søndag den 30. juni 2019

Tid til fornyelse

Ja, nu er det lige før stauderne i kolonihaven kammer helt over og lægger sig ned til højre og venstre, men det er vel også nu og her de er allerskønnest. Så inden jeg høvler det hele ned, må jeg lige vise hvor flot det ser ud når bierne tumler sig berusede fra timian til geranium og videre til asparges.


Humlebierne er særlig glade for lammeøre.
Det gule bed er også godt med. I år er det ikke bare løvefod der dominerer, for der er kommet godt gang i dagliljer og fredløs, mens tusindstrålen i midten nærmest skal stammes op for at give plads til de mindre stauder.


I aftensolen stråler de gule farver helt festligt.


En virkelig god biplante er asparges som blomstrer med små gule blomster. I år er det er lykkedes at få bundet aspargesrækken op inden den vælter, og det gør unægteligt arbejdet en del lettere.


Der er masser af blåbær på buskene i år, og staudesalvierne, som jeg såede i efteråret, pynter som kantplante.Brombærhøsten kan vi godt glæde os til,


mens krydderurtebeddet langsomt begynder at tage form med lavendelhækken i kanten.


Det er ikke fordi køkkenhaven imponerer særligt, og den senere tids tørke har nok en del af ansvaret, men bønner og ærter er på vej.Her ved endnu et månedskifte - hvor bliver tiden dog af? - er der blomster på de to nye Hortensia, som jeg har været lidt flittigere med at vande end resten af haven, og de skal nok blive fine med tiden.Håber juli bliver lige så fin som juni, men gerne med lidt mere regn!


18 kommentarer:

 1. Man kan næsten mærke solens stråler og høre biernes summen, når man ser de første billeder. Her kunne vi også godt bruge en hurtig regnbyge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er godt du næsten kan høre aktiviteten af summende bier, for det var så hyggeligt. En hurtig regnbyge er altid godt, men lidt mere vedvarende regn ville heller ikke være af vejen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Ja, gerne regn - og mon ikke det kommer? Prognoserne ser gode ud!
  Frodigt og flot står det hos dig, må man sige!
  Salvie er noget af en succes!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber du får ret! Juni har klaret skærene ved at tære på reserverne, men nu går det hele nok lidt i stå, hvis ikke vi får en ordentlig omgang regn. I går var her 34 grader i skyggen og kraftig blæst, så det tørrer ud.
   Salvie er en af de nemmeste stauder jeg kender, og tilmed køn.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!

  Lammöron, timjan, salvia och nävor! Vilket paradis för insekterna, har du tid att sätta dig ned och lyssna till surret en stund? Det är så fascinerande att iaktta hur flitiga de är när de flyger från blomma till blomma. Men de är så snabba de små liven, ständigt i rörelse och svåra att fånga med kameran. Jag har försökt men inte lyckats..

  Hoppas ni får en välbehövlig hjälp från ovan, här har vi för ovanlighetens skull fått lite regn.

  Ha det så gott!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik flere billeder af bier med hjem, men altid bagfra. Måske er de lidt generte og vil ikke kigge lige ind i kameraet:)
   Men ja, jeg har siddet og nydt lyden og synet af det myldrende liv. Hvilken travlhed og flid!
   Håber virkelig vi får styr på alle sprøjtemidlerne så vi kan få bierne og alle de andre insekter til at trives igen. Det er jo en frygtelig udvikling der er i gang. I kolonihaverne sprøjtes der heldigvis ikke.
   Godt du har fået regn i år. Nu er det os der mangler, og tørkeindekset er oppe på 8 allerede.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Dejlige sommerbilleder - man mærker varmen og hører bierne. Flot foto, det første. Jeg kan ikke få mine bier til at sidde stille ;-)
  Desværre er det også tørt. Vi har fået 22 mm siden 23, maj, og der er desværre ikke rigtig udsigt til mere. De lover 2 mm i næste uge, men varslet plejer at forsvinde inden vi kommer til dagen. Og ellers kan 2 mm sådan set være det samme. Det for damper bare på bladene. Forleden opdagede jeg en tørketolerant busk (blærespirea), der hang med bladene - den er ellers blevet vandet. Grumpf!
  Det gule bed er rigtig godt. Det er godt nok nogle høje dagliljer :-)
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her sidder bierne heller ikke stille, så jeg skød bare en mængde billeder lige ned i timianen. Der var et par enkelte bier med viste det sig senere...
   Ja, tørken sniger sig ind på os, og 2 mm kan være det samme. Vi mangler en ordentlig bløder, gerne over et par dage. Jeg vander også det jeg kan, men det bliver aldrig det samme som vand fra oven.
   De meget høje dagliljer fandt jeg i en Ribes busk i haven, så de er gamle i gårde. De nye jeg har indkøbt bliver kun en halv meter høje, og er ikke begyndt at blomstre endnu. Men det er sjovt at bevare lidt af havens dna, synes jeg, og de høje står jo godt foran den stedsegrønne.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Jeg synes at jeg kan høre insektene helt hit :)
  Du har jo også mye lekkert å tilby de. Insekter vil vi jo gjerne ha i hagene, så det er bare å finbe ut hva de liker og plante det.
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke dejligt med al den aktivitet. Vi må virkelig skønne på de små hjælpere og give dem noget at leve af.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla
  Ja det ser fint ud, jorden er snart dækket. Pas på med Tusindstrålen, den sår sig selv ivrigt. Jeg har den rigtig mange steder i haven. Du bliver glad for den egebladede hortensia til efteråret, den får så smukke farver.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Tak skal du have! Jeg har vist ikke andet end planter som spreder sig, og tusindstrålen er allerede mange steder, men jeg kan bruge flere hjemme i den anden have, så foreløbig er det ok, og ellers må jeg jo klippe blomsterne af når de visner.
  Ja, jeg synes den ser lidt besynderlig ud i vækstformen (nogle grene vokser opad andre nedad) men det vist normalt for de egebladede. Jeg glæder mig netop til at se de fine efterårsfarver!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 8. Jeg synes ikke det hjælper at klippe blomsterne af, det gør jeg flittigt af samme grund. Nå men godt du har plads til flere.
  Hilsen igen :)

  SvarSlet
 9. Det växer bra i år så man får hålla efter. Men det är ju härligt när växterna gillas av bin och andra insekter. Ser ut att bli ett bra år för många bär.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlet
 10. Jeg synes faktisk, at mange ting er tidlig i år og så er mange ting større end de plejer.
  Der ser nu dejlig frodig ud hos dig selvom, der har været lidt tør den sidste tid. Det er da nogle imponerende Salvie du har og så sået i efteråret.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 11. Hvor ser det frodigt ud i bedene. Det er utroligt, at salvien allerede er vokset sig så stor, når den første blev sået sidste efterår. Jeg er så glad for salvier, der er mange smukke sorter, og de har så mange kvaliteter. Jeg vil gerne være med til at danse regndans, her er det meget tørt, til gengæld mangler vi ikke blæst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 12. Hej Ulla!
  Ett riktigt paradis både för insekter och för ögat att se på.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 13. Så vakker hage du har!
  Her var det mye inspirasjon å finne!

  Klem, Ida

  SvarSlet