onsdag den 10. januar 2024

Længsel

Jeg bør jo ikke klage når vi har kulde i januar, men på en måde er det som om vi atter er kommet ind i en vejr-lomme, hvorfra vi ikke kan komme ud. 10 dage med koldt og stillestående vejr og udsigt til endnu 10 dage, hvor vi måske får et par varmegrader, men ikke noget egentligt vejrskifte. Jeg keder mig ærlig talt.Af og til et lille solglimt, men ellers bare grå himmel. Vi har ikke et dejlig tykt og dekorativt snelag her, men vandet er sunket ned i jorden og har efterladt bare pletter med rester af is. Det ser faktisk lidt sjusket ud. På hullet lagde der sig først et tyndt islag ovenpå vandet, men en morgen var det styrtet ned, og som en rude der er knust ligger resterne tilbage i bunden.
Sådan ser der også ud i skoven, hvor de overfyldte dræn-kanaler nu kun har is-skørter hængende på siderne efter vandet er forsvundet. Det lykkedes os af få en god lille skovtur i solskin forleden.
På de isede stier færdedes vi med stor forsigtighed og mødte kun en enkelt person som til gengæld løb gennem skoven og hurtigt forsvandt forude som en gul plet i landskabet. Han må have haft et par særlige sko på...På hjemvejen med den lave sol lige i øjnene rullede allerede den næste grå sky ind, mens gæs restede på marken. Det kan ikke være megen mad de finder der i øjeblikket.Jeg længes efter forandring. Måske en god snebyge eller et par dage med rigtigt tøvejr der kan fjerne den glatte is fra veje og stier, men det har lange udsigter. Hjemme i varmen fra brændeovnen krøller julens afblomstrede hyazinter bladene som serpentiner, og jeg strikker for at få tiden til at gå. 
   Det er flere måneder siden jeg var i haven, for hele efteråret druknede i regn og nu slider vi med frosten, så en vis restløshed og længsel har indfundet sig. Jeg er sikkert ikke den eneste...

20 kommentarer:

 1. Ja, det virker som været har kommet i et spor som det ikke kommer ut av, og sånn skal det fortsette her også. Det iskalde vintervær skal bare fortsette. Likevel er det vakre bilder du viser selv om du blir lei. Vinteren har en iskald skjønnhet som bare vi i Norden får se, og det skal vi jo være glad for selv jeg nå er lei av kulden. Nei, du er ikke den eneste som ønsker forandring ute, men jeg er redd for at det ikke skjer noe med det første. Her er vi vant til at vinteren varer lenge, men i år tror jeg den blir ekstra lang selv om jeg håper at jeg tar feil.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke træt af kulden, men af barfrost og glatte veje. Det må gerne være vinter om vinteren, men vejret kører fast i et spor i lange perioder i dette nye klima, og jeg kan ikke rigtig vænne mig til det.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 2. Hvor er det smukt! Lad os nu nyde at vi for en gangs skyld har vinter og koldt om vinteren.

  SvarSlet
 3. Nej, vintervejr om vinteren bør vi vel ikke klage over, men når man bliver forhindret i at foretage de aktiviteter, man plejer at udføre og har glæde af, så bliver man alligevel frustreret. Og sandt at sige så er haven noget kønnere i frostvejr end i regnvejr. Det viser dine billeder jo også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel! Men alligevel er det lidt kedeligt når man intet kan foretage sig derude i flere måneder. Jeg savner jo mine aktiviteter.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Dine "isbilleder er så flotte og sjove med de knækkede flager. Men ja jeg kan godt se I ikke har fået nær så meget sne som os. Her ligger stadig en tung dyne på alt. Jeg har prøvet at ryste det værste af de stedsegrønne, men det er hårdtfrosset. Så jeg krydser fingre for grenene kan klare det.
  Men som dig keder jeg mig osse lidt. Om eftermiddagen når jeg kommer hjem, plejer jeg at kunne tage en runde i haven og dimse med lidt. Det kniber gevaldigt nu, bare jeg skal gå rundt skal jeg dukke mig under de snetunge grene. Selvfølgelig har jeg både bøger , nørkletøj og hobbyer,, men jeg vil uud og røre mig. Jeg kan ikke engang cykle på arbejde pga. sneen, men osse eftervirkninger af en sur influenza, men må bruge bilen.
  Nok er det kun januar, men ih hvor vi drømmer om forår ..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er denne barfrost der irriterer mig, og her har vi ved gud ikke megen sne! Du kan altså også mærke en længsel efter at foretage dig noget... Men vi må bare vente og se om der kunne komme et par dage hvor haven har gavn af et lille besøg:-) Jeg ved i hvert fald at jeg ville have gavn af at bevæge mig i den friske luft!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Idag har vi mildväder, snön är kvar men kanske inte länge. Om det blir kallt nu så kommer det att bli halt. Dina bilder på isen är riktigt spännande. Jag börjar också känna att jag skulle gärna komma ut till växthuset och kanske så något, men mina jordpåsar är nog stelfrusna. Jag har stickat en hel del, men nu känner jag mig bättre från förkylningen och skulle gärna ha lite mera action.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kender udmærket din utålmodighed og man trænger simpelthen til at bevæge sig og trække frisk luft ned i lungerne, men det er glat og frosset derude.
   Isen er det eneste der har forandret sig de sidste 10 dage, så den fanger min opmærksomhed:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Nej du er ikke den eneste, jeg klarer det endnu bare jeg kan komme ud og gå mine ture, i dag er det tøet så meget, at jeg kunne gå selv. Det er dejligt en gang imellem bare at gå i egne tanker. Ellers streamer jeg en del, læser bøger osv. jo jeg er glad for vinteren, men kan bedst lide klart vejr. I dag var jeg i Billligblomst for at købe primula, de lyser dejligt op med klare farver. Jeg håber, de overlever herinde, så de kan blive plantet ud.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan et par primula kan løfte humøret i det grå vejr, og jeg synes de plejer at komme igen i haven når de har gjort det de kan indendørs. Måske ikke i de samme kraftfodrede størrelser eller helt samme farver, men de skal nok komme igen. I dag er det klart her efter en flot stjernenat, og der er rim på alle overflader - det hjælper også på humøret, men lidt sne eller anden forandring ville jo også være dejligt:-) Det er en fornøjelse at kunne gå nogle ture - og vi har jo brug for luften!

   Knus fra Ulla

   Slet
 7. Det er godt at vide, at foråret hvert år tager magten over vinteren.
  Du kan i det mindste glæde dig over udsigten fra stuevinduet, den er "ikke så ringe endda" som vi siger på vestjysk.
  Jeg har lagt et indlæg ud på min blog om møllehaven i Højer. Jeg mener, du også har skrevet om haven, men jeg kunne ikke finde dit indlæg. Kan du huske, hvornår du var der?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må jo klare mig med udsigten men savner alligevel lidt jord under neglene...:-) I dag har det dog regnet og nu er vejene i det mindste fri for is. Jeg holder også af vinteren, men helst ikke denne barfrost i ugevis.
   Ja, jeg har set dit fine indlæg om haven og møllen i Højer, og kan se det var i august 2020 vi var der - som tiden dog går. Troede ikke det var så længe siden, men jeg nød at gense dette dejlige sted på din blog Elna!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Fine vinterbilleder du har taget men vi er enige om at de isede stier er trælse. Ih hvor vi trænger til at komme ud i haven og pusle lidt. Plusgrader fjerner snelaget nu, så måske om en dag eller to. Vi krydser fingrene!

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag er isen forsvundet fra vejene, og sneen er regnet væk, så nu starter vi forfra forhåbentlig uden is. Lidt sne ville også være fint:-)
   Ja, jeg er lidt indebrændt må jeg indrømme, men det stadig kun januar. Det er nok lidt for meget forlangt at skulle kunne lave havearbejde hele året, men jeg glæder mig til at komme i gang igen.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 9. Der jeg vokste opp var det den gang en elv som ofte gikk tørr, og da ble det dannet sånne isflak, vi ungene gikk alltid der for å lete etter fine isfigurer. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her er ingen elve Ingeborg, men jeg kan levende forestille mig hvordan børn bliver fascineret af de flotte isstykker! Jeg får da også lyst til at samle de fine is-ruder op og studere dem nærmere:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Skogbildet, og den gule mannen med gode sko, ser ut som det er tatt fra ei fotobok.
  Sånn skal det gjøres !

  SvarSlet