lørdag den 4. februar 2017

Blandede bolcher

Jeg dykker igen ned i posen med billeder fra en rejse i Irland, og kaster mig over den vilde natur og et par parker undervejs. Den forrevne vestkyst er meget variereret med dybe indskæringer, stejle klipper, strande og hyggelige badesteder, men præget af den milde fugtighed som følger med golfstrømmen op gennem Atlanterhavet. Stor frodighed overalt.

På disse billeder kan man også fornemme hvordan tidevandet skifter langs kysten i nærheden af Galway.

 

Nord for Galway kørte vi rundt på halvøen Connemara med stop flere steder. Her er en dejlig vild bevoksning på de lave bjerge og navnlig i Connemara National Park. Vi havde regnvejr, men jeg tænker det må være et meget typisk vejrlig her.

Kylemore Abbey and Walled Victorian Garden puttede sig i en dal med store rhodendendron-skove, som fortabte sig op ad bjerskråningene i disen, og til den anden side var der udsigt til gamle træer langs søen.Den victorianske have var under opbygning og man var endnu ikke nået til de gamle væksthuse...... men bortset fra dette voldsomt ambitiøse symetriske haveanlæg, var der dejlige staudebede som nok kunne give inspiration med hjem.

 Syd for Galway skyder store kalkstensbakker op i landskabet, og her er en ganske anden vegetation. Stedet hedder The Burren.
Det er her de mere nøjsomme planter trives, eller dem som kan lide kalk i store mængder. Minder mig lidt om Høje Møn med de mange orkideer f.eks.Og så vokser fuchsia vildt op ad skråningerne ligesom de trives langs med vejene som levende hegn mange steder i landet.


I det sydvestlige hjørne af Irland - forbi byer med skønne navne som Limerick og Tralee - kommer vi til Killarney med endnu en National Park og det gamle Muckross herresæde. En stor flot park, endnu et kloster og en afdeling med frilandsmuseum.Meget flot beplantning...


... og smukke gamle solitær-træer.
 Nyt og gammelt mødes.

Ja det er svært at stoppe, når man først kommer igang, men nu skal I få lov at slippe. Jeg har jo stadig steder jeg gerne vil vise frem fra den sydøstlige del af Irland, både landskaber og parker, men det må vente til en anden gang. God Weekend!

4 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Super billeder fra Irland!
  Det er en del år siden for mig nu.
  Men sådan en klam tåge dag som idag får men da lyst!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak for turen til Irland, det ser spændende ud.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth

  Tak skal du ha' - måske det kan give lyst til en lille rejse?
  Vi var afsted en uge i lejet bil og kom meget godt omkring synes jeg. Man skal bare lige huske det med venstrekørsel. Lidt nervepirrende den første dagstid.
  Jeg følger også din blog, men kan endnu ikke finde ud af at føje din blog til min liste. Jeg er en håbløs amatør til det rent tekniske.
  God februar!

  SvarSlet
 4. Det er helt i orden, men du har fundet ud af at tilføje nogle blogge, måske har du haft hjælp til det :)

  SvarSlet