onsdag den 15. december 2021

Om at nøjes og fornøjes

Det var som om dagen i går var bestilt til at hæve humøret og åbne øjnene for første gang i ugevis. Sikken en fornøjelse at se den lave vintersol kaste lys over land, og åbne sanserne for en lys og fornøjelig dag. Efter i ugevis at måtte nøjes med elektrisk lys og et skønsomt udvalg af stearinlys, vågnede man op til en herlig dag med boblende glæde over det mest elementære: sol! I dag har vi fået mere af samme skuffe og i morgen bliver det måske endnu bedre, så nu har jeg næsten glemt flere uger med regn og mørke.


Jeg fandt nogle gode plante-par i det milde solskin. Stedsegrønne vækster som vokser i godt naboskab og klæder hinanden. F.eks. dværghønsebenstræ sammen med en mørk rød alunrod,en vintergrøn bregne sammen med taks,Hebe og Tuja,


eller denne meget tilfældige kombination af en lav fyr sammen med lysesiv, som jeg bestemt ikke har plantet.


Vinter Viburnum er kommet sig siden frosten i februar og har taget godt på henover sommeren. Her står den i fint selskab med en rødbladet vortemælk og en karamelfarvet alunrod.


Solen glimtede i de våde glaskugler,i de små røde bær på den krybende Cotoneaster,


og her kan man se hvor vanvittigt smukke påskeklokkernes blade kan være når de får lov til at stå i fred.


Jeg tror julen skal fejres som en lysfest i år!


19 kommentarer:

 1. Ja solen gør virkelig underværker både for planterne, os og motiverne. Det ser skønt ud det hele. Her fik vi ikke så meget solskin i dag, kun lidt i formiddag, resten af dagen havde jeg alligevel nok at gøre med vaccine, kørsel og besøg hos en gammel ven på plejehjemmet. Til gengæld har jeg god tid til at nyde solen i morgen, de lover sol, så jeg håber, det passer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er mange ting der skal passes ved siden af - og navnlig her op til jul. Jeg sidder heller ikke stille i min vindueskarm og glor hele dagen, men lyset havde næsten en fysisk virkning på mig da det endelig kom frem, og det føltes som om man kunne nå lidt mere i dagens løb. Synes jeg hørte i en vejrudsigt at vi havde fået 5 timers sol i den første halvdel af december, så det er måske ikke så underligt det virker så stærkt nu. I dag er virkelig knald på - ju-hu!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Tror att solen har kommit hit nu, vilket fantastiskt solsken. Din trädgård ser riktigt fin ut. Så fina bilder, man kan nästan inte tro att det är december. Vi har haft väldigt halkigt i några dagar men nu är så gott som all snön borta och gator och vägar nästan helt bara igen. Världen blir så fin med sol, härligt.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en utrolig forskel det gør - og navnlig på mit humør:)
   Nej, det ligner ikke vinter her, men det kommer nok engang i det nye år. Frost har vi næsten ikke haft, så planterne ligner sig selv fra efteråret, og med lidt sol ser det helt festligt ud.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Solen kommer for første gang her også i dag, og det er lenge siden jeg har sett den. Det er så deilig å se den igjen nå. Det er 5 dager til vintersolverv, og det betyr jo at vi får se mer til den i tiden som kommer :)
  Dine glasskuler er så fine og gir farge nå i desember. Påskeklokkeblader er veldig fine hos deg nå ja.
  Ha en deilig sokskinnsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så ved du hvad jeg taler om! Og som du siger, er der heldigvis snart mere at glæde sig til når dagen begynder at blive længere igen. Men det er velnok skønt at kunne se farver igen!
   Tak og god solskinsdag til dig også!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. De sidste par dage har været en fornøjelse med sol og mildt vejr. Du harfundet nogle fine motiver ved hjælp af zen.

  SvarSlet
 5. Ved hjælp af solen, skulle der stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, så forstår jeg bedre... Men ærlig talt synes jeg virkelig det var på tide med lidt sol, så jeg nyder det bare!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Her har det også vært sol i dag, skikkelig deilig. For noen fine glasskuler. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du også har fået solen at se! Jeg tænker du også har nydt dagen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Åh ja sol sol. Den var noget sløret i går, men fin og skarp i dag. Det var en fornøjelse at cykle hjem.
  Jeg nåede rundt i haven idag. Og i drivhuset var der næsten forår.. der er et par af de kuldekimere frø, jeg såede i november der allerede er begyndt at spire!! Gad vide hvordan resten af vinteren byder på,,
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager det hele med; sløret eller klar, kold eller varm, bare kom an med solen! Synes virkelig der var gået lang tid siden sidst vi så den, og jeg trives bedst i lidt blandet vejr. Ja, gad vide hvordan resten af vinteren skal blive... Vi må vist bare tage en dag ad gangen, og dine nyspirede frø skal måske holde vejret længe endnu. Dejligt du nåede en tur i haven!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Det er bare fantastisk når solen skinner i denne mørke tid. Ih man suger det til sig. Jeg prøver at opfinde ting jeg kan lave i haven bare for at være ud og nyde det. Fine billeder fra haven med gode vintergrønne planter. De er bare guld værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg forstår lige hvordan du har det og nusser også rundt i haven bare for at nyde vejret.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Man bliver så glad, når solen skinner.
  Det er nogle flotte plantesammensætninger, du har fundet. Taks og bregner er et rigtigt godt makkerpar. Dværghønsebenstræet er jeg ret forelsket i. Er den hvid på bagsiden?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes nærmest den er endnu mere lysegrøn på bagsiden - altså dværghønseben (frygteligt langt ord!) Ja, jeg blev helt overrasket over hvor meget solen betød for mit humør, men det var vel også 3-4 uger siden vi havde set den.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Hei! Ja, man er så avhengig av sollyset. Det gjør virkelig noe med humøret. Ikke minst gjør sollyset noe med hagen. Flotte bilder av farger.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Du har fuldstændig ret med solen, den er nærmest uundværlig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet