fredag den 30. juni 2017

Så kom den - regnen

Allerede tidligt i morges var den Japanske Star bøjet helt til jorden af tunge regndråber.


På dette tidspunkt var der faldet 8 mm i nattens løb.


Ingen tvivl om det gavner planterne - de fleste af dem. Her i sommerblomst- og urtebeddet er det fint med regn, men der kunne også bruges lidt varme for at få sparket gang i Timian, Merian og Rosmarin. 


Her hen imod aften er der over 20 mm i regnmåleren og nu er en del af de flotte aks på græsset knækket, men vi har da nydt dem så længe det varede.


Under Thujaen har jeg midlertidigt anbragt de to bregner jeg fik med hjem fra CPH Garden.


Og så skal man jo ikke glemme jordbærrene. Vi får et par gode håndfulde hver aften og de smager som jordbær skal. Her på plantereolen har vi haft dem fuldstændig i fred for snegle. 8 kommentarer:

 1. Så deilig at dere har fått regn! Vi lengter etter det her også. Jeg har vannet i tre timer i dag. Flotte jordbær, også store de er!

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var dejligt med regn, stille regn uden blæst.
   Jordbærrene er vist ret normale i størrelsen med de har en virkelig god smag og er helt røde inden i. Det er rigtig gammeldags jordbær, men jeg kender ikke navnet på dem, da jeg har fået dem af en nabo.

   Din have skal nok klare sig så længe du er der med din omsorg.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Det har regnet her hele dagen, alligevel har vi kun fået 7 mm, det er træls.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder lidt sølle, når det nu har regnet hele dagen, men jeg kunne jo se at dine roser havde fået så meget at de hang med hovederne - en del af dem. Det er ikke nemt at finde det rette niveau i din have, vel? Her forventer jeg egentlig mere regn i morgen, og heldigvis har vi endnu ikke haft skybrud.
   Jeg håber du og dine roser overlever både regn og tørke!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  17mm og det småregner jo stadig lidt:)
  det var da billigt sluppet med nogle græsstængler der måtte gi sig!
  Det goiver god mening af have forbær i krukker og potter, de er ulækre så snart sneglene har været der.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu har jeg en stor flot buket græs i stuen, og så har jeg nakket 9 fede dræbersnegle her til aften. Den ene vandrede rundt mellem basilikumplanterne i drivhuset. Men jordbærrene har de altså ikke fundet endnu.
   Tillykke med de 17 mm!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Dere trengte regn, og da er det godt det endelig kom:)
  Flott gress. Synd mange knakk sammen av regnet.
  Om sneglene leter etter jordbærene, så har de en jobb med å nå frem til dem. Smart å ha dem høyt opp. Jeg har mine i en kasse på veandaen, der finner ikke sneglene dem heller. Jeg har ikke iberiasneglen, men en mye mindre som spiser det meste.
  Ha en fin fin helg!

  SvarSlet
 5. Tak skal du have. I denne helg har jeg ingen aftaler, så der er mulighed for at komme lidt videre med alle planerne. Disse iberiasnegle krydser sig med vores sorte skovsnegle, så vi snart ikke ved hvad der er hvad, men sultne det er de! Måske skal jeg bare fortsætte med krukker og plantereoler fremover?

  God weekend til dig!
  Ulla

  SvarSlet