søndag den 19. december 2021

En december låge

Ja-ja, vi har da også en julekalender, og hver dag er der et godt stykke chokolade til os hver, men det er nu ikke den slags kalender-låger det handler om her. Det er faktisk bare den grønne låge i kolonihaven der nu endelig er blevet monteret.Den kan åbne - uden at skrabe henad jorden - og den kan lukke - uden at skulle løftes på plads - og alt i alt er der stor tilfredshed med at disse elementære funktioner nu er i orden!


Til næste år bliver de nye pæle malet grønne som resten, men jeg måtte jo lige se hvordan de gyldne kugler ser ud på toppen. Ja, jeg er også tilfreds!Og her på en af årets mørkeste dage fandt solens næsten vandrette stråler ind til vores lille have og lyste de vinternøgne grene op, som her på guldregnens grønne bark,og her på ahorn og kirsebærkornel.

På denne fine klare dag fik vi også revet de sidste visne blade sammen og klippet aspargeserne ned, så nu kan vi godt holde juleferie. Det er jo skønt at se solen igen, men også skønt at få lavet lågen i orden, så den for første gang virker helt efter hensigten.


16 kommentarer:

 1. Så flott din grønne port ble Ulla! Det må jo være veldig morsomt å reparere gamle ting som du gjør, og få de omtrent som nye igjen. Ja, vi har også sett glimt av solen i de seneste dagene, og det er helt nydelig å se den forvandle den grå verden som har vært her også i det siste. Nå blir det veldig kaldt fremover til langt over jul, og den kulden kan jeg godt klare meg uten når de spår ned mot -16 grader.
  Ha en fin juleuke!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her skulle vejret også blive koldere, og måske får vi endda en lille smule sne, men det vil jeg nu se før jeg tror det:) Minus 16 bliver det i hvert fald ikke!
   Det er altid tilfredsstillende at kunne bruge det gamle igen, og jeg tror lågen kan holde mange år endnu. Jeg har egentlig bare slebet og malet den for træet var udmærket.
   Du må også have en fin og hyggelig jul Marit!

   Mange hilsner fra Ulla
   PS. Tillykke med Norges sejr i håndbold! Jeg synes både Danmark og Norge klarede sig så flot.

   Slet
  2. Tusen takk. Ja, begge lag og land klarte seg veldig godt. Finalen i går var utrolig spennende.

   Hilsen Marit

   Slet
 2. Ja og det er blevet en fin låge med gyldne kugler. Solen blev nydt over hele landet tænker jeg, jeg nød i hvert fald lidt tid i haven, det var skønt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi suger strålerne til os som solfangere på denne årstid, og det må da gerne blive ved lidt endnu, for vi har en lang vinter foran os.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det er en skøn plet, I har skabt ved fælles hjælp. Det må være fedt at slippe for den der specielle skrabelyd fra en låge, der hænger skævt☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ofte har man jo hænderne fulde når man ankommer til kolonien, så det er virkelig rart at kunne betjene lågen med en enkelt hånd nu - ren luksus!
   Vi er meget glade for den lille have som giver os mange flere glæder end man skulle tro, navnlig nu hvor de store anlægs- og restaureringsarbejde er ovre.
   Mange tak Marie - og en rigtig god jul til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hei! Du har all grunn til å være fornøyd med hagporten. Den er kjempefin. Det er så deilig når sola skinner inn i hagen på denne tida. Du har tatt fine solbilder av hagen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det pynter altid når man får renoveret de gamle ting.
   Rigtig god jul til dig og dine!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. En meget fin indgang til haven I har fået lavet. Flot grøn farve og de gyldne kugler er prikken over i'et. Haven ser godt ud i den lave sol. I er vist helt klar til hvad vi nu får af vintervejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu håber jeg vi er parate, for nu tales der om sne til jul, og det kunne jo være fint at få lov at opleve hvid jul.
   Jeg ønsker dig en dejlig jul!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Grinden med grindstolparna blev helt perfekt. De guldfärgade dekorationerna passar fint till. Det ser så snyggt ut på kolonin.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Jeg håber du passer godt på dig selv og får en fin og hyggelig jul!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Den er blevet god, og så med gyldne kugler i siden ser den jo helt kongelig ud,,,
  Jeres have ser godtnok fin ud,, I har haft travlt.
  I dag er det solhverv jubii.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu er året vendt og for min skyld måtte coronaen også gerne snart vende alle sine kurver (nedad forstås), men i det mindste får vi gradvist lyset tilbage.
   Håber du får en hyggelig jul trods alle benspænd Gunvor. Vi trænger til at blive forkælet lidt her i vinterens midte - og lidt kongelig har man da love at være:)

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hei Ulla,

  Det ser nesten litt vårlig ut hos deg?! Jeg ønsker deg og din familie en fredfull og fin jul, og at alle holder seg friske!

  Hilsen Marit

  SvarSlet