søndag den 1. oktober 2017

Alle taler om det

... men ingen gør noget ved det. VEJRET - naturligvis.


For en uge siden sluttede min sommerferie, og jeg vendte hjem til det grå og kølige vejr fra langt mere sommerlige og solrige USA. Til min forbavselse talte metrologerne i dagevis om at, "det gode danske sommervejr fortsætter endnu nogle dage", og jeg syntes slet ikke det var spor sommerligt, men måske nok ret dansk.

Nu er det så blevet oktober og jeg kan vel håbe at efteråret sætter ordentligt ind, så man kan få styr på årstiderne igen.
   I den ene have var der top på regnmåleren, i den anden var den simpelthen væltet sammen med en del høje sommerblomster, så tørt har det i hvert fald ikke været i mit fravær. Der stod oprydning på skemaet sidste weekend, navnlig i kolonihaven.


I aspargesbedet blev der skåret ned med hård hånd. Nu står kun tallerkensmækkere tilbage. En del ukrudt og udtjente voksbønner røg ud ved samme lejlighed.


I køkkenhaven fik John høstet alle hestebønnerne og tyndet ud i visne sommerblomster. Her er også kun tallerkensmækker tilbage, for her skal der lægges en masse tulipanløg. Vi har købt nogle store flotte løg og forventer en god skærehave her næste forår.Det blev til en ordentlig bunke kompost efter flere timers arbejde med skuffejern, hakkejern, græstrimmer, river og ikke mindst håndkraft. 


I køkkenhaven havde vi et pænt tæppe af kløver, som efterafgrøde da vi tog på ferie, men åbenbart er den ene slags så velsmagende, at den er blevet spist. Kan desværre ikke huske hvilken det er, for vi såede to forskellige, hvoraf den ene hed "omvendt kløver", den anden noget persisk. Begge dele spirede fint, men jeg har duerne mistænkt for at have spist den ene sort.
   Under lugning dukkede masser af snegleæg også op, og det er faktisk ret modbydeligt. Det er jo umuligt at kravle hele haven igennem og samle ind, men jeg får da virkelig noget at se til næste år, hvis ikke jeg gør noget.


Endnu engang må vi glæde os over det driftssikre, som hverken børn, duer, snegle eller andre gider gå til angreb på.... og vi tog hjem med en følelse af at have udrettet noget, trods det at man aldrig rigtig når i bund.
12 kommentarer:

 1. Det må ha vært litt av en overgang ja. Det er stor forskjell på sol og varme og dette høstværet. Dere fikk da gjort mye! Godt å få ryddet opp nå innen det blir kaldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan nå at ske meget på 14 dage fandt vi ud af. Men nu må det da snart være ved at være slut med al den grokraft. Det har været en utrolig frodig sæson med al den regn.

   Hav en rigtig god uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla
  Ja det ser da ud til, I fik lavet en hel del. Men regn er der kommet meget af, måske har det været noget bedre i USA, kan jeg forestille mig. Men intet varer evigt heller ikke ferien, så I må i gang igen.
  Snegleæg ødelægger jeg, tager handsker på og klemmer dem flade, eller maser dem ud med et hakkejern, men du har måske for mange til det, det er et kedeligt arbejde.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde faktisk rigtigt sommervejr i USA, selvom de tropiske storme for ind over den sydligste del af staterne som perler på en snor. Først nu bliver vi indhentet af Maria.
   Din sneglemetode lyder effektiv. Jeg vil prøve den hvis der bliver tid.

   Slet
 3. Hej Ulla

  Ja, nog har vädret varit ett samtalsämne denna sommar. En del har fått sina trädgårdar förstörda av det eviga regnandet och här där jag bor var det den torraste platsen i hela Sverige. September har varit jättefin här sedan vi fått ordentligt med regn i slutet av augusti så det blev en kompensation för den förfärliga sommaren.

  Mycket fick ni gjort och det brukar kännas bättre när man väl kommit igång men nu skall det bli ordentligt med regn igen.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt at høre du endelig har fået regn. Forhåbentlig redder det nogle af dine fine Rhodondendron og alle de andre specielle træer og buske du har i din meget personlige have.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Ser så vackert ut med alla fina höstfärger, och ni fick mycket gjort. Vi har haft några fina soliga dagar, men idag är det väldigt grått.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er vist bare meget ustadigt i denne uge. Maria er nået tværs over Atlanten og giver både blæst, regn og sol, men hvornår?
   Vi må bare nå det vi kan.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Ja, dette her regnvejr er måske begyndelsen til et mere normalt vejr?

  Alletiders at få ryddet op, det ser så ordentligt ud bagefter:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde.
   Altid rart at få ryddet lidt ud, og hvor har der været meget i år! Regnen har da virkelig givet valuta for pengene.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Været kan en snakke mye om, men ikke så lett å få gjort noe med. Men fine bilder av høsthagen deres! Godt å få ryddet opp nå før vinteren.

  Ha en fin uke:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver aldrig arbejdsløs med en have, og jeg har det bedst når der er nogenlunde styr på tingene. Sneglene er vist desværre ikke så nemme at få styr på.

   En god uge til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet