tirsdag den 7. februar 2023

1 time og 60 minutter

Ja, sådan stod der på den hjemmeside, hvor jeg tjekker dagens længde, men jeg vil nu tillade mig at sige at dagen er tiltaget med 2 timer - sådan for nemheds skyld:-) Uanset hvor få eller mange timer og minutter man regner i kan jeg i hvert fald med sikkerhed sige, at solen skinner i dag, og det er jo altid så fint på denne årstid.
Eftermiddagssolen liver op og sætter kulør på bede med kornel, stedsegrønt og sankthansurt, og glaskuglerne stråler i æbletræet.Græsserne står stadig pænt, og hvis den hårde frost kan holde sig væk får vi måske alle de fine blomster at se på vinter-viburnum i år.
Også vinterglans er klar med blomsterknopper, og grønkålen sætter nye friske blade op ad de lange stilke, mens de gamle blade drysser af.Kirsebærgrenene gløder i den lave sol og snart kan man måske sidde her på Amalienborg (som bænken hedder) foran kirsebærtræet og nyde en kop kaffe.
20 kommentarer:

 1. Ja, det skulle bli omtrent to timer det :)
  Det er så fantastisk å se hvor langt alt er kommet hos deg. Snøklokker i knopp er bare så vakkert å se på. (Det er ca. "bare" to måneder til de dukker opp her, og ja, jeg er grønn av misunnelse ) :)
  Amalienborg er et flott navn på benken, og jeg kan tenke meg at det må være deilig å sitte der i fint solskinn :)
  Nyt den tidlige våren hos deg!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt vi kan blive enige om matematikken Marit! Jeg tør endnu ikke kalde det forår, for man ved aldrig hvad der kan ske. I 2018 fik vi snestorm det meste af marts, men jeg nyder jo de gode dage, det er klart, og de første forårsblomster er værdsat! Det er en god bænk og navnet havde den da vi købte den, men endnu er det for koldt at sidde der.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Solen kom nu først sent i eftermiddag her, men den var nu velkommen alligevel. Det er dejligt at se det hele kribler og krabler frem.
  To timer betyder alverden på denne årstid. Det lysner så sagte om morgenen jeg står op og det er lyst længere om eftermiddagen så man kan nå at "dimse" lidt rundt i haven. Herligt.
  Fornemt I kan sidde på Amalienborg og nyde haven, gnæk gnæk.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var heldige her med en flot dag, og man er jo taknemmelig for al den sol man får på denne årstid. Dejligt for dig med mere lys når du har fri. Det er lidt hårdt i den tid hvor man aldrig oplever dagslys.
   - Og lidt kongelig har man jo lov at være:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Pudsig formulering, må man sige. Lige nu er der sikkert for koldt til at sidde på Amalienborg med sin kaffekop. Grønkål er en fremragende plante. Vi har set i år, at palmekål ikke er nær så vinterhårdfør som den gode, gamle grønkål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og jeg er jo spændt på hvad der står i morgen...
   Grønkål er langt bedre end den flotte palmekål, i hvert fald efter mine erfaringer, og grønkål kommer jo igen og igen vinteren igennem. Amalienborg må lige vente lidt. Her har vi nattefrost.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Så fine vårlige bilder, godt å høre at dagene har blitt lenger, det er ikke alltid så enkelt å merke når det bare er regn. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, her havde vi regn hele januar, så den var virkelig mørk, men nu mærker man en forskel og det er dejligt!

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Så fine vårbilder! Veldig deilig at lyset kommer igjen! Får håpe dere slipper mer frost!

  SvarSlet
 6. Hej Ulla!
  Det märks att det har blivit ljusare på både morgnar och kvällar. Kanske någon teknikalitet att klockan måste upp till 60 innan minuterna räknas upp, ser lite kul ut.
  Snödroppar och stora knoppar, ser ut som att det inte dröjer allt för länge tills ni kan sitta på Amalienborg och njuta av sol och körsbärsträd. Visste inte att kålen klarade vintern, undrar hur den skulle klara vintern hos oss, kanske skall jag prova.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sikkert bare en teknikalitet! I dag står der at dagen er 2 timer og 4 minutter længere, så nu har man altså opdaget at 60 min svarer til en time:-) Det er i hvert fald dejligt med mere lys!
   Hvis du er glad for kål synes jeg bare du skal prøve med et par grønkålsplanter. De kan tåle en del kulde, og selvom bladene falder af kommer der bare nye hele vinteren igennem, og de pynter jo også!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla,
  Vilken härlig dos av vårstämning du bjuder på från din fina trädgård. Härligt gröna blad och svällande knoppar, nu dröjer det inte länge förrän våren tar över. Blev förtjust i din Vinter viburnum men insåg snabbt att den inte klarar sig här.
  Ja, ljuset återvänder i rask takt, 1 timme och 60 minuter längre dagar är precis vad vi behöver.

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ser helt forårsagtigt ud men her er kun et par graders varme. Sidste år sved frosten min vinter-viburnum, så jeg ikke fik megen blomstring, så jeg håber jo det lykkes i år. Det er sikkert for koldt der hvor du bor desværre.
   Når solen skinner mærker man rigtig at dagen er blevet længere. I dag står der 2 timer og 4 min. Jeg måtte lige ind og se om det var blevet til 1 time og 64 min - man ved jo aldrig...

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Tænk hvor meget det betyder med 2 timer mere solskin om dagen! Jeg nyder det også. Og når nu solen er højere på himlen, så planterne gløder på en anden måde. Så lækkert! Uha min bænk er stadig pakket væk - der går nogle uger før jeg bliver fristet. :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og navnlig i solskin mærkes den ekstra daglængde, men koldt er det sandelig stadig. Her står bænkene ude året rundt og giver en hyggelig stemning, selvom jeg ikke har lyst til at sidde derude - endnu. Man skal arbejde sig varm for tiden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Ja det går i hver fald den rigtige vej. Jeg havde ikke set før, at du har vinterviburnum, den er vældig fin, jeg har set den et par steder på Samsø, måske skal jeg have mig sådan en her,
  Apropos tid - min søn og børnebørn er i Singpore nu, der har de allerede d. 9. februar nu.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterviburnum lærte jeg at kende da jeg arbejdede på kirkegården, og synes den var så fin, men den har været lidt svær at løbe i gang, og frosten har været hård ved både blomster og blade her i starten. Håber den er vokset fra unoderne!
   Ja, sådan kan man jo 'snyde' lidt med kalenderen, men de kommer vel hjem engang til dansk normaltid... Tid er virkelig en mærkelig opfindelse!

   Knus fra Ulla

   Slet
 10. Det er utroligt, som den lave sol kan få farverne frem på planterne. Og når der i bedene er røde kornelgrene, brune sankthansurt og en gulgrøn cypres(?), bliver vinterhaven ligefrem farvestrålende.
  Så er det måske på slotspladsen den fine hvide bænk står ;-)

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 11. Det är definitivt ljust längre nu. Jag sitter ofta vid samma fönster och stickar på eftermiddagarna och det är stor skillnad. Härligt! Och nu har det varit ett par dagar med riktigt sköna temperaturer.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet