lørdag den 18. februar 2017

FØR og EFTER

En god eftermiddag i kolonihaven hvor årets lugearbejde tog sin start.
   Det er jo snart et halvt år siden vi fik lavet noget fornuftigt her, så alle havegangene er groet til i græs. I efteråret måtte vi sande at der ikke var tid til at fjerne ukrudtet, så vi gik over til at holde græsset nede med trimmeren, men nu skal der altså ske noget inden alle linjer i haven udviskes.
   Nu skal der ryddes inden vi lægger et ordentligt lag stenmel på.

Et par FØR billeder:Vejret er gråt og blæsende men med milde vinde og jorden ret bekvem at arbejde med, så vi fik ordnet halvdelen af havegangen rundt om køkkenhaven og skåret kanter også.

Hertil i dag:
Og hvem ved? Hvis vejret ikke bliver alt for vådt fortsætter vi nok en af dagene.

12 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja, det ser godt ud! - og jorden er super at arbejde i nu når den værste væde er trukket væk. Ukrudtsrødderne slipper så let! Dem der kommer væk ser du ikke mere, og så giver det jo en dejlig varme:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med varmen har du ret i, og nu har vi lige fået varmen endnu engang med porre/kartoffel-suppe kogt på de sidste porrer fra køkkenhaven. Til gengæld ved jeg ikke om vi slipper for ukrudtet fremover. Det meste er jo frøukrudt - heldigvis - men det skal nu nok poppe op igen. Og hvad skulle jeg ellers få tiden til at gå med?

   Hilsen fra Ulla

   Slet
 2. Det er da en opstrammer, der gør en forskel. Det er dejligt, at jorden er frostfri, så man kan komme i gang med havearbejdet, og det er en rar fornemmelse efter en aktiv dag i haven at slappe af i sofaen lørdag aften.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt du kan se en forskel. Jeg elsker når man virkelig kan se der sker noget, selvom det nok var bedre om vi havde holdt ukrudtet nede lidt mere konsekvent.
   Og nu er sofaen sprunget op på ryggen af mig, ahh!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det er helt vildt hvilken forskel det gør med nogle skarpe kanter. Sikke et flot stykke arbejde I har lavet.
  Fortsat god arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg glæder mig til at få et godt lag stenmel på. Ikke fordi det standser ukrudtet, men det gør det i hvert fald nemmere at skuffe og hakke. Om sommeren er jorden jo stenhård og ens arme værker efter en omgang lugning.
   Nu skal vi vist til at have sne og frost igen, så det er ikke sikkert jeg når hele vejen rundt i denne omgang. Men vi når det nok engang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja der er virkelig sket noget, desværre kommer det jo igen, så det er med at være over det. Jeg har kigget lidt rundt på din blog, det hele ser rigtig godt ud også malerierne. Tak for kigget.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selv tak. Jeg hygger mig med maleriet her om vinteren.

   God uge og god bedring med din fod.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hei!
  Jeg liker så godt hagegangene som slynger seg i hagen din. Det er morsomt å se hvor godt det gjør seg når linjene blir strammet opp. Vi forsøker å gjøre det samme her.
  Så hyggelig at du tok turen innom bloggen. Nå skal jeg titte rundt hos deg.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen.
   Jeg startede på min kolonihave for et par år siden, og der skulle ligge en haveplan på bloggen i 2015. Jeg forsøger at lave en rund køkkenhave-afdeling og en firkantet terrasse-afdeling med staudebede. Håber på den måde at få haven til at virke større og mere interessant.
   Glæder mig meget over dine fine billeder af natur og have. Tak for dem!

   Hilsner fra Ulla.

   Slet
 6. Hej Ulla
  Det ser rasendes godt ud med sådan en justering:-) og utrolig spændende køkkenhave.
  Vi har også en cirkel i vores køkkenhave, bestående af gamle granner vi har kappet toppen af, dog en del mindre, får lyst til at fylde den med grønkål i år:-)
  God dag med hilsen fra Anette

  SvarSlet
 7. Hej Anette!

  Jeg har altid været glad for cirkler og runde former. Sjovt nok kan sådan en rund køkkenhave godt være dekorativ selv nu hvor der kun står spredte kål og halvrådne bladbeder. Det er selve formen der virker, i hvert fald på mig. Og som du siger; man får lyst til at fylde den med et eller andet.
  Hvis jeg bliver træt af køkkenhave engang, så kan jeg bare kaste nogle blomsterfrø eller lave mig en rund plæne til et par liggestole, og det vil stadig være et interessant haverum. Jeg holder meget af den idé at jeg kan lave om på indholdet uden at ændre formen.

  God snestorm!
  hilsner fra Ulla.

  SvarSlet