tirsdag den 7. februar 2017

Frisk snefygning og ferieminder

Mens sneen hvirvler rundt derude dykker jeg ned i sidste omgang feriebilleder fra Irland.


Den sidste del af rejsen bragte os langs med sydkysten til Waterford, som de praler meget med er grundlagt af vikinger, og op igennem Wicklow Mountains, som er et stort rekreativt område for Dublin - og måske Irlands kendteste National Park - og tilbage til hovedstaden igen.
   På vejen besøgte vi Mahon Falls, hvor vi kunne nyde denne flotte udsigt oppe fra bjerget og nedover den flade frugtbare kystslette. Til den anden side var naturligvis vandfaldet, som gemte sig helt inderst i dalen.Ikke noget stort og prangende vandfald, men et flot område med en helt forfriskende blæst i højden. Alting har en overkommelig størrelse i Irland og man kan nå at se flere steder på en dag uden at blive helt udmattet.


Vild flora langs kysten.


Dunmore East syd for Waterford.


I Wicklow Mountains har en af Irlands mange nationalpoeter, Thomas Moore, digtet smukt ved et sammenrend af to floder, og man kunne bare ønske sig at hans digt kunne inspirere til lidt mere fredelig sameksistens alt i alt.
Ved Sallygap endnu et rislende vandløb, madpakker og flot udsigt til endnu en af Irlands dejlige grønne dale. Fint besøg af en stor flot møgbille, som også kunne lide æggesandwich.

Vi slog os ned lidt syd for Dublin i Bray, hvorfra der var togforbindelse ind til byen langs kysten. Dublin springer jeg lige over, selvom de også har smukke parker, for i Bray fandt vi Kilruddery House med en smuk gammel park lige ved siden af hotellet.


Fantastiske staudebede......  buksbom-parterre med roser og lavendler, og et helt utrolig flot orangeri i tilknytning til huset.


I en vinkel med læ denne dejlige blomsterhave med mere buksbom. Man går nærmest inde i bedene da gangene er så smalle at man kun kan knibe sig igennem, men det virker rigtig godt.I parken er der også et stort område med hækomkransede plæner med specielle træer, rhodondendron budskadser og vide udsyn til nærliggende bjerge...


... som her, hvor Sugarloaf Mountain stikker næsen frem mellem de gamle træer.Og netop træer er jo så skønne når de har fået lov til at udvikle sig i alle retninger igennem utalte år.


Her lader jeg Irland ligge for denne gang. Jeg håber at komme tilbage en dag og se alt det øvrige, for man har jo kun lige skrabet i overfladen med en uges rundrejse.

8 kommentarer:

 1. Hej Ulla!

  Hittade dig på Karstens blogg och tittade in. Vackra bilder från en storslagen natur på Irland. Jag har aldrig varit där men skulle gärna besöka landet.

  Klimatet borde vara optimalt för en trädgårdsälskare, fuktigt och vamt.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tack så mycket! - og ja, du har helt ret med hensyn til klimaet.

   Hilsen fra Ulla

   Slet
 2. Tak for turen, det ser lækkert ud i Irland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth!
   Ja hvad hjertet er fuldt af osv. Men det er jo dejligt nogen gider læse om det jeg også finder interessant. Jeg kan lige tilføje at irerne er gæstmilde, laver skøn mad, er lige så skøre som os og selvfølgelig har en masse fortidsminder og kunst, som også er spændende - hvis du skulle få lyst til en tur.
   Godnat fra Ulla.

   Slet
 3. Jeg har lige fundet din blog, og læst dine spændende indlæg om Irland. Jeg var der på ferie for nogle år siden og så nogle af de samme steder, som du har set. Jeg blev også meget begejstret for Irland og håber at vende tilbage.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, for jeg har det ligeså.
   Tak for din søde kommentar!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja tilbage til Irland! Det er mange år siden nu, tror faktisk det lykkedes mig at fare vild i netop Wicklow mountains:)

  Tak for rundturen!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså vi farer altid vild og betragter det som en af attraktionerne ved at rejse. Der venter jo altid et eller andet sjovt, spændende eller interessant om næste hjørne (medmindre man går vild om natten i regnvejr med en tung rygsæk som mulig undtagelse) og vi er da kommet hjem igen hver gang.
   Keep up the good spirit!
   Hilsen fra Ulla

   Slet