torsdag den 8. december 2022

Velkommen!

Ja, velkommen til sol og måne og lidt lys og klarhed igen. Det har været en mørk og grå tid siden december startede, men nu er kulden kommet og vinteren begynder at mærkes. Vi havde store flotte skyer i horisonten, men de få snefnug der faldt var hurtigt væk igen, og nu klarer vi os med frost og rim.


I dag vågnede vi op til fuldmånen som stod i nordvest og så flot ud inden den gik i seng.
På billedet ovenfor kan man nede i højre hjørne lige ane et rådyr i marskellet, der spejler månen med sin hvide rumpe - som sjovt nok også hedder 'spejlet'.

Gråspurvene holder til i troldnødden og skiftes til at flyve til og fra morgenmaden


mens solsorten stadig kan finde et par æbler i Professor Sprenger.


Den lille sumpmejse er lynhurtig ved foderbrættet... og lige så hurtigt væk igen.Havenissen Bastian måtte have en ny hue, da den første fløj væk i blæsevejret. Nu har han fået en tyk hue af tuja-grene, og den ser ud til at holde til vejrliget.I krukken ved siden af pynter de røde bær på bjerg-te mellem mos og grene fra skoven.Vær velkommen til lyset som allerede nu glæder os, og som heldigvis snart vender igen! 

15 kommentarer:

 1. Det er flotte bilder av rimfrost og månen du viser Ulla, og deilig å se solen i bildene dine. Du har mange fugler som er på besøk hos deg, og de er så sultne nå i kulden. Morsom dekorasjon! Ja, det er heldigvis ikke så lenge til solen igjen snur, og da går det igjen mot lysere tider :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu glæder vi os til lyset igen, men solen hjælper på humøret selvom dagene er korte, og fuglene er blevet meget interesserede i maden efter det blev frostvejr.

   Tak Marit! og hilsner fra Ulla

   Slet
 2. vi fik en lillebitte smule sne til i går, plus en masse rimfrost. Så månen lyste det hele helt fantastisk op i går nat. Det virkede næsten så lyst som om dagen. og så sol hele dagen i går, dejligt. Jeg nåede lige en halv time rundt i haven.
  Det er godt Bastian ikke fryser om hovedet. Han er bare herlig.
  Vi har fået en spætmejse, der futter rundt i mejsekuglerene og spiser. Den er sjov med de øjebryntegninger. Og rødhalsen og gærdesmutten snupper de rester der falder ned når mejserne spiser.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da også vi havde 8 dages totalt mørke forinden, så det er vel ikke mærkeligt man glæder sig over lyset både nat og dag. Godt du fik presset en haverunde ind i dagslys! Fuglene er en kilde til daglig glæde, og spætmejsen er både sjov og dekorativ, men den vil gerne have 'spisebordet' for sig selv, har jeg bemærket:-) Næsten alle fuglene har kunnet finde føden selv indtil frosten kom, men nu er de der!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg har vist for travlt, jeg havde ikke set dit indlæg, men nu er jeg der. Bastian viser tydeligt dine kreative evner. Sikken en dejlig udsigt I har, ja det er dejligt endelig at se lys over landet. Rim i græsset er også flot, i dag fik vi så sne, men det forsvinder hurtigt igen.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt i orden Lisbeth, det behøver ikke gå så stærkt, men jeg blev bare så glad for at se lyset igen, at det boblede over i et indlæg.

   Knus fra Ulla

   Slet
 4. Det er en fin hue med dusk, Bastian har fået. Der var også koldt om ørerne, da vi gik vores morgentur. Her har vi ikke sne, men temperaturen var omkring 0, og det småregnede, så man skulle passe på ikke at falde.
  Det er et fint billede, du har fanget af månen og rådyret. Godt det ville stille op til fotografering, men det har vel ikke dårlig samvittighed, for det er vel andre rådyr der huserer i kolonihaven.
  Du er god til at lave dekorationer. Betragter du bjergte som julepynt, eller få du dem til at vokse videre i haven?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, pas bare på med den kombination af regn og frost!
   Sjovt nok så jeg først rådyret da jeg fik forstørret billedet på skærmen, og jeg aner ikke hvilke dyr der raserer min koloni, men jeg tænker de har en vis aktionsradius... Der er kun 3-4 km mellem de to haver.
   Det er første gang jeg har købt bjergte, så jeg ved ikke om den vil leve videre i et bed, men det skal da prøves. Her om vinteren skal jeg jo også have luft, og det bliver så i haven eller skoven, hvor jeg går og snuser rundt. Dekorationer er noget af det der kan laves når man på skift er i skoven og haven:-)

   Hilsner og tak!
   Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Vi har haft kallt i några dagar, det är också vitt ute av rimfrost, inte så mycket snö men tillräckligt för att allt skall bli vitt. Fåglarna är trogna gäster, de ser lite frusna ut, och äter glatt av det som bjuds. Tomten Bastian ser ut att ha det bra, skönt att han fick en ny mössa så han slipper frysa om öronen. Nu är det inte långt tills det blir ljusare igen. Ha en trevlig helg och tredje advent / Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Ja, det er koldt og frost, men ingen sne her. Fuglene er dog meget glade for maden her i kulden, og jeg nyder det liv de giver i haven.

   God advent til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Du har tydeligvis ikke fået nær så meget sne som her. Vi har et pænt lag, som efterhånden har lyst op i nogle dage Bastian er en rigtig hyggelig fætter at have boende. Bjergte er en køn lille plante til juledekorationer. Jeg planter dem altid ud i surbundsbedet efter jul, hvor de dog ikke trives alt for godt. Sådan et ophold i en krukke
  er nok en hård omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, her var ingen sne til os i denne omgang og det hvide er bare rim. Alle bygerne går tilsyneladende udenom. Det er første gang jeg køber bjergte til krukkerne, og de skal bare se godt ud i vinter, hvilket de klarer meget godt. Om de overlever sidenhen må vi se... Jeg har jo ingen surbundsbede.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Ja, det var en flott fullmåne, så den her også, men jeg klarer aldri å få tatt noen bilder av verken sol eller måne. Ha en fortsatt fin søndagskveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vel også nok at du har set den, flot var den i hvert fald...
   God mandagskveld til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Dina vinterbilder visar vilken fin struktur din trädgård har, kloten är otroligt vackra och tillsammans med häcken framhäver de olika grenar, blad och frukter. Vackert. Uppskattar som du att se olika fåglar förse sig på det trädgården (och jag) har att erbjuda nu när kyla och vintern är här.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlet