onsdag den 7. februar 2024

Våd vinter

Hvis man gerne vil have flere vådområder, så må man være helt lykkelig efterhånden, for denne sæson fortsætter i stor stil med at skabe våde overskrifter, og i dag er jeg med på bølgen:-) 


Udsigten fra min plads ved vinduet ser ofte grå ud som her i går, hvor vi fik 30 mm regn - til gengæld kan jeg glæde mig over de to troldnødder som er nået op i en hæderlig størrelse.
I løbet af dagen i går fyldtes haven igen med vand, og i går aftes var hele baghaven oversvømmet for 5. gang siden oktober. Her til morgen i det fine lyse vejr så det allerede bedre ud, men alligevel...

Jeg gider næsten ikke at skrive mere om disse vandproblemer, men vil vende mig mod de gode forårstegn som pryder haven og glimrer i solskin. På den tyrkiske hassel er raklerne ved at springe ud, mens løgplanter og primula gør sig klar til at blomstre.


Den røde hasselbusk har pink rakler, men de er ikke sprunget endnu.I dag var udsigten flot i solen, og en lille snebyge fik vi også. Der kommer mere kulde og sne senere på ugen, og så må man bare håbe der snart kan komme en pause i nedbøren.

15 kommentarer:

 1. Jeg forstår godt at du er lei av alt dette regnet og vannet som det blir i hagen din, Ulla! Det er jo fryktelig at det ikke holder opp. Likevel er du heldig som ser vårtegn i hagen din alt nå. Snøklokker er så vakre, og jeg gleder meg til å se de her også en gang :)
  I mellomtiden må jeg slite med kulden, for det var nesten -15 her i natt. Vi har våre forskjellige utfordringer med været, men de får vi ikke gjort noe med dessverre. Nydelig bilde av snøklokkene!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtigt, vi har alle udfordringer med vejret, og regn i store mængder er altså hvad vi kan forvente fremover. I hvert fald om vinteren.

   Mange tak og hilsner
   Ulla

   Slet
 2. Ja vandproblemer er der nok af, vi fik kun 20 mm, det er nu også nok til os. Ellers glæder vi os over forårstegnene, der kommer flere og flere, det kan vi lide. Det sidste billede er især flot, dejlige farver og buske. Nu må vi nyde solskinnet, så længe det varer. Dine troldnødder er fine.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virker som om vi skal vænne os til at stå under vand om vinteren. Sommeren bliver nok knastør som den plejer... Det er efterhånden svært at være havedyrker, men jeg forsøger at trøste mig med vintergækker og rakler.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 3. Ja vand kommer der alt rigeligt af. Hvis så bare der var noget tilbage til sommer når vi har brug for det.
  Forårstegnene kommer alligevel, dejligt. Det kribler og krabler. Troldnødderne er så fine. Jeg har kikket på billeder fra de foregående år af min gule. Den har slet ikke nær så mange blomster som sidste år. Jeg tænker det er sidste års tørke , der gør det. Jo vi havde en hård tørke periode sidste år. Trods mange siger det regnede hele sommeren!!!
  Spændende hvad dette forår og sommer bringer.... Lidt af hvert?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også man lever i spænding efterhånden Gunvor, men forventer ikke det store, må jeg sige. De små tegn på forår er en trøst, og det bliver vel forår engang. Bare man kunne gemme vandet til den tid!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Æv altså! Jeg kan godt forstå at du ærgrer dig. At se sin fine have under vand gang på gang er nok til at tage pusten af én. Men din have ser så flot ud - den tager åbenbart genvordighederne med stiv arm. Jeg var så glad for at se dine 2 troldnød fra huset. Jeg har ønsket mig en troldnød længe men har været i tvivl. Nu har jeg beviset for, at de pynter vildt flot i vinterens gråvejr så nu skal det være!! Tak! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke sandt! Du må have dig i det mindste én troldnød, for det er et lyspunkt i alle disse genvordigheder, og det er navnlig i gråvejr de lyser op. Jeg håber da virkelig min stakkels have kommer godt igennem vandmasserne!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Förstår dig, det är inte trevligt med översvämning och fullt med vatten i trädgården. Det som är glädjande är de fina rabatterna och snödropparna. Det syns inte på bilderna, att det är vått, annat än på den nya grillplatsen. Jag hoppas det ordnar sig.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Nej man kan jo ikke se hvor våd jorden er på billeder, men jeg kan love dig for vi har fået mange små nye søer rundt omkring på markerne, og man kan høre det svupper under skoene derude:-)
   Jeg må trøste mig med vintergækker og erantis!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er godt, du har den fine udsigt over haven og landskabet fra vinduerne. Der er så mange forskellige nuancer af gult, rødt og grønt. Dine nye græsser bidrager også med både farve og lodrette linjer.
  Jeg tænker medfølende på dig, hver gang der meldes om regn over dit hjørne af Sjælland. Jeg håber ikke, planterne tager skade.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men jeg glæder mig også over haven på trods af vandet, men tænker det er et svært sted at være plante, når man drukner og tørster på skift henover året. Jeg glæder mig til at se græsserne i fuld størrelse om et par år!
   Jeg har i øvrigt lånt Hannu Sarenströms bog om hans haveliv på Langeland. Den er virkelig inspirerende, så du skal have tak for din anbefaling! Hans begejstring er virkelig smittende, og vi har bestemt os for at rådyrsikre køkkenhaven i kolonien i år. Nu må det være nok med al den tristesse!

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 7. Ja, för att klara av att må gott trots perioder med motigheter måste man nog fokusera på det som är positivt. Särskilt när man inget kan göra för att ändra på det som är motigt. Jag förstår ju att du inte alls vill ha vattnet där, men tycker att trädgården är väldigt fin med den vattenfyllda "gropen". Det är också en lättnad att se att planeringarna runtomkring inte längre ligger under vatten.
  Det är också härligt att få se bilder på lite vårtecken så här i februari!

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gælder om at fokusere på det positive, navnlig fordi vejrforholdende er kommet for at blive. Fremover bliver det våde vintre og tørre somre, så lige nu kigger jeg også på hvordan man kan gemme lidt vand til vækstsæsonen. Det er ok at vandet står i 'gropen', men jeg er træt af alt det vand der står i bedene. Jeg burde nok have gravet et større hul:-)
   Vintergæk og erantis er altid så opmuntrende her i februar!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Regn, vind og snø...........sånn er det bare. Jeg trøster meg med at det vanlig i februar.

  SvarSlet