onsdag den 16. september 2020

September smukt

I dag vil jeg bare vise billeder af alt det skønne; planter som trives og gror imens de forbereder sig til vinterens komme. Og selvom vi sandsynligvis løber ind i en tid uden særligt vinterlige tilstande kan jeg jo godt starte med Jack Frost, som bare er fin. Hjembragt fra Lille Malunds Have i sommers ser den ud til at have fået godt fat.


Lidt blomster er her stadig, f.eks. skabiose,


kirsebærlaurbær med flue-besøg,


og første blomst på Crysantemum, som har stået i potte et par år.


Den gyldne kornel er begyndt at vokse efter vi fik lukket haven for rådyr,


og dagliljen er stadig i fuld gang.Blærenødden har taget høstfarverne på


ligesom benved, der er på vej mod sin knaldrøde finale.I kolonihaven er der ikke nogle problemer med Sankthansurt. De blomstrer som vanligt til glæde for bierne.Blyrod og blåbær rødmer.


Standhaftige ingefær med snerledrapering.Og kan man være andet end lykkelig når sådan et septembervejr møder én fra morgenstunden?


En time senere bliver alle farverne fremkaldt.


Sådan en dag skal bare nydes!
19 kommentarer:

 1. Så vakkert det er i hagen din nå, Ulla! Du har nesten fått flere høstfarger enn her :)
  Jack Frost hadde jeg tidligere, men den har forsvunnet dessverre. Den er veldig fin. Det var tåke her også i dag tidlig. Det er jo typisk høstvær med tåke om morgenen, og så kommer solen. Flotte bilder fra hagen din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen hvis ikke man kan få gode billeder i det skønne vejr vi har haft i dag og i går, så står verden ikke mere.
   Jeg er helt tilfreds med begge vores haver, og det føles skønt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Åh ja september er så smuk med morgenstemning og edderkoppespind. Og alle de glødene farver i haven.
  Jack frost har jeg osse kikket efter. Men den var desværre udsolgt, da jeg var ude og plantesolde. Den har så smukke tegninger på bladene.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ledt efter Jack Frost på flere planteskoler, og skulle altså helt til denne skønne Lille Malunds Have i Jylland for at finde den.
   September er nok en af yndlingsmånederne, i hvert fald når den er så fin som lige nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg har også Jack Frost og har haft en del år, men jeg kan ikke prale af, at den vokser nævneværdigt, men den lever da, måske skal den have en ny plads.
  Jeg faldt for de smukke billeder af din have, sikken nogle flot svungne bede det ser sørme godt ud. Det er bed til venstre er mindst lige så godt som det Bent laver :)
  Ros til dig - for du laver dem vist selv?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må passe på min Jack Frost for den har ikke været nem at finde. Til gengæld forventer jeg da virkelig at den vil vokse, og det virker lidt foruroligende at den ikke vokser hos dig. Dér burde alle planter da trives.
   Ja, lige nu ser haven ret godt ud, men med alle udvidelserne af bede står de jo også skarpt. Det er som regel mig der tænker nyt og går i gang, men John kommer heldigvis ofte til hjælp. Jeg tror godt han kan se hvornår jeg 'sæl vil!' og hvornår jeg er ved at gå død i mine projekter:) Det fungerer fint sådan.

   Men tak for din ros!
   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Selv tak som du kan se af andres kommentarer er det velfortjent, det er virkelig flot. Godt du selv kan, og at John hjælper, når han kan se, at nu er det nu :)
   Jeg tror bare, at jeg skal finde et andet sted til min Jack Frost.
   God dag til dig

   Slet
 4. Dejlige billeder! Især det næstsidste er jeg vild med. Jack Frost har jeg kun gode erfaringer med. Oven i købet sår den sig selv, men frøplanterne kan variere en del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Jeg er også selv vild med den tåget-tidlige morgenstemning, hvor linjerne er trukket skarpt op.
   Der hvor Jack Frost står er der plads til selvsåning, og det kunne jo blive interessant.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Flot Blå Blyrod, hele slægten Plumbago er interessant men kun denne P. auriculata og den europæiske er vist til at få fat i, Det kan undre at der ikke foretages flere kryds, som med Phlox...

  Flot billede af morgen haven:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Jeg har fået min blyrod af en gartner på Falster, hvor jeg så en stor bestand i høstfarver. De blå blomster er også ret fantastiske i farven. Den starter sent i foråret, men er fuldstændig hårdfør gennem 5 år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hejsan Ulla!
  Så mycket fint du har i trädgården. Höstfärgerna tillför mycket när blomningarna börjar avta. Din morgonbild är sagolikt vacker!
  Ha det supergott!
  /Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde!
   Vi har haft sommervejr her i et par dage, men nu begynder nætterne at blive kolde, så der kommer nok snart flere høstfarver. September er måske den bedste måned i året:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Jeg nød din billedserie fra septemberhaven. Når vejret er som nu, er september en af de allerbedste måneder. Din blyrod er så fin. Jeg forelskede mig i blyrod på en ferie i England for et par år siden. Man ser den ikke så tit i danske haver - og vist heller ikke i planteskolerne. Blomsterne har en skøn blå farve, og bladene får åbenbart fine høstfarver. Er den tørketålende?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må sige de er yderst robust, både m.h.t. tørke, varme, kulde og konkurrence fra andre stauder. Vores blyrod er klemt inde mellem lammeøre og Geranier, så den skal kæmpe lidt for sit lebensraum. Hvert år tror jeg, at nu er den forsvundet, for den kommer så sent frem, men indtil videre har den gjort min mistro til skamme, så jeg kan kun anbefale den. Blomsterne er lige så blå som Ensians, og det er ikke meget andet der er. Høstfarverne er også fine.
   September er nok min yndlingsmåned, både p.g.a. det klare vejr og også fordi så meget kan lade sig gøre i haven. Man kan næsten blive lidt stresset over alt det der skal nås, men mest af alt nyder jeg livet i denne måned.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla
  Jeg håber, du ser dette. Hvordan er det nu, man gør billederne større i det nye blogger. Jeg har fået det at vide en gang, men har desværre glemt det :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er her endnu!
   Tryk på billedet, så kommer der først nogle symboler for højre-/venstrestilling, og til højre for dem et lille billedsymbol i en firkant. Tryk på den, så har du de forskellige størrelser i en menu.
   Faktisk ændrer de måden fra gang til gang, men lige nu ser det sådan ud hos mig. Tror de prøver at finde den mest indviklede måde at gøre tingene på - vi skal jo holdes på tæerne:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!
  Så vackra bilder, och fantastiska höstfärger. Vackert med alla färgskiftningar.
  Och dagliljan blommar fortfarande. Är väldigt förtjust i fläderns bär och blommor.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
 10. Mange tak Marika.
  Du må have en dejlig søndag!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet