med røde bær).
  Knall vakkert er det :-)

  SvarSlet