mandag den 16. oktober 2017

Plant et træ

- en voksende glæde. Ja, sådan sagde man i sin tid, og det gælder vel stadig.


En fin lille papirbarkløn kunne vi da godt finde plads til i bilen, da vi besøgte den velforsynede planteskole Aldershvile i Bagsværd på søndagsturen. 
   Faktisk var det en udflugt jeg længe har set frem til, for jeg er jo meget glad for træer og buske. Sortimentet var stort og hjælpsomme medarbejdere var et yderligere plus, så jeg tænker ikke det var sidste gang vi kørte forbi denne gode planteskole.


Her står den så bag drivhuset, som det lykkedes John at få skilt ad til vinteren. Den ser måske ikke ud af så meget i forhold til solsikkerne, men jeg tænker det bliver rigtig fint efterhånden, både set fra havesiden og fra vejen, når den engang stikker hovedet op over hækken. Drivhuset skal nok ikke stå her for evigt. Vi satser på at bygge et rigtigt drivhus et andet sted i haven en dag.
   Papirbarkløn er et langsomtvoksende træ med en meget smuk kanelfarvet bark, som skaller af i dekorative flager. Jeg tror den bliver fin med den mørke hæk som rolig baggrund. Efterårsløvet er også smukt i farverne, og i modsætning til mange andre Ahorn frøsår den ikke overalt. 

Med hjem i bilen kom der også en del krukkeplanter, for nu var sommerblomsterne ikke så friske at se på længere.


Græsserne trives vældig godt i murebaljerne. De har virkelig taget på i vægt og kan sikkert deles til foråret, men foreløbig fik de lov til at blive stående. 


Jeg plantede 3 Hebe, en vintergrøn bregne, Engelsød, 5 hvidblomstrende lyng, en pletter-i-luften og en smuk Hakone-græs med gulstribede blade. 4 små potter med buksbomstiklinger kom også med ned i de sidste huller. Så er der samling på tropperne henover vinter.


De 3 baljer tilsammen giver næsten indtryk af skovbund med de mange grønne toner og forskellige bladformer, og jeg er godt tilfreds. Et frodigt grønt indtryk er fint til at bryde fladen med betonfliser, og jeg håber det holder sig pænt igennem vinteren.15 kommentarer:

 1. Så fint lite tre! Jeg er også veldig glad i trær og busker. Uten det blir hagen så tom. Flott med gressene i murerbaljer også. Det var en god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg har store planer om at plante træer og buske, så det her er bare det første lille skridt, men hurra for det.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 2. Super at I fik plantet et træ, endda et af de gode. Ja det er bare med at få plantet nogle træer, hvis I har plads.
  I kan hente inspiration hos mig :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, måske tager jag dig på ordet en dag og besøger din ø.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Det ser rigtig lovende ud - det træ!
  Alderhvile er jo en af de traditionelle planteskoler der holder en konstant høj faglighed samtidig med at de har et udvalg der også rummer det mere usædvanlige, det hænger jo nok sammen:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og jeg har længe ønsket at se dette sted. Har studeret deres hjemmeside og hygget mig med at finde en hel lang liste over planter jeg skal have. Det er dejligt der er sådanne planteskoler tilbage.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 4. Visst är det roligt att plantera träd. Din papirbarkløn ser fin ut redan. Snygga krukor så här i höst och vinter.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg burde nok plante lidt mere i dette fine plantevejr, men nu tager jeg det roligt og glæder mig over at være kommet i gang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Så fina planteringar i krukorna. Skulle gärna ha det, men det går inte för den kalla vintern. Ett fint träd, och bladen skiftar redan i vackra färger.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på om det hele kan overleve vinteren, men hvis vi får en almindelig grå og våd dansk vinter, så går det nok. Og ellers må vi nyde det så længe det varer.
   Glæder mig til det lille træ vokser til.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Træer skal der til, de giver noget ekstra til et haverum når det kommer op i højden. Baljerne blev rigtig fine, det ser godt ud med alt det grønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Det er så dejligt at plante i krukker, for du får et resultat øjeblikkeligt.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 7. Sikke nogle fine køb. Den der papirbarkløn er så smuk, så smuk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg glæder mig til at følge den på vej, og håber rådyrene ikke kommer på denne side af huset.

   Hilsner fra Ulla - og pøj-pøj med dine tusindvis af løg...

   Slet
 8. Trær må alle hager ha:) Det gir så mye tilbake. Her i nabolaget er mange redd for skygger, og sager ned gamle flotte trær.
  Fine kjøp du har gjort.
  Ha en fin helg:-)

  SvarSlet