tirsdag den 30. april 2019

Den gule tid

Gult er oppe i tiden, hvad enten man vil eller ej. Det er mælkebøttetid og der hvor mælkebøtterne ikke ses, er det rapsmarkerne der stråler om kap med solen.

Vi har nogle prægtige eksemplarer af mælkebøtter i kolonihaven,


men også et par blomster på vortemælken, som giver den gas i den grøngule ende af farvespektret. Denne lille saftige sag er et barn af min søsters vortemælk,


og jeg håber naturligvis min aflægger vil slægte den på efterhånden. Mage til selvlysende farve skal man da lede længe efter.


Mandag blev en lang arbejdsdag i kolonien. Vi fik luget hele køkkenhaven og gjort den næsten klar til såning, men der er dog stadig en del arbejde til næste weekend - og næste - osv. osv.


Staudebedene fik også en omgang med hakkejernet og et godt lag champignonmuld.


Sidst på eftermiddagen flyttede vi ud i solen med en velfortjent kop kaffe og betragtede et tilfredsstillende resultat. Jeg tænker ikke vi har så travlt nu hvor der trues med nattefrost og slud i ugens slutning.


De tidlige tulipaner er ved at være færdige, men afløses på smukkeste vis af de sene lilla, sorte og hvide, så der er stadig knald på hele paletten.


Og så skal man ikke glemme de dejlige duftende pinseliljer.


De står såmænd også fint sammen med gule mælkebøtter.
19 kommentarer:

 1. Ja gult er godt, desværre breder mælkebøtterne sig voldsomt, for det er jo en køn gul farve. Vortemælk er også fin, jeg har den samme smukke selvlysende, som du viser.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist ikke så meget at gøre ved mælkebøtter... Med mindre man vil tilbringe hele sommeren på knæ med en skarp kniv. Det er som med skvalderkål, man må tage en beslutning og holde et niveau der passer til ens temperament.
   Det er forårsvortemælk jeg er gladest for. Den laver med tiden sådan nogle fine halvkugler som står godt til forårets løgplanter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Super flot som i er på forkant!
  Og den tid i bruger nu er givet godt ud!
  Flotte tulipaner, med alle de farver bliver man glad!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dog, ligefrem på forkant. Det ved jeg nu ikke. Men vi tager det som det kommer, og der sker ikke noget ved at så køkkenurter sent tror jeg. De kommer blot hurtigere op og kan måske bedre konkurrere med ukrudtet.
   Tulipanerne er et hit - også her hos mig. Det er ment som en skærehave, men jeg nænner næsten ikke at klippe af dem, for de giver virkelig humøret en gang lak, som de står der.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Vortemelk har en utrolig selvlysende farge ja, og veldig fin. Løvetann/mælkebøtter er ikke min favoritt. De sprer seg utrolig mye. Nydelige pinseliljer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg foretrækker også de blomster jeg selv har bestemt, men når det nu ikke kan være anderledes... Man må også erkende sine egne begrænsninger engang imellem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Jeg elsker dit tulipanbed - mere festligt kan det ikke blive. Pinseliljer hører også til mine favoritter, de er så sarte og fine.
  Man bliver heldigvis aldrig arbejdsløs, når man har en have. Det synes jeg er en rar tanke, men indrømmet, der kan godt være en periode om foråret, hvor det kan knibe lidt at følge med.
  God arbejdslyst!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre! Det er såmænd bare 6 poser tulipanløg (som så har delt sig siden sidste år) af forskellig holdbar slags.
   Hvis jeg var pensionist (hvilket jeg glæder mig til at blive) så ville jeg nok gå i haven hver eneste dag, men nu er det desværre et weekend arbejde, som godt kan blive lidt rigeligt af og til. Det hænger selvfølgelig sammen med jeg gerne vil mere end jeg egentlig har tid til. Men det er et problem mange vist kender.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!

  Ånej, det tar aldrig slut detta trädgårdsarbete och ändå tycker vi nog alla att det är det bästa vi vet, trots besvärliga gula maskrosor som aldrig ger upp.
  Det är fascinerande detta med trädgård för den enda mask som inte passar i trädgården är latmasken.
  Och någon sådan finns inte i er familj med två välvårdade trädgårdar.

  Jo, jag vet hur det känns efter en dags hårt arbete när man nöjd och belåten får sätta sig i stolen och betrakta allt man gjort. Det är livet det när det är på topp!

  Hälsningar från Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan fortælle dig at jeg næsten glæder mig til den kommende weekend hvor der loves kulde, blæst og byger. Så kan man jo tillade sig at holde fri og slappe af i sofaen med en god kop kaffe. Det tiltaler i høj grad "latmasken" i mig!

   Håber du får en god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  Jeres køkkenhave ser skøn ud, udformning, omgivelser, de glade tulipaner i midten und alles 😊.

  Ifht mælkebøtte e er jeg heller ikke fan. Hos mig er det børnearbejde, en solskinsdag udlover jeg is til alle mine tre unger - hvis de hjælper hinanden og fjerner 50 mælkebøtte hver med mælkebøttejernet. Det er god motivation og gør en fantastisk forskel på græsplænen resten af sommeren!

  Mvh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine smukke ord!
   Jeg har desværre ingen børn og derfor heller ingen børnebørn der kan bestikkes til at stikke mælkebøtter, så jeg tænker jeg må vænne mig til dem - altså bøtterne. Men jeg elsker ikke mælkebøtterne i bedene, så lidt må jeg selv lave.

   God arbejdslyst til hele familien!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Maskrosorna är sega och kommer upp fort igen. Maken försöker jaga dem, och lyckas ganska bra. Dina tulpaner är riktigt vackra, här slår de ut snart. Hoppas inte nattfrosten som är på väg tar dem innan jag hinner njuta av blomstringen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nattefrost er ikke populær lige nu hvor så meget er godt i gang. Det er noget barsk vejr der trues med de næste dage, og frosten kan vi godt undvære.

   Håber du får dine tulipaner i fred!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Jeg kan rigtig godt lide gule blomster, måske ikke så meget mælkebøtten og rapsblomsterne, jeg kan ikke lide deres lugt, men din Vortemælk er så fin. Jeg har forsøgt med den et par gange, men den trives ikke rigtig her.
  Den kaffe var da fortjent 😀 Nej vi behøver ikke have alt for travl med det vejr vi har lige nu, men det kan hurtig vende igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da godt gult begynder at få indpas i farveskalaen igen. Der er jo nok at vælge imellem, og man behøver ikke at vælge mælkebøtten... Jeg har ikke indtryk af at vortemælk er en vanskellig plante, for der vokser intet af den slags i min have, men måske bryder den sig ikke om din jord.
   Jeg griber efterhånden enhver chance for at sidde ned, så vejret kan sagtens bruges som undskyldning også. Vi skal nok få travlt igen!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Gult er en udskældt havefarve, men jeg holder meget af gult, og jeg elsker også mælkebøtter. Vi har sågar et helt haverum holdt i gult - inspireret af 'Haven i Hune' I har sørme været flittige og nået en masse. Hilsen Susanne

  SvarSlet
 11. Haven i Hune er desværre et sort hul i min opdragelse, men selvfølgelig er der et gult rum der. Hvordan skulle en blomstermaler kunne planlægge en have uden den ene af de 3 grundfarver? Og bare tænk på grøftekanterne med gule, hvide og blå blomster. Dem kan de fleste da lide.
  Så jeg forstår godt I har fået plads til gult i jeres have. Og mælkebøtten er en flot blomst, hvis man lige kan se bort fra dens invasive tendenser et kort øjeblik.

  God fornøjelse i jeres store flotte have!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet