tirsdag den 4. juni 2019

Det grønne er godt for øjnene

En helt tilfredsstillende mængde regn de seneste uger har fået alle de grønne farver til at oplyse haven. 

Canadisk hønsebær havde helt røde blade da jeg købte den i marts, men de nye blade er lysegrønne og stråler sammen med hvide blomster. Jeg har købt et par stykker mere af denne smukke bunddækkeplante, for den er helt sikkert en gevinst for haven.


6-7 forskellige Hosta der stod i krukker sidste år er plantet ud, og de er alle kommet op.


Derfor måtte jeg jo købe nye Hosta til krukkerne i skyggen. De første 4 her på hylden er nye store og kraftige planter, som nok skal vokse godt til i sommerens løb.


Jeg bliver så glad for alle de friske grønne planter som har erstattet en besværlig græsplæne inde under en stor blodribs, og til efteråret skulle benved busken få helt ildrøde blade. - Også noget at se frem til...


Her har to nye vortemælk fået fint selskab af en bladbede, som klæder dem godt. Snart bliver beden for stor, men lige nu er det meget elegant.


Hvide skovanemoner fandt vi i haven på mærkelige steder, blandt andet mellem fliserne på terrassen. En del af dem er flyttet til forskellige bede, og de pynter faktisk alle vegne, så det gør ikke så meget de sår sig selv flittigt.


Også her er en god samling af bladformer og farver, som giver et frodigt udtryk og snart dækker jorden helt. Det er dejligt at se de nye bede vokse til.


Sidste efterår plantede jeg nogle frø i potter som har stået ude hele vinteren, og her er der sandelig også jackpot. I potten til venstre er det to spisekastanier, til højre tre blærenød, som jeg fandt i Botanisk Have i København. Glæder mig til at se dem allesammen vokse til.13 kommentarer:

 1. Ja, det grønne er godt for øynene. Hosta er så fine i krukker. Da får en sett de på en annen måte enn når de står plantet i bakken. Benken med hosta ser rijtig flott ut!
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt man ser dem på en helt anden måde i potterne, og det er heller ikke dårligt. Du skal have tak!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Et dejligt grønt indlæg!

  SvarSlet
 3. hosta er bare de bedste grønne planter. Især fordi de er super til at klare sig over for skvalderkål.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. De skygger selvfølgelig godt når først de er oppe, men spørgsmålet er om de er tidligt nok i gang til at skygge skvalderkålen væk... Håber du får ret! Under alle omstændigheder er de dekorative.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!

  Blommor i alla ära men de gröna växterna är de som håller trädgården frodig och vacker under hela säsongen. Hosta är i mina ögon så underbart vacker, tänk så mycket skönhet de bjuder på från de allra första små bladen som tittar upp tills frosten tar dem. Så otroligt vackra och användbara, jag kan inte tänka mig en trädgård utan alla dessa Hosta.
  Trevlig helg Ulla och John!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mærkeligt nok er det først de senere år jeg har fået øjnene op for Hosta, men nu kan jeg slet ikke forestille mig haven uden. Tidligere var Hosta kun noget man så i gamle haver og så var det altid de største og groveste som åbenbart havde overlevet mellem høje træer og buske.
   Nu synes jeg der er noget eksotisk over de smukke blade i alle nuancer af grønt og alle størrelser - som planter fra en urskov, og de bringer lidt af urskovens frodighed ind i haven.

   God weekend til jer!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Mycket grönt och frodigt ser det ut också. Gillar också hosta och den gör sig verkligen i kruka. Lättare att hålla sniglarna borta då också. och Canadisk hønsebær har stått och stampat ett tag men jag hoppas den ska breda ut sig.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hjælper på frodigheden når det regner hver anden dag... Tænk bare på sidste år, hvor tørt det allerede var på denne tid. Og i år har jeg jo flere nyplantede bede som gerne skulle komme godt i gang.
   Hønsebær ser ud til at trives i skyggen, og den er jeg virkelig glad for. Håber din også begynder at gro!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hostaer kan man ikke få for mange. De er smukke overalt. Canadisk hønsebær er også fin. Er det ikke en surbundsplante?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret! Faktisk ved jeg ingenting om hønsebær, men den er plantet i almindelig havejord og ser ud til at trives.
   Jeg har talt med gartnere som siger om surbundsplanter, at hvis man ikke fortæller dem at de skal have spagnum eller flis eller hvad som helst, så gror de såmænd nok alligevel. Men det kan jo også være at jorden her er til den sure side.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Grønt er bestemt noget af det bedste i alle nuancer.
  Canadisk Hønsebær breder sig helt vildt her. Også med frø/bær via fuglene gætter jeg på.
  /Lisbeth

  SvarSlet