søndag den 27. oktober 2019

Terrasse

Nej, vi rider ikke nødvendigvis samme dag vi sadler, men lidt er der da sket siden vi i august satte kanter omkring staudebedene. I september lykkedes det at få lagt fliser mellem de to bede.


Vi har efterhånden ordnet en del håndværksmæssigt arbejde sammen, John og jeg, men det var første gang vi kastede os over fliselægning. Først gravede vi jord af,


dernæst lagde vi fiberdug for at holde ukrudtet nede.


I den hjemlige have havde vi en gammel bunke grus som blev gravet fri af skvalderkål og brændenælder og kørt til kolonien. En tromle er venligt udlånt af en flink nabo.


To slags fliser passede lige til gangens bredde,


så vi blev så glade for resultatet, at vi vandrede frem og tilbage for rigtigt at mærke det gode faste underlag under fødderne.


Den megen jord fra flisegangen 


endte ovenpå vores faskine, som har stået åben i over et år. Naturligvis lagde vi først fiberdug på.


Så vidt så godt.


Resten af september og en god del af oktober


- gik med både forudsete og uforudsete forhindringer der lagde beslag på weekenderne og så var der vejret, som mildt sagt var for vådt til jordprojekter. Men i dag skulle det være!

Formiddagen var tør med fejende flot solskin og det lykkedes mig at få rettet arealet af og sået græsfrø inden den første heftig byge angreb fra oven. 
   Det er selvfølgelig mindst en måned for sent at så græs, men på den anden side... Nu har vi jo fjernet alle mælkebøtterne, kvikgræsset og padderokkerne og man kan da håbe på det milde vejr lige akkurat tillader græsset at få fat inden vinter.Hvis eksperimentet lykkes, har vi en halv terrasse at sætte havemøblerne på til næste forår, og så den anden halvdel at arbejde videre med. Pyh-ha!


Men da vi nu var så godt igang og vejret var helt behageligt - imellem bygerne - fik vi også luget alle havegangene og høstet de sidste gulerødder, pastinakker og rødbeder. Der er stadig en mængde oprydning i køkkenhaven og ikke mindst ukrudt i alle bedene, men det pyntede alligevel gevaldigt med dagens indsats, og de stolte kavalerer kigger stadig over hegnet i fin form.


Årets sidste stauder lægger an til blomstring. Der er masser af knopper i de gamle Chrysantemum vi arvede med haven.


Når havegangene er skuffet og revet giver de et indtryk af orden og overskuelighed, selvom det roder i alle bede.Vi vendte trætte og tilfredse hjem i skarpt oktoberlys.


Ja, selvom det er vintertid nu, er der sikkert mange gode havedage tilbage i år.
14 kommentarer:

 1. Ja det tror vi på, og I er nået langt. Vi er ikke de eneste, der knokler, hvor har I været flittige, og det ser virkelig godt ud det hele.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have så mange tak. Og det er faktisk en rar tanke at vi ikke er de eneste der knokler rundt og kæmper med både tiden og vejret. Vi er vel flokdyr og glade for at vide der er andre havenisser derude i det ganske land.
   Det kan godt være gigten værker, men det opvejes så rigeligt af de resultater man opnår, og man hviler så godt ovenpå motionen.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så fint det blir! Dere har jo fått gjort veldig mye, og det pyntet opp med flisene.

  Ha en god ny uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit! Altid dejligt med en opmuntrende bemærkning fra din kant.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det blev en virkelig pæn sti med de to slags fliser. Mon ikke græsset klarer sig, så det er klar til foråret?
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nok græs skal have lidt varme for at spire, og nu snakkes der om en kold og klar uge, så vi tager det som det kommer.
   Tak til dig for en virkelig flot og spændende reportage fra naturparken i Bagsværd!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Stenplattorna blev riktigt fint. Kolonin ser ut som ett litet paradis. Så snyggt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 5. Hej Ulla

  Det ser godt ud - kvalitets arbejde!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord og hav selv en dejlig uge.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!

  Vilken energi ni, det blev jättesnyggt med stengången och den ger struktur till hela trädgården. Dessutom är det lättskött när den väl är på plats men det kräver en hel del arbete, jag älskar stengångar i trädgården.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ved jeg, og dine stengange er jo noget helt særligt og meget smukt. Her er der bare tale om genbrugsfliser, men det er rigtigt de giver lidt struktur.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. I har bestået fliselæggerprøven, den sti ser flot ud. Havegangen er fin, og som du skriver, så betyder det meget for helhedsindtrykket og giver indtryk af orden. Jeg kan nu ikke se rod i bedene. Efteråret er jo lig med forfald, og det giver et lidt uordentligt indtryk, men det er vel sådan det skal være. Mon ikke november giver flere gode haveoplevelser, vejrmæssigt starter det da godt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet