lørdag den 4. september 2021

Serieproduktion

Der er gået inflation i produktion af skjulere i træ her i haven, og der er snart ikke den stump træ der ikke kan bruges til nye kreationer. Jeg har fået ryddet op i træstumperne i kolonihaven, og selvom vi nu har skruet 4 bøtter sammen, så er der stadig mere træ tilbage. Vi har købt flere murerbaljer, for at kunne udnytte det hele:)

Foreløbig er det blevet til 4 bøtter, som byder velkommen til huset, når man kommer om bagved hækken. Jeg er helt forbavset over hvor pænt det bliver, når man tænker på det bare er grimme gamle brædder, som hverken bliver slebet eller renset, men bare får et lag træbeskyttelse.Den sidst tilkomne er den lave i forgrunden. Her har jeg skruet 20 cm lange stykker af terrassebrædder direkte ind i plastikbaljen, som egentlig bare er bunden af en balje, jeg engang savede af for at bruge toppen til at plante i. Forneden fik den lige et patentbånd da brædderne er højere end baljen.


De nye krukker krævede et par nye planter, og så var der en god undskyldning for at tage en tur til planteskolen, men disse to røde Chrysantemum fik jeg dog for næsten ingen penge i supermarkedet, og de passer fint til den røde bænk. Det eneste er potterne... Jeg må jo finde på noget:)
Solen går nu tidligt ned, og i de blå skygger er jeg særligt glad for den varme brune farve på bøtterne. Der er sandelig kolde betonfliser nok.


Rent praktisk er træ-skjulerne blot nogle rør, som vi sætter ned over murerbaljerne. Baljerne hæver vi op ved at stable fliser under dem, og jeg håber på vi måske kan slippe for store myre-kolonier i vores potter ved at hæve dem højden, samtidig med det giver lidt struktur at lege med.


Efterhånden er der jo købt en del patentbånd og skruer og træbeskyttelse til produktionen, men jeg trøster mig med det kun har kostet en brøkdel af hvad krukker i den størrelse ville have kostet, så det er stadig et genbrugs- og oprydningsprojekt, som giver anledning til fri leg.
   Hvor er det dejligt at få lov at lege!
12 kommentarer:

 1. Så flotte pottesjulere du har laget! Det er jo mye penere med treplanker enn plast. Ja, nå er tiden inne for gode kjøp både i matbutikken og i planteskolene. Det var da noen fantastiske chrysanthemum, Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Jeg har i mange år prøvet at skaffe saltglaserede keramikpotter, men de er vist ikke moderne mere, så dam finder man kun på loppemarked. De har også den varme brune farve som jeg synes klæder huset og planterne godt, men de nye i træ er bestemt udmærkede og utroligt meget billigere. Og så er det sjovt at lave dem selv!
   Jeg var vist heldig med Chrysantemum, for jeg synes farverne er så fine...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. de er altså smarte de potteskjulere. Den træbeskyttelse giver dem en finis, så de ligner en dyr indkøbt sag.
  Men der vist flere brædder til end bare sådan lige. jeg er ved at måle og grave frem, Nogle er tykke nogle er tynde, så egentlig bliver det nok et vinterprosjekt.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der går noget træ til, men faktisk er de flotteste skjulere dem der bliver lavet af det allerværste træ med barkrester, store knaster og blåsplint. De får nogle spændende strukturer efter en gang træbeskyttelse. Mine brædder er også forskellige i tykkelsen, da det jo også handler om oprydning... Et hyggeligt vinterprojekt, hvis du kan stå indendøre!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det ser bare så godt ud, du er meget flittig og ikke mindst kreativ.
  Nej hvor det pynter på de kolde betonfliser.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Det kreative overlod jeg til de kreative folk i fjernsynet, og jeg har bare brugt det jeg kunne af deres idéer, men jeg synes det er en god måde at lave store beholdere på. Man kan jo ikke lave huller i belægningen alle vegne, og disse kan også flyttes rundt. Nu må vi se hvor længe de holder.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  De är riktigt fina dina krukskydd, färgen är varm och passar bra med växterna. Det är helt perfekt, så kan man måla dem i vilken färg man vill. Chrysantemerna har en vacker färg och passar bra med både bänk och dahlior.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Ja, du har sans for farverne, og man kunne jo bruge alverdens farver her. Det giver en stor frihed når man skal indrette sin have.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Godt gået! Jeg skal love for dine hjemmelavede skjulere er fine. Den varme brun farve gør sig rigtig godt på de grå betonefliser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det er jo ret rustikt men det passer mig meget godt, og så må det holde så længe det kan:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er altid dejligt, når man kan anvende gamle brædder, og hvad man ellers har stående til at fylde op. Dine “murerbaljeskjulere” er blevet rigtig fine. Det ser godt ud, når der står tre sammen i forskellig højde. Det bliver spændende, om du kan holde myrerne væk fra potterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig så fint at kunne bruge det "uanvendelige" til noget. Og så har vi da fået luget lidt ud i bunkerne. Jeg har træ til endnu 3 bøtter i forskellige højder - de kan så stå på den anden terrasse. Ork, produktionen fortsætter lidt endnu:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet