mandag den 30. august 2021

Dage i august

Vi har oplevet den koldeste august i mange år, siger meteorologerne, og ærligt talt savner man sommeren, når den pludselig forsvinder og går over i frisk blæst og efterårsagtige toner. Ikke nok med at aftnerne er blevet mørke og kølige, den smule regn vi har fået, har vist kun været nok til at gøre dræbersneglene våde på maven. - Men der har været gode dage ind imellem, både i haven derhjemme og i kolonien.

Dage hvor solen har skinnet og haven præsenteret sig fra sin bedste side med sensommer-blomstring og summen af insekter.Dejlige dage med kaffe og hjemmebag


- og dage med regn hvor den tørre jord endelig fik stillet en smule af tørsten.
Dage hvor vi høstede frugten af vores arbejde og fik lavet nogle rigtig gode måltider, eller fyldt depoterne op til vinter.
Dage med afslapning i liggestolen, hvor man fik set sin have fra nye vinkler og ikke mindst nød at ligge med næsen i vejret og kigge på drivende skyer. Normalt er det en helt anden legemsdel der stikker i vejret:)
Der har været mange dage med helt almindeligt havearbejde og nye gøremål - arbejde som holder både os og hus og have i en vis form.
August er normalt en dejlig varm sommermåned, og når den har været lunefuld i år, kan man bare håbe vi får et godt efterår. Både september og oktober kan være herlige når alting flasker sig, og der skal nok komme gode dage, selvom vi må sige farvel til sommeren.
   Der har da været en del gode dage i august, når man sådan tænker efter...


19 kommentarer:

 1. Når en tenker på avstanden fra meg og ned til deg i Danmark er det ikke så fryktelig langt, men likevel er det noen ganger store forskjeller. Her har vi hatt den flotteste august på mange år. I de siste dagen har det vært rundt 24 grader, og bare litt vind.
  Det er en flott oppsummering du har laget av sommeren, Ulla. Det ser så deilig ut å kunne ligge i den stolen og bare se på skyene. Flotte bilder av humlene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marit! Ja, hvor er der stor forskel indenfor det relativt lille område vi bor i, men tørken har vi vist til fælles. Og her sidder jeg og finder billeder fra de gode dage i august, mens du begraver din gode gamle kat. Stemningen kan sandelig også skifte hurtigt, og nu tænker jeg på dig og føler med dig i disse dage. Jeg har selv haft mange katte og ved hvor ondt det gør.
   Vi må bare se at komme videre ind i et efterår, som forhåbentlig bliver dejligt!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja og dage hvor du har taget gode og stemningsfyldte billeder. Trods tørke ser det jo alligevel godt ud - ligesom her hos mig. Planterne klarer forbavsende godt, at de ikke får meget vand. August har både været god og dårlig, jeg synes, det er godt, at vi ikke har haft hedebølge, som vi plejer. Til gengæld har det været skidt med al blæsten og for lidt regn. Vi får det vist aldrig helt, som vi gerne vil have det.
  Jeg beundrede din header, nu har du åbenbart fundet ud af det?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Egentlig tager jeg alt for mange billeder, men jeg sorterer nu også engang imellem i bunkerne. Jeg behøver jo ikke 27 billeder af den samme plante, men gemmer dem hvor lyset er særlig fint f.eks.
   Planterne er sikkert godt i gang med at drosle ned, og det er nok derfor tørken ikke ses så voldsomt her og hos dig, men det kan være bladene falder lidt tidligt (som de har gjort de senere år).
   Jeg kan sige at min begavede nevø har lavet en ekstra overskrift i layout'et - efter 'navigationslinje' og 'hoved' er der sat endnu et 'hoved' ind, og der krydser man af, at overskriften skal erstattes af et billed. Aber frage nur nicht wie... Billedet skal være præcis 1050 pixels bredt før operationen lykkes. Håber du måske kan finde et smart yngre menneske der kan hjælpe dig:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Godt du har en begavet nevø, jeg må se, om jeg kan få hjælp fra en begavet søn, men jeg tvivler ;) det gider de ikke rigtigt.

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Vilket fint inlägg, njuter av varenda bild. Visst har vi haft fina dagar också i augusti men mycket regn och blåst. Semesterdagarna på västkusten vara bara fint, av en vecka var det en regnig dag. Då vi kom hem har det bara varit regn och rusk men de senaste dagarna har vi fått sol och riktigt sköna dagar. De två sista bilderna är helt fantastiska. Ser att ditt krukskydd á la Ernst är på plats. Det blev hur fint som helst. Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Ja, du var heldig med din ferie ved kysten. Jeg husker godt de smukke billeder du havde taget der! Vi har også haft regn og rusk, men ikke meget vand til jorden, så her er stadig tørt.
   Sjovt du lægger mærke til min Ernst-krukke-skjuler! Nu er der lavet en til og det gik lidt nemmere end den første:) Learning by doing!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja, det kunne godt vært mer regn, og det er noe jeg ikke sier så veldig ofte. Vi har hatt en fin august med høye temperaturer til å være det norske vestlandet, men nå har nordavinden tatt seg opp og temperaturene sunket litt, i går kveld måtte jeg faktisk ta på både skjerf og yttertøy. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det venter man ikke fra din kant Ingeborg, altså ønsket om mere regn...
   Norge har åbenbart oplevet en helt flot sommermåned, så nu har I vel ladet batterierne op til vinter? Det er lige skrapt nok at vejret skal skifte så hurtigt!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er en forrygende augustkavalkade, du har sat sammen. Slutningen på måneden har været fantastisk og må da trække månedstemperaturen opad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marie!
   Du har jo nok ret... Slutspurten må kunne trække op i det samlede regnskab.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. August er en sjov måned, nogle år er det sommer og andre efterår. I år har vist været lidt blandet, vi har haft en del træls blæst, men de sidste dage har der været sommer.
  Sikke mange fine farver du viser :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, her har august i hvert fald været blandet, og blæsten har været slem, selvom det sikkert ikke er så voldsomt som hos dig. Jeg synes bare det er belastende for humøret når det blæser i dagevis, himlen er fuld af grå skyer - og så bliver vi alligevel snydt for regnen.
   - Og på trods af denne kolde periode står haverne pænt. Det må man bare være taknemmelig for.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. August har sandelig været blandet. Men hvis man har en lækrog, har vi faktisk kunne sidde ude til eftermiddagskaffen alligevel.
  Din nye "header" (hedder det det?) er så fin med dine agerhøns. Jeg ser osse flere agerhøns i mark kanterne lige i øjeblikket. De har travlt med at guffe i sig af det korn mejetærskerne har spildt.
  Jeg har spottet din "Ernstpotteskjuler" i brug. Jeg er ved at finde egnede brædder,, Men måske skulle jeg gemme dem for gemalen. For lige netop det eller det skulle han bruge til et eller andet. hihi, hvem kommer først til brædtet. det ender måske med vi slår plat og krone om brædderne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan du tale med om, da vi jo begge bor på samme ø. Herligt I har mulighed for at nyde kaffen udenfor!
   Jeg er helt glad for agerhønsene, som viser sig at være en familie med far og mor og 6-7 kyllinger, som hastigt er ved at blive voksne. Der var flere små i begyndelsen, så der har været et vist frafald, men det er sikkert efter bogen. Nu kommer de dagligt i haven.
   Jeg kan sige at jeg nu er begyndt at bruge de helt små stumper til en lav udgave (bunden af en murerbalje) og der har jeg skruet stumperne direkte ind i plastikbøtten. Viser den senere... Tænker på at lave et lille grusbed med husløg osv., men det kunne jo også være et mini-spejlbassin. Jeg er blevet grebet af det:)
   I øvrigt går der en del træ til de lidt højere udgaver, men nogle ganske rå forskallingsbrædder koster jo ikke alverden. Rigtig god fornøjelse!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Sikke mange flotte billeder du viser. Haven ser forrygende ud - jeg kan slet ikke se at du har manglet vand. Fint at se at bierne har travlt i dine blomster. Den hvid Scabiosa er meget smuk. Og de flotte røde æbler - jeg kan næste smage dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes egentlig også det ser meget godt ud, og vi har vist ikke fået mere end 30-35 mm i hele måneden. Tænker planterne ikke har så travlt mere, og så kan de måske bedre tåle mosten.
   Den hvide skabiose er en staude som jeg har haft nogle år. Den holder ikke længe, men spreder sine frø og lever videre mange steder rundt omkring i begge haver. Det er en rigtig insekt-magnet. De røde æbler skal vi snart smage! Der er så meget godt lige nu, og navnlig frugt.

   Hilsner og mange tak!
   Ulla

   Slet
 9. Det var en smuk og poetisk gennemgang af augusthaven, der tager sig strålende ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Elna og rigtig god weekend til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet