torsdag den 11. august 2016

Ro på!

Godt inde i min anden ferieuge er det vel på tide at slappe lidt af og nyde havelivet.
   Jeg har rendt lidt for meget rundt i forsøget på at være her og der og allevegne - samtidig, og det burde jeg jo vide er dømt til at mislykkes.


I dag fandt vi tid til et par rigtig gode pauser med kaffe, mad og chokolade ind imellem opgaverne. Jeg fik luget begge staudebede, mens John gik til stålet med udgravning på terrassen. Det er fortsættelsen af vores anlægsarbejde fra sidste år, og handler om at få nivelleret terrænet foran huset.   Vi glæder os til at få lavet en dejlig terrasse naturligvis, men lige nu handler det også om at få et jævnt areal, hvor vi kan samle delene til det nye skur. Så på flere måder er det et nødvendigt projekt. Og set i forhold til vi har gennemgravet langt størstedelen af haven allerede, og flyttet tonsvis af jord op og ned, frem og tilbage, er det jo egentlig næsten ingenting der mangler. Vi skal bare tage et lille stykke ad gangen, som vi har gjort med alt det andet.

I dag var en dag i nydningens tegn. 
Modne blåbær fik vi også smagt... Mums!

At dagen var så fin skyldes også en hulens masse arbejde vi fik lavet i går. F.eks. kom en ny trimmer i sving med at nedlægge alt det høje græs i kanten af haven, så nu kan man faktisk se, hvad det er der er plantet. Et virkeligt nyttigt redskab!


Ukrudtet omkring huset var - som sædvanlig - under kærlig behandling, så hakkejernet har ikke stået stille i dagevis. Det bliver en stor lettelse, når vi engang får lagt stenmel ovenpå en ukudtsdug.

Men ellers er haven rigtig dejlig her mens blomstringen er på sit højeste. Rundt i kanten af haven er de robuste stauder plantet ud i græsset, og lige nu er der godt gang i høstanemonerne.


Også køkkenhaven er pyntelig med de mange rævehaler, og det runde bed i midten - med knald på de orange farver - lyser op på selv en gråvejrsdag.I staudebedene nyder jeg også de første blomster på blyroden, som jeg håber at kunne dele og få mange flere af med tiden. Den har meget smukke blanke blade, som får flotte høstfarver senere på sæsonen.


I det gule bed imponerer skønhedsøje stadig. Her er den fine Moonbeam fanget i en solstråle.


Selvom vejret var ret frisk i dag, går vestenvinden så at sige hen over hovederne på os i kolonihaven. Vi ligger godt i læ af store træer, så det var en perfekt havedag uden regn. 

Rigtig meget at glæde sig over!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar