mandag den 8. april 2019

ForårsrengøringDen gode tid er begyndt. Søndag dæmpede vinden sig og vi kunne arbejde i kolonihaven uden overtøj. Der er god gang i løgvæksterne og grønne spidser på buske og træer.


John trimmede grøngødningen helt ned og vendte jorden i tre af køkkenbedene så den overvintrende kløver fik toppen nedad og kan gøre nytte under jorden ved at rådne væk. I år vil jeg bredså blomster i de 4 bede med grøngødning, og nøjes med urter i de 4 andre. Så sparer vi lidt arbejde her og kan koncentrere os om haven derhjemme.


Rabarberne er oppe


- og den pilebladede pære er endelig ved at nå op over hækken.


Den lover i øvrigt god blomstring i år.

 

Efter en god lang kaffepause med min far, kørte vi på med lugning af både køkkenhave og grusgange, og nu er det hele lidt mere overskueligt. Et af grøngødningsbedene blev sået så sent i efteråret at det endnu ikke har blomstret. Det lod jeg stå, for de fine honningurt kan sagtens gøre det ud for et blomsterbed med blodkløver i bunden.


I midten er der knopper i mange tulipaner nu, og det ser ud til de allesammen er kommet fint igang.


Dejligt at inspicere det hele ovenpå 4 timers arbejde.


Et af urtebedene er allerede etableret. Her havde pastinakkerne, som ikke blev til noget i sidste års tørke, overlevet og persillen står tæt i en anden række, så her skal bare gødes. Jeg flyttede de pæneste bladbeder hen ved siden af og tog de andre med hjem til vores anden have. Der kan de gøre god fyldest i det nyetablerede skovbundsbed det første år. Det er jo flotte planter!


Så er sæsonen sparket i gang i kolonien også, og det lille hus monteret til en ny sommer. Kulørt porcelæn fra Portugal passer perfekt ind i stemningen.17 kommentarer:

 1. Dere er da så driftige, og så mye dere får gjort i løpet av weekenden!
  Flotte mønstre og farger inne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Engang imellem tager vi en ordentlig tørn, for det er så skønt at kunne se en forskel, og så var det bare dejligt vejr i søndags.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hvor har I været flittige, og det ser bare godt ud. Smukt porcelæn, som passer perfekt ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Der er ikke noget så skønt som at holde pause, hvis man har lavet noget forinden, vel?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Jamen så er da kommet igang - og på den gode måde, det er så vigtigt at få det gjort ordentligt fra starten...
  Flotte T. turkestanica på første billede!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i år står løgplanterne virkelig flot, og de første er jo altid dem man elsker højst.
   Jeg synes det var så længe siden vi fik gjort noget i kolonien, men det har jo også været vinter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja der er gang i den hos jer, men vejret var også lige til det, i dag blev det noget køligere i hvert fald her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi røg også omkring 5 grader ned, og fik den tørre kolde vind tilbage. Og man håber jo bare ugens vejr ikke ødelægger for meget.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!

  T. turkestanica tillhör nog mina absoluta favoriter bland tulpanerna. Det finns ju mängder med flotta tulpaner i varierande färger men det är något så vackert med denna enkla och diskreta tulpan som vädjar till mitt innersta om lite uppmärksamhet.

  Och snart står de färgglada där i en sprakande ring runt trädet, mycket vackert men på ett annat sätt.

  Tack snälla Ulla för de rara och omtänksamma kommentarer du skriver på min blogg, vill bara säger att det gläder mig och uppmuntrar mig.

  Hälsningar från ett just nu, kyligt Sörmland!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg holder også mest af de små enkle tulipaner, og turkestanica er den allerførste hvert år, så den er en favorit. De store kulørte tulipaner er fine i buketter, og det er jo en helt anden historie.

   Jeg er meget glad for at læse din blog, for jeg synes jeg får noget at tænke over hver gang, hvad enten du rapporterer fra din skønne have eller fra naturen. Du gør dig mange iagttagelser - også helt ned i de mindste detaljer - og det er altid gennemtænkt og velovervejet. - Så det er mig der siger tak!

   Vi har vist gang i en rigtig "påske-østen" her for tiden, så du får også mange kølige hilsner her fra mig.
   Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Ser ut som en alldeles fantastisk vårdag på kolonin. Vilken blomsterprakt det blir när tulpanerna slår ut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en virkelig dejlig forårsdag i kolonien, og nu er vi tilbage i den kolde østenvind igen. Men der er jo meget at glæde sig til...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Så härligt och fint på kolonin och vilket jobb att hinna med två trädgårdar. Söta knoppar på päronet.
  Ha det gott
  /Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, der er nok at glæde sig til, men lige for tiden er det koldt med nattefrost og enkelte snebyger, så vi får lov at glæde os lidt længere.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Jeg er lidt bagud med læsningen, og det blev ekstra sjovt at læse om jeres varme weekend, nu da kulden er kommet. Her sner det også nu. Bare lidt, men alligevel...
  Det var godt, I nåede så meget som I gjorde.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 10. Jeg kender godt det her med at være bagud i bloglæsningen, men det er jo også svært at følge med, når der samtidig skal laves lidt i haven... Det er vist det samme for os alle.
  Og nu må vi lige indstille havearbejdet lidt mens kulden bider, så er der tid til bloggen i stedet. Mærkeligt at det var så dejligt varmt for få dage siden. Nu er det egentlig bare vinterligt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet