fredag den 6. november 2020

Løvfald

Jeg har rigtig haft tid til at nyde efteråret i haven, og så kan jeg jo ikke lade være med at tage et enkelt billede ind imellem:) Haven ved at tage form efter et par års tilplantning, så der har været nok at se på og glæde sig over i dette fine efterår, hvor farverne har haft mulighed for at udvikle sig i sol og lune temperaturer.


Den vingede benved er for længst et overstået kapitel, men så er det godt at have billedet trods alt.
   Kirsebærtræet blev en længere historie og der sidder stadig et par enkelte blade tilbage, selvom vi har haft regn og vind her i november. "Årets træ" i haveblog-land har heller ikke skuffet. Nu står de nøgne grene tilbage med store lovende røde knopper til næste års vækst på Sorbus Dodong. Vi satte træet i marts, så vidt jeg husker, og det har haft fart på fra dag et. Jeg vil tro det har lagt 70 cm til i højden, og så har det heldigvis også produceret sidegrene. Nu ligner det rent faktisk et træ.
Rundt omkring i haven har der været gyldne farver på mange andre planter, og i denne uge er den ægte kastanje også begyndt sit hurtige løvfald, mens klatrehortensia og figen er ved at være helt færdige. Det er paradisæblerne Golden Henry og Professor Sprenger der sørger for pangfarverne nu. Begge sorter beholder æblerne længe.


I græsset under det store pæretræ holder solsortene fest på de pærer vi ikke når at samle op. De laver de fineste små pære-parasoller ud af frugten, så intet går til spilde.Under hækken har en tallerkensmækker slået sig ned, og den er først lige begyndt at blomstre, men i oktober lavede jeg allerede en dekoration af alt hvad jeg kunne finde i haven. Et slags opsamlings-heat af hvad haven formåede dengang, og det kan passende afslutte denne lille løvfalds-hyldest.


I det næste indlæg vil jeg opsummere kolonihaven, for nu er sæsonen ved at være færdig, og der lukkes for vandet i dag. Så ved man nok hvad klokken er slået!12 kommentarer:

 1. Så flotte nye skudd det er på din Dodong! Ja, det treet har vært en hit i bloggland. Ditt tre har vokst veldig mye på et kort hageår. Ja, nå er det slutt på hageåret 2020, men det nye begynner nok tidlig til neste år. Det er jo ikke lenge til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har vi stadig gang i ukrudtet, men alting går langsomt, så vi kan følge med. Om det nye haveår starter tidligt skal jeg ikke kunne sige, og måske var det også meget godt med lidt rigtig vinter først. Det er snart længe siden vi har haft frost, for slet ikke at nævne sne.
   Vi får se!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja så er det slut med aktivitet i kolonihaven, og det er tid til afslapning og nydning. Sorbus dodong er blevet flot, allerede det første år, har man glæde af det, det er bestemt et godt træ. Men kirsebærtræerne får nu også flot løv, vores har været så flot, og det er endda kun en fuglekirsebær. Fine små æbler på paradisæbletræerne.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ser også på dette år med venlige øjne, og kunne vel ikke forlange mere - det skulle lige være mere regn. Vandregningen bliver enorm i år, men nu er der gået hul på nogle skyer her på det sidste, så jeg lever i håbet endnu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Efteråret har været farverigt i år, syntes jeg. Skoven var længe om at komme igang, men så kom der pludselig farver på. Men nu er de fleste blade blæst af.
  Hvis man har lagt løg er man da allerede startet på det næste haveår. Jeg syntes de glider ind over hinanden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så sandt som det er sagt, og der sætter du lige fingeren på mit ømme punkt. I denne weekend må jeg hellere se at få tulipanløgene i jorden:)

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Härligt och höstigt inlägg! Ja november rullar på och ingen frostnatt än...
  Ha det gott och ta väl hand om dig!
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - og du også. Lige nu skal vi passe meget på for coronaen ruller. Men det gør høsten også, og den skal vi bare nyde.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Riktigt vackra höstfärger hos dig, det ser också grönare och frodigare ut, än hos oss. De flesta löv har dalat ner till marken. Vackra frukter på dina paradisäppelträd. Gårdagen var riktigt solig och fin här, men idag är det grått igen.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det var lige omvendt her. Gråt i går og sol i dag, men vi tager det hele med og nyder stadig et mildt efterår.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  Ja, din Dodong ser ud til at virkelig trives. flot tilvækst - det er sådan et træ man kunne overveje at tage stiklinger, af når man ser priserne rundt omkring.
  Flotte efterårsfarver - kirsebær kan helt sikkert godt være med!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt du siger det med stiklinger... Jeg har netop haft samme tanke. Tror dog lige jeg venter til den er lidt større. Man skal ikke udfordre skæbnen:)
   Ja, foreløbig en dejlig weekend med masser af sol, så i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet