tirsdag den 14. februar 2017

Lolland lukket

Vi drog afsted på tur til Lolland i går. Mest for at besøge frilandsmuseet i Maribo, hvor der var annonceret pilefletterdag i anledning af vinterferien. Ikke at vi har ferie, men en fridag på Lolland med nye indtryk kunne vi godt bruge.


Og så var der lukket på grund af fugleinfluenza...?
   Jeg havde glædet mig til at flette, men en besked ved lågen fortalte at dette arrangement var flyttet til et andet museum - en anden dag i ugen. Møgirriterende! Og hvad er lige problemet med fugleinfluenzaen? Det forstår jeg ganske enkelt ikke, så hvis nogen kan forklare mig den sammenhæng bliver jeg glad.


Museet ligger ellers smukt ved Søndersø og vi tog en tur rundt på det overskuelige område, da vi nu alligevel var der. Pilehegn i forskellige udgaver fik vi set.


Og smukke buksbomhaver med hortensia og roser var der også mellem bygningerne...


... rigtig fint med sne på.


En fugtig kulde drev os videre til Fuglsang Kunstmuseum, hvor vi fortabte os i klassisk dansk malerkunst og en udmærket lille café - og det var i grunden ikke så galt.

Hjemme igen på det sydlige Sjælland oplyste vejrudsigten, at det havde været flot solskin i resten af landet. På Frilandsmuseets hjemmeside kunne vi forstå, de netop havde lagt deres fjerkræ i graven p.g.a. influenza - både gæs og høns, så måske handler aflysning af vinterferieaktiviteterne om at personalet er i sorg. Det er i hvert fald det nærmeste jeg er kommet en forklaring.

Vi vender tilbage når Lolland åbner igen engang. I går var det nærmest kun bageren der holdt åbent, og der købte vi "kanelsnurrer", så helt tomhændede kom vi ikke hjem.


Frilandskunst?


1 kommentar:

  1. Det var da kedeligt der bare var lukket, men i det mindste fik I da set noget alligevel.

    SvarSlet