tirsdag den 28. februar 2017

De 3,2 tons - dagens akkord

Det er dagen derpå. Dagen efter vi modtog 3,2 t stenmel i en stor flot bunke og dernæst kørte det hele ind på havens gange. Cirka 80 m er der fra fortorvet ind ad stien til kolonihaven med hver eneste børfuld, så vi har fået nogle kilometer i benene og nogle tons i armene.Mandag var faktisk perfekt til formålet; 10 grader, vindstille, gråt og mildt. Ikke for varmt og ikke for koldt. Kl. 12 kom vognmanden med gruset og kl. 17 var vi færdige - helt færdige! Det er jo stadig tidligt på sæsonen og formen er ikke den bedste, så i dag kan vi godt mærke gårsdagens aktivitet.


Starten er gået!


Vi klør på...


...og på.


Den første halvdel af arbejdet gik som en røg. Vi flintrede rundt og skovlede, nivellerede, stampede og flyttede sten til køkkenhavens kant og så videre. Bunken svandt hurtigt og jeg begyndte at blive bange for der ikke var stenmel nok. Men omkring halvvejs indså vi at der var nok - mere end nok!
   Formentlig har vi fået rigeligt efter devisen: "Gør det noget der er lidt over frue?"
   Den sidste del af dagen gik nemlig med at luge endnu et par havegange, for at få plads til resten af gruset. Nu har vi et mindre depot liggende langs hækken, og det skal der nok blive brug for henad vejen.


Vi nærmer os målet...


... og der er tid til at kigge op og vurdere resultatet.


Det pynter og lysner, og fremfor alt skulle dette sveddryppende projekt gerne gøre lugearbejdet til en leg fremover. 
   Det er allerede en fornøjelse at gå på. Stenmel "sætter sig" hurtigt - som vognmanden sagde: "et dødt materiale" - og bliver meget fast, hvilket også vil sige vi nu er fri for at slæbe rundt på tykke lag af fedtet lerjord under sko og støvler. - En stor lettelse på alle måder. 


Jeg bad John om at se træt ud på det sidste billede, og det faldt ham slet ikke svært.6 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Uha ja, sikken et arbejde! Over 3 ton, så må man godt være udkørt! Men resultatet er jo blevet som i ville, flot ser det ud! Tillykke med det.

  Ha en dejlig afslapningsdag

  SvarSlet
 2. Tak for det!
  Anlægsarbejde kan jo godt strække sig over flere år - i hvert fald her hos mig - og dette stenmel har jo været med i planen fra starten for 2 år siden. Måske er det også derfor man bliver så lettet.
  Og afslapning - YES! Også her på andendagen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 3. Hei!
  For et enormt arbeid dere har nedlagt og så fint det har blitt.
  Ha det godt selv med stive muskler! Anne

  SvarSlet
 4. Tusind tak!
  Ja, vi blev faktisk stive i benene navnlig, men nu er det overstået og weekenden skal nydes med nye projekter.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Så flott det har blitt! Det er et hardt arbeide dere har utført. Jeg vil tro at det ikke var vanskelig å se trett ut etter en sånn jobb! :)
  Takk for ditt besøk på min blogg! Jeg skal få lagt deg til i min bloggliste :)

  God søndag!

  SvarSlet
 6. Vilket jobb men så fint det blir.
  //Helene

  SvarSlet