søndag den 2. juni 2019

Sommer

Så blev det sommer og der er gang i grøngødningsbedet i køkkenhaven, skal jeg lige love for. 
   Lige nu er det blodkløveren der imponerer, og jeg har været nødt til at sætte en tråd op omkring bedet for at det ikke skal vælte ud til alle sider. Heldigvis er juni kommet med lune dage, så bierne er vågnet op og tager for sig af retterne. Det er én stor buffet for flere forskellige humlebi-arter plus haveforeningens bistader, og lever fuldstændigt op til mine vildeste forventninger.


Men tulipanbedet havde haft sin bedste tid,


så i går gravede jeg alle løgene - og en pæn portion ukrudt - op. Nu er der god plads til krydderurter, og lavendelhækken kan få lys og luft til at udvikle sig. Jeg har plantet merian, origano, tre slags timian og rosmarin, som jeg tror vil trives i den tørre jord omkring blommetræet.


Ærterne i den ene række har stukket næsen op ved klatrestativet, og udenfor "buret" spirer en orientalsk blanding af pluksalat. Den anden række ærter var fra sidste år, og dem var der ikke meget liv i, så nu er der sået en række af de nye. Måske er det faktisk ikke så tosset, for så får vi ærter over en længere periode, når de er sået med et par ugers mellemrum.


Blåbærbuskene blomstrer fint,


og guldregnen er begyndt så småt. Vores guldregn står skygget, så den er senere end alle andre.


Takshækken er ved at blive tæt. Det er 3,5 år siden den blev plantet.


Til sidst et billede fra staudebedet, hvor Geranium har omfavnet en lille Hosta på yndigste vis.
16 kommentarer:

 1. Så fint med geranium og hosta i sammen. Jeg kan godt like de små lave av de som forsiktig brer seg utover. Ditt grønngjødslingsbed er intet mindre enn imponerende.
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok holde øje med den geranium, for den er ikke særligt svagtvoksende:) Men lige nu ser det bare så fint ud.
   Ja, er det ikke utroligt? Det vokser fuldstændig tæt i hele bedet.

   Tak og rigtig god uge til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, at du er tilfreds med dit grøngødningsbed, det ser virkelig godt ud. Den lilla geranie er nu ikke så forsigtig, som Marit skriver, men mon ikke du kan styre den.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret. Jeg skal nok være over den, for den har efterhånden indtaget en hel del af haven, men lige nu kan jeg nok styre den.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Blåbærbuskene blomstrer også fint med de små, hvide klokker hos os. De var ellers tæt på at have det for tørt på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg egentlig også de havde det her. I hvert fald kan jeg huske de har fået en del kander vand i starten af maj, hvor her var knastørt. Nu ser det hele lidt bedre ud og der er enormt mange knopper på brombær også, så det kan blive en flot høst.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja den kløver lever da virkelig op til sit navn!
  Det ser bare super frodigt ud hos dig!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Frodigt er det og ikke mindst græs og ukrudt vokser fantastisk. Jeg tør godt anbefale min hjemmelavede grøngødningsblanding efter at have set den i vigør.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hvor er det flot, den grøngødning, skøn farve den blodkløver har.
  jeg er osse ved at få fingre i flere forskellige storkenæb, og hosta. de er bare super planter til at lukke for bar jord.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de hører også til mine yndlinge - begge to. Der findes jo bunker af sorter, og jeg holder mig foreløbig til de - mildt sagt - driftsikre, men man kan jo finde en geranium til enhver lejlighed og i enhver størrelse, ligesom Hosta.
   På hjemadressen er jeg enormt glad for Geranium Rozanne, som ikke sår sig, men til gengæld kan fylde en kvadratmeter på en sommer med sine blå blomster.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Flot farve den Kløver har og dejligt, at den tiltrækker bierne.
   Hosta og Storkenæb er to dejlige og nemme stauder.
   Med venlig hilsen
   Lene Bedstemorshave

   Slet
  3. Ja, jeg nyder også de små travle på arbejde. - Så er man da ikke den eneste der knokler.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Jeg bemærker selvfølgelig takshækken. Hvor er den smuk med de gulgrønne skud. En takshæk er virkelig værd at vente på. Geranium og Hosta er smukke sammen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er værd at vente på! Jeg har allerede klippet den lidt de foregående år - på siderne - og nu skal den nok have en omgang snart igen. Glæder mig til den når lidt op i højden også.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det er dog et vidunderligt bed med blodkløveren. Skal det hele hakkes ned senere?
  Geranium og hosta er fin. Min geranie sår sig helt vildt, og når den bliver for voldsom får den kniven eller bliver revet op. Det fungerer svært godt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var planen, så vi må nyde det så længe det varer. Tænker honningurten kan blomstre et godt stykke tid. Den ruller jo blomsterne ud i et roligt tempo.
   Denne geranium sår sig også overalt, og så må man være hård ved den. Konsekvens og kærlighed...

   Hilsner fra Ulla

   Slet