torsdag den 25. november 2021

November ligger i detaljen

Ja, normalt siger man at djævelen ligger i detaljen, men jeg vil slet ikke gå så vidt som at sammenligne november med denne slibrige personage - så galt står det ikke til! Men det er jo et meget begrænset udsyn man har i disse sene efterårsdage, så det bliver ligesom naturligt at fokusere på detaljerne. Skyerne hænger ned om ørerne på os og de drypper da også ind imellem.Profilerne af hyld og hassel herover giver et meget godt indtryk af novembers gråskala, men der er dog rakler på vores tyrkiske hassel, så måske er det et tegn på nødder næste år.

Ikke alt er gråt. Viburnum Mariesii har stadig kønne blade til overs og paradisæblerne er en kilde til stadig glæde i mørket.


Vi har efterhånden en god samling vinterbelysning i form af lyskæder i forskellige længder. De er ikke alle monteret, men i det forhenværende tomat-højbed er tipi'en nu klædt ud som juletræ med en god gammel juletræskæde på. Det hygger på terrassen, og de gule thuja-grene jeg hentede hos genboen lyser også op når det elektriske lys ikke er tændt.
Når det kommer til blomstring er der ikke meget tilbage, selvom julerosen skyder frem med hvide knopper, men morgenfruen er jo enestående langtidsholdbar. Solbrud står med sorte vinterstandere og pynter på sin egen diskrete facon.Novemberskoven kan stadig give fine oplevelser, som her hvor vi gik en lille tur langs en slynget å. Så smuk kan den sorte skov tage sig ud med vandets reflekterende lys og spejlinger.


En måned til jul og vi nærmer os advent med stormskridt. Der er nok at glæde sig til og nok at lave den næste måned også. December skal nok blive hyggelig som den plejer, men der trækker vi nok endnu mere indendørs og nøjes med at opleve haven fra den lune stue.


15 kommentarer:

 1. Så flotte bilder du har tatt, Ulla. November kan absolutt være vakker på sin måte. Her er det vinter nå for i natt var det - 4 grader. Det er også vakkert på sin måte med rim overalt. Vi får hygge oss innendørs ja, for sånn blir det hvert år når vinteren kommer. Jeg ønsker deg en god weekend, og en hyggelig advent på søndag.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit! Ja, nu er kulden kommet til dig, og det er så fint at dit drivhus netop kommer op at stå nu hvor man gerne vil indendøre. Rigtig god advent til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Skoven er smuk på alle årstider og duften derude så lækker. Det at tage billeder til bloggen er uden tvivl med til at holde øjnene åbne for detaljerne i den mørke november.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skoven er altid en god oplevelse, og vand er evigt forunderligt! Jeg tager billeder hvadenten de skal på bloggen eller ej, men disse var tilpas gode til at kunne vises frem:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja det er noget gråt derude, i dag var jeg dog heldig at får formiddagsturen i solskin. Bær og lignende glæder man sig over nu og ikke mindst fuglene, der hygger sig i kuglerne lige uden for vinduet. Min tyrkiske hassel har haft rakler i flere år, men stadig ingen nødder, så jeg har opgivet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg forstår dig godt. Vi har også haft rakler tidligere, men endnu ingen nødder. Måske skal den være 50 år gammel for at gide den slags.
   Fuglene er det daglige lyspunkt og solsorten er begyndt på paradisæblerne, men de plejer at holde frem til jul.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Mørke grene mod en grå himmel er et smukt november syn. Godt set! Dine paradisæbler pynter så flot og de hænger ret længe, gør de ikke? Ja jeg skal love for at de gule thuja grene lyser op - god måde at bruge naboens "rester".

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg har valgt et par sorter af paradisæbler som netop beholder æblerne længe. Solsorten spiser de orange først og så hænger de gule som regel tilbage ved juletid, men i januar er de alle væk. De to træer er guld værd på denne tid, og de har været så nemme og uproblematiske indtil videre.
   Ja, naboen skulle bare vide hvilken skat hun fik kørt igennem flishuggeren:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Åhh så skønne vandspejlbilleder. Det giver altså en fantastisk virkning.
  Vi har et paradisæble med gule æbler. Det holder næsten til jul, med mindre vejret er frost-tø hele tiden. Fuglende interessere sig ikke for det. Men et orange der holder længe har jeg ikke set før.
  God advent. Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt I også har holdbare paradisæbler! Det er jo næsten den fineste julepynt man kan få. Vores orange hedder Prosessor Sprenger, og jeg så den først i midterrabatten på Roskildevej i Glostrup, hvor jeg blev enormt imponeret over der overhovedet kunne vokse noget. Men der står de på en række og pynter helt enormt midt i en sindssyg trafik!
   Den lille bæk med rislende vand samlede lyset op på endnu en grå dag, og jeg kunne slet ikke lade være med at fotografere...

   Tak og i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hei! November har mange fine detaljer. Bildene fra skogen er flotte. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Anne - og rigtig god weekend!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Det har varit grått och blött, men vi har också haft några soliga kyliga dagar. Idag var det runt -6 grader. Känns kallt då man inte vant sig vid det ännu. Du har fångat fina bilder från skogen. Paradisäpplena lyser upp i trädgården.
  Nu har jag äntligen fått tända mina adventsljusstakar i fönstren, det blir genast ljust och fint.
  Ha en fin adventshelg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så er kulden nået frem til dig, og den skal man lige vænne sig til. Men måske er det bedre end den grå og våde verden:)
   Dejligt du har fået gang i dine advents-lys og kan begynde at tænke frem mod jul! Nu skal der hygges indendøre.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Visst framträder små detaljer mer nu än när de ska konkurrera med sommarens blomstring. Du har verkligen fångat fina detaljer både från trädgården och skogspromenaden. Även här glädjer jag mig åt prydnadsäpplena som fortfarande pryder träden och givetvis åt de olika ljusslingor som lyser upp i mörkret.

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet