tirsdag den 24. januar 2023

Den der ager med stude...

... kommer også med!
- Og jeg håber det stadig gælder i forbindelse med mit udgravnings-projekt i haven.Midt i januar var jeg kommet i mål med at lægge tørv ud på græsset og havde fået stukket kanten af. Den alleryderste græstørv hele vejen rundt vendte jeg for at prøve at holde græsset fra at gro igennem det tynde lag jord, der skal lægges yderst i bedet. Så må vi se om det hjælper...Siden da har jeg gravet den rå jord op og lagt den ud i et godt lag ovenpå tørven.Kanten rundt om hullet bliver en lille vold, og jeg skal have fundet en god bunddække-plante der kan klare forholdene her. Måske bliver det den krybende Cotoneaster vi har sat langs terrassen. Den kravler langt ind i bedet og sætter nye rødder, så den kan jeg nok tage en del stiklinger fra.


Jeg holder kun til et par time ad gangen med greb og spade, men det føles skønt at falde ned i sofaen efter sådan et lille 'træningspas', og bare jeg selv kan se det går den rigtige vej:-)


Rundt omkring i haven er der visse livstegn, så selvom der ikke er meget menneskeliv så er der dog små bitte erantis på vej og troldnødden lyser op med de gule blomster, når solen ikke vil.


16 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er du flittig og udholdende. Det ser godt ud, det du laver. Hvor må det være dejligt med så meget energi. Her må jeg holde mig til det langsomme tempo. Der er i øvrigt ikke meget, der lyser op her, jeg er lidt skuffet over, at der hverken er erantis eller vintergækker.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth! Du er jo i en helt anden situation end mig, både med helbredet og så hele flytningen, så m.h.t. flid når jeg dig ikke til sokkeholderne! Jeg husker godt hvor arbejdsomt det var at flytte...
   I vores have er der kun ganske få erantis og vintergækker under hækken, men jeg har fået spredt vintergækker ud så småt i bedene. Det tager tid, men man bliver så glad når det lykkes, og som sagt 'den der ager...' :-)

   Knus og tak fra Ulla

   Slet
 2. Du er superflittig Ulla, og resultatene av ditt arbeide ser veldig bra ut! Det må være helt fantastisk å kunne arbeide ute alt nå. Du har en veldig lang hagesesong. Jeg er temmelig grønn av misunnelse her jeg sitter ;)
  Det er jo så flott at du har blomstring alt nå. Her er det bare isroser:)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Superflittig er en stærk overdrivelse Marit, men tak for de pæne ord!
   Jeg er klar over jeg er heldig med vejret lige nu, men vi har jo oplevet stærk frost i februar - plus oversvømmelse - og snestorm i marts, bare indenfor de seneste år, så der kommer sikkert også forhindringer her i dette år. Man må bare glæde sig over det man kan nå:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Du har fått mycket gjort, det känns ofattbart att det är januari hos dig också. Skulle kunna tro att det är en annan årstid hos dig. Ser mycket fint ut och resultatet blir nog bra. Skall bli spännande att se fortsättningen.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Det går som sagt meget langsomt, men dog i den rigtige retning... Vinteren er jo helt uforudsigelig her hos os og jeg prøver at nå lidt inden vejret skifter. Samtidig er det dejligt at få frisk luft og lidt motion, som du ganske sikkert vil være enig med mig i.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. I mine øjne er du bestemt kommet langt. Her har vejret ikke været gunstigt for den slags projekter. Enten har det regnet, eller også har vi haft frostvejr, så her sker ikke ret meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her har vi sandelig også fået regn, men jorden er altså stadig i stand til at suge det op. 112 mm i januar - foreløbig, men frosten er kun ganske let til gengæld, så jeg fedter bare lidt rundt i bunden af hullet:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. En time eller to om dagen giver nu osse en del over tid. Nu er det ved at være så lyst så længe, jeg osse har en times tid om eftermiddagen. Og så er det bla. æbletræerne der beskæres. Men ihh, hvor ville jeg gerne have plads til et procekt som dit. Jeg elsker sådanne arbejder, hvor man maser i mange dage og drømmer om hvor og hvordan og hvilke planter.
  Ja troldnøden er på trapperne, og den dufter. Erentisserne kribler og krabler, vintergækkerne osse,,, snart er forårstæppet lagt ud. Men vi har stadig Februar tilbage. Og Marts osse hvis galt skulle være. Der er som sædvanlig "tusind" ting der gerne skulle laves i foråret.. Men vejret hvordan vil det blive,, spændende...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu heller ikke hver dag jeg er derude, så det er en langsom start!
   Men sådan et nyt projekt er altid godt at have, og tankerne drejer sig foreløbig mest om hvordan jeg får afstivet hullet... Godt du nu kan nå en times luft efter arbejde! Dagen er mærkbart længere allerede. Vi må jo slå til mens vi kan, for som du siger ved man aldrig hvordan vejret bliver de næste par måneder, og jeg har også flere ting der skal nås inden det bliver forår for alvor.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Jeg er overrasket over, at du i det hele taget kan grave. Her er jorden frossen.
  Jeg synes, du fortjener ros, det er godt gået at holde ud med gravearbejdet i et par timer om dagen. Jeg vil tro, du kan holde varmen.
  Det ser ud til at være et stort bed. Der forsvinder mere og mere af græsplænen, og til sidst er det vel kun græsstier, der bliver tilbage i denne del af haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har været nede og kysse nulpunktet et par nætter, men ikke så det kan mærkes i jorden. Jeg er altså ikke i gang hver dag, og alligevel synes jeg det hjælper lidt på formen - både min og det nye beds form:-)
   Du har sikkert ret i det meste græs forsvinder, men jeg tror ikke vi vil savne det, og i virkeligheden er der mere arbejde ved græsset end bedene synes jeg.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Så kul att få följa med i ditt projekt, nu börjar man se hur din vision ser ut. Det kommer att bli riktigt fint. Klokt att dela upp arbetet och ta lite varje dag, både för kroppens skull men också för att hinna reflektera över hur ni vill ha det och göra små justeringar om det skulle behövas. Följer fortsättningen med spänning.

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulrika! På en måde er jeg også spændt på at se hvad det ender med, for det er ikke alt jeg har regnet ud fra starten, og lige nu spekulerer jeg på om hullet skal stives af i siderne... Men som du siger: fortsættelse følger!
   Som træningsprogram fungerer det vældig godt:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Ja, det er litt av et prosjekt du holder på med. Her blir det nok en stund til det blir noe graving, jorden er for våt og i natt var det frost og helt hvitt med rim ute i dag morges. Gleder meg til å komme i gang jeg også. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er vi også vågnet op til rim i dag, så projektet må hvile sig, men man kan altid finde på noget andet at lave:-) Du har jo allerede lavet et flot projekt på din drivhusplads, og der skal også være tid til at slappe af ind imellem. Om kort tid er vi nok i gang igen!

   Hilsner fra Ulla

   Slet