søndag den 4. oktober 2015

Oktoberfest

Efteråret tøver endnu og september gled umærkeligt over i oktober med strålende eftersommerlige vibrationer. Jeg serverede kaffe og kringle i haven på min fødselsdag, og det var helt behageligt at sidde i læ bag majs og tomater og døse i solen.


I går var afsat til en ukrudtsoverhaling i bede og på havegange. Det var planen at tage det stille og roligt med gode pauser, men vanen tro kom vi så godt igang, at dagen tog en sveddryppende drejning.


Hvis ikke to 2-3 af de søde naboer havde været i det snakkesalige hjørne, havde vi såmænd slet ikke husket at holde pause, så der fik vi nogle hyggelige pusterum ind imellem.
   Og ellers fik vi fjernet og høstet de sidste hestebønner og buskbønner samt ærterne, som havde fået en ordentlig gang meldug. Klatrestativet kom også ned sammen med fuglenettet, og så var der ligesom bedre plads til hakke- og skuffejern.Jeg stod op på øverste trin af stigen og tog nogle billeder i solens lave stråler. Det er faktisk svært at tage ordentlige billeder når kontrasterne mellem lys og skygge er så stærke, men man nyder jo virkelig solen på denne årstid, så her skal ikke klages.
   Snart nok kommer det rigtige efterår med regn og rusk, men så vil de mange chrysantemum også springe ud med fine blomster.I sidste uge var jeg så heldig at få foræret en ordentlig stak fine bjælker fra en af vennerne som skifter gulvet i sit hus. Bjælkerne har ligget som strøer under gulvbrædderne og er helt sunde, men vi brugte et par dage på at befri dem fra tagpap, ståltråd, diverse lister og en hulens masse søm. 
   Jeg har malet bjælkerne med sort træbeskyttelse og nu ligger de og venter på at blive til stolper i det lave espallier, der skal bygges rundt om den runde køkkenhave. Til foråret skal det op at stå så vinen får et ordentligt stativ at klatre på, og ellers skal der plantes frugttræer og et par tornefri brombær.
   Der er nok at glæde sig til her mens vi graver os gennem den stadig nye have. Snart er der gået et år, og nu ved vi lidt mere om hvilke muligheder den byder på i skiftende vejr. 2015 har i hvert fald været et forrygende haveår foreløbig, og snart kommer der anderledes farver på bladene.Ingen kommentarer:

Send en kommentar