lørdag den 28. november 2020

Black Friday eller lysfest

I går var det Black Friday - bare for lige at sikre sig at omsætningen holdes oppe og Dankortet ikke samler støv i lommen - men vi vågnede til en fin soldag med rim i græsset, så vi havde den dejligste lysfest i haven.Jeg gik i skoven medbringende en spand og en saks for at samle materiale til adventskrans og udendørs krukker. Lyset var næsten trukket på snor, som lysende perler i disse dugvåde spindelvæv.Med et par store bundter gran og alt hvad skoven kunne give var der nok til pyntning og vinterisolering af husets nære omgivelser.I pergolabedet hev jeg alle de italienske ingefær op tidligt på sæsonen, og så blev der plads til det jeg selv havde plantet, men nu kommer de naturligvis igen, og hvorfor ikke bruge dem? Det er jo flotte blade. Jeg satte en god håndfuld livskraftige planter ned i en potte, så nu kan vi nyde dem udenfor køkkenvinduet sammen med julegrisene.

Solen legede med frugter og blade i haven,og glimtede i ligusterhækken, som giver mad til sultne solsorte. Vi morer os over fasanerne, der også prøver at hænge fast i hækken mens de guffer i sig. - Jeg tænkte på hvilket fantastisk tapet der kunne komme ud af dette hav af sorte bær...Vi gik i gang med at montere lyskæder på udvalgte planter og installationer rundt om huset. Det er et vældigt arbejde, men det lønner sig når de små lyspunkter træder ud af nattemørket - som perler på en snor.
Black Friday - ha!14 kommentarer:

 1. Så fine lyskjeder dere har satt opp! Det er så hyggelig å ha noen lyspunkter å se på i mørket nå. Jeg skal sette opp litt lys ute nå jeg også. Italienske ingefær er så fine. Jeg har plantet noen nå i høst, men er usikker på om de overlever her. Det vil jeg se til neste år.
  Ha en fin 1. Advent!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret sikker på dine ingefær nok skal overleve. Her er de ikke til at slå ihjel, og de sår sig selv i stor stil. Rødderne er dybtgående, så de skal nok klare sig.
   God fornøjelse med dine lyskæder!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ingefærkrukken blev ret så fin. Gad vide hvor længe bladene holder sig friske. Det hygger unægteligt med lyskæder udenfor i denne mørke tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, de skal nok holde sig friske hele vinteren med mindre vi får hård frost. Jeg er mere bekymret for potten:)
   Lidt lys må vi have i nærheden af huset, og så må det tage den tid det tager, at sætte dem op. Vi lader dem nok sidde januar med, for det hygger jo i mørketiden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. det hygger med lys i det mørke. jeg har osse sat op. Vores er med batteri og timer. Men ak og vè, en af de nyindkøbte kan ikke hitte ud af at tænde selv, kun slukke. Så den må jeg ud og tænde for hver eftermiddag. En skifter til næste år.
  Ingefær i krukke, det er da blevet flot. Gad hvide hvor min ingefær er blevet af. Den satte en fin frøkolbe i sommers, men nu kan jeg da ikke huske om der er kommet blade igen. Må kikke efter i morgen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig er det også en markering af juletiden med lyskæder. Så er der ingen vej tilbage:) Her har vi haft en del batteridrevne kæder, men er efterhånden gået over til de der går på lysnettet. Der var for mange problemer med de smarte batterikæder, så nu har vi kun én af dem.
   Hvis du har plantet ingefær skal du nok opdage det. De breder sig voldsomt her hos os og dukker op nye steder hele tiden, men deres blade er jo så fine - også i buketter.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja fredag var en dejlig dag, i går derimod gik jeg helt i stå og glemte at se efter om der var nye indlæg fra nogle.
  Sikken nogle dejlige billeder fra skoven, men også fra din have. Lyskæder må der til i denne mørke til, jeg har ganske vist lige læst i bladet fra Naturfredningsforeningen, at mørket er godt for os. En interessant artikel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er virkelig forskel på dagene for tiden, og man kan godt blive lidt bedøvet af de grå dage. Jeg er sikker på vi får mørke nok på trods af lyskæder. De slukker af sig selv klokken 24, men derfor kunne det alligevel være interessant at se hvad forskerne har fundet ud af.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Vilka fina lysande bilder, både från skogen och trädgården. Vi får handla lite nya ljusslingor, det konstiga med dem är att de fungerar när man plockar ner dem, men har slutat fungera medan de förvaras. Endast halva slingan vi har runt en buska lyser. Men inohus fugerar alla adventsljusstakar, ser så mysigt ut när det lyser i alla fönstren.
  Ha en skön Första Advent / Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!
   Ja, lyskæder er og bliver et mysterium, og jeg forstår heller ikke hvad der sker når det halve virker og den anden halvdel ikke vil. Her har vi næsten opgivet batteri-lys, så nu har vi indkøbt 40 m ledning for at få lys rundt i haven.
   Det er da godt dine advents-lys virker!

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  Arum - er vel egentlig ret velegnet til krukker - hvor den ser nydelig ud - og jo kun kan brede sig til kanten:)
  Flotte billeder af det sene efterår - imponerende når der er sol!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har en pointe! - kun til kanten. Det er ellers ikke så let at lære dem.
   Solen er velkommen på denne tid af året, og den pynter sandelig også på billeder.

   Tak og du også!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Jeres have er smuk, både når solens stråler ramme de røde og de forskellige grønne farver i bedene, og når mørket sænker sig, og de kugleklippede buske stråler med alle de små lys.
  Det er skønt at gå i naturen - og i haven - og samle materialer til vinterens pynt, og det er en gratis glæde.
  Ligusterhækken er både en tæt og god hæk, og så er den et gavmildt spisekammer for havens fugle. Jeg forstår ikke, at nogen kan have noget imod ligusterhække.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 8. Jeg er bange for jeg er lidt fraværende for tiden, men nu vender min opmærksomhed sig mere mod jul og indendørs sysler end haven og bloggen.
  Du skal have tak for kommentaren, og jeg giver dig ret. I sådan et vejr er en samlertur i skoven bare en fornøjelse!
  Der knytter sig vel stadig lidt hånlige bemærkninger til ligusteren, og mon ikke det er dem, mere end selve planten der placerer denne udmærkede hækplante nederst i bunken, når der skal vælges hæk. Faktisk er det nok den nemmeste af alle hækplanterne, når det kommer til vedligehold, og dermed også den man kan gøre aller tættest.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet