torsdag den 16. september 2021

Regn

Ja, så fik vi endelig regn! Hele 15 mm på en enkelt dag, og der følger måske mere i morgen, hvis vi er heldige. Selv på dette sene tidspunkt af sæsonen kan jeg næsten se hvordan havens planter ranker ryggen, og viser sig fra deres bedste side.Hyldebærrene er helt modne nu og jeg nyder synet af dem med regndråber på.


Tomaterne modnes langsomt, men de smager fantastisk!Der var et par kæmper der segnede i regnvejret: de to sidste store Amarant'er lagde sig ned så lange de var ovenpå bispehuer og alt hvad der ellers stod i vejen, men skaderne var heldigvis begrænsede. Nu er de havnet på komposten, hvor de sikkert vil smide tusindvis af frø, der spirer næste år. Sådan går det jo:)


Hortensiaen var særlig glad for regnen. I dag skinnede solen og kastede glans over den forfriskede have.
Elefantgræsset stod fint med sine røde toppe og alle farver skinnede, som var de vasket i et eller andet mirakuløst vaskemiddel.
Inden regnen startede gik jeg faktisk rundt med haveslangen og vandede bedene i håb om det kunne provokere de grå skyer til at afgive vand - og det lykkedes altså! 15 mm er jo ikke alverden, men det er da en god begyndelse på efteråret.
   - Og apropos efterår, så er der begyndt at dukke gule og rødlige blade op rundt omkring i haven og omgivelserne. Den gule tretorn har jo hele tiden været gulgrøn, og vokser som man kan se helt skævt - nærmest nedad. Håber den vil rette sig efterhånden, så vi kan få glæde af den midt på terrassen.


Benved er på vej med sine flotte høstfarver, og bregnerne bliver stille og roligt brune.


Desværre er dette æbletræ vistnok midt i en langsom dødsproces. Det har set vissent ud meget længe og taber barken ned ad stammen, så jeg er begyndt at overveje om jeg skal bruge træet som klatrestativ for et par klematis til næste år.


De rigtige høstfarver er kun lige begyndt, for det har jo været sommer indtil nu, og jeg går stadig og venter på at en ny Asters og artiskok vil springe ud med blå blomster.


Mens efteråret sniger sig ind på haven, er vi kommet i mål med vores skjulere til murerbaljerne, og har brugt hver en stump træ der ellers lå og fyldte op rundt omkring. 7 bøtter blev det til, og jeg mangler stadig at finde planter til de sidste 3.


Det allersidste genbrugs-job i denne omgang blev denne lange mærkelig kasse, som stod inderst i et skur. Den er af samme kvalitet som vinkasser, altså ganske tyndt træ, men med et nyt (gammelt) bræt på bagsiden kom den op at hænge med nogle små improviserede "dåse-planter". 


Nu kan vi godt køre afsted til genbrugspladsen med det allersidste skrammel!
15 kommentarer:

 1. Fantastisk hvad I har formået at bruge af affaldstræ, det ser knagme godt ud. 15 mm ja det var som os, bortset fra at vi fik 3 mere efter kl. 23, så vi fik 18, men slå Ebeltoft kan vi ikke, de fik 42!!! Ja vi har stadig noget til gode, men de lover kun 1 mm hos os. Jeg er glad for, at du har den gule tretorn, så er jeg da ikke den eneste, som holder af de gule træer i haven. Jeg synes, de pynter, mens andre synes, at de ligner døende træer. Der er vi slet ikke enige, men jeg tænker, at du og jeg er enige ;) Den ene af mine græsser væltede i regnen, men den er heldigvis ved at rette sig op igen, den er nu også ret stor.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver nødt til at vænne sig til at jyderne tager broderparten af regnvejret - hver gang, øv! Og selv da der for en ugestid siden blev annonceret et vældigt regnvejr over de sydøstlige egne fik vi ikke en dråbe. Dér følte jeg mig snydt!
   Den gule tretorn er jeg meget glad for og jeg synes bestemt ikke den ser vissen ud. Heller ikke den gulbladede kornel ser vissen ud, men det er nok fordi jeg sætter pris på kontraster - som du. Til gengæld ville det være rigtig fint om tretornen voksede opad:)
   Jeg så også du havde den fine elefantgræs i et af dine bede. Jeg glæder mig til vores tager på i vægt, men den er allerede 3 gange så stor som sidste år, da den blev plantet. Håber din græs tager fat igen!
   Jeg har taget nogle duske Amarant fra til dig, og håber der kommer lidt frø ud af dem, og ellers må jeg jo komme over med nogle planter næste år.

   Tak skal du have Lisbeth!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Ja vi kunne godt tænke os regnen bedre fordelt, men vi må leve med det. Her regner det men kun finregn, det giver ikke meget. På vestsiden af øen fik de 10 mm mere end os, ja selv i Tranbjerg fik de mere.
   Jeg har elefantgræs mange steder, fordi vi har delt dem, men nemt er det ikke. De skal nu nok komme igen.
   Jeg har valmuefrø til dig, vil du maile din adresse.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Så heldig du er som fikk såpass mye regn. Her kom det bare 7 mm. Ja, hagen blir forfrisket av regnet, og jeg håper at det snart kommer mer. Vannmagasinene på fjellet som produserer strøm/elektrisitet er nesten tomme. Så det må komme mye regn i oktober for å rette opp det.
  Din hortensia er veldig fin, og dine tomme tønner roper på nye flotte planter. Din smale kasse ved siden av døren ble veldig fin. Gjenbruk er topp!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var på høje tid med regnen, for det er i hvert fald en måned siden vi sidst fik, og 15 mm rækker ikke langt...
   Det er jo ikke godt hvis jeres vandmagasiner løber tør, Marit, men man ser det jo efterhånden i mange lande over hele kloden. Klimaforandringerne kommer til at betyde en stor folkevandring er jeg bange for.
   Tak skal du have for dine positive kommentarer til mit genbrug!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja dejligt endelig at få lidt regn! Haven ser meget fin ud - du har stadig masser af gode farver i bedene med hortensia, skt. hans urt, græsser osv. Lækkert at strække sæsonen så længe som muligt. Sikke dygtig I er med genbrugstræ! Det ser så godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå godt, så har du også fået kan jeg forstå!
   Ja, her er stadig mange gode farver og som nævnt er der stadig stauder der skal springe ud. Jeg glæder mig til at se min nye Asters som er fuld af knopper.
   Tak skal du have Sydney!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Vi fik 8 mm. øv.
  Jeg er vild med dine genbrugspotteskjulere. De ligner en "million". Den laange kasse du viser ligner en cd hylde. Jeg købte faktisk et par sidste år i en genbrug. Dog var de lidt kortere. Men jeg skulle nu bruge dem til mine cd`er.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var jo ikke meget, men jeg kan fortælle dig at jeg har gravet en busk op i dag, og jorden var det rene støv 5 cm nede, så her er også lang vej til hæderlige tilstande.
   Tak for "millionen"! Ja, den kunne måske også bruges til cd'er, så der fik du en god idé!

   Pøj-pøj med regnen, selvom det er lidt mærkeligt at ønske god weekend på den måde:)
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det ser fint ut i trädgården. Växterna blev nog glada av regnet. Jag är förvånad över att det är så mycket vackra färger fortfarande hos dig. Kombinationen med blått och orange är mycket vacker. De återbrukade krukskydden är riktigt fina. Idag har vi haft ett kyligt väder, lite regn på morgonen.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Ja, der er stadig godt gang i blomsterne, men vi har jo også haft sommer indtil for få dage siden. Nu er det også blevet koldt her og der er finregn i luften. Blåt og orange er altid godt (komplementærfarver), men det undrer mig jeg er blevet helt glad for orange og pink. Disse farver lyser selv i regnvejr og får mig til at vågne op:)

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Der er et meget smukt kik fra terrassen og ned gennem haven og ud over landskabet. Den “nye” belægning på terrassen tager sig virkelig godt ud. Det er vel ikke en hængende tretorn, du har købt 😉.
  Sankthansurt er en dejlig staude, og den står så smukt og giver farve til dine bede.
  Tænk at man først kan drikke sine dåseøller, og bagefter lave et helt kunstværk ud af dem.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna! Jeg har spurgt mig selv om det samme - er det en hængende tretorn - men jeg ved slet ikke om en sådan findes, så jeg lever i en form for håbefuld uvidenhed:) Vi så først træet i Hostahaven for et årstid siden, og på de billeder kan jeg se grenene også har en nedad-voksende tendens, så måske er det bare sådan de ser ud.
   Kunstværk er måske så meget sagt... men det var de eneste dåser der var smalle nok til at passe ind i hullerne, og det er jo faktisk sodavandsdåser:)
   Jeg er også godt tilfreds med belægningen midt på terrassen. Nu begynder trædebregnerne at tage fat.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Lækre billeder, hvor efterårsstemningen tydeligvis er begyndt at gøre sig gældende. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvilke opgaver I vil kaste jer ud i til næste år; for et afslappet haveliv i hængekøjen er ikke lige jeres stil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er en helt umiskendelig septemberstemning over billederne, og det er jo meget relevant.
   Jeg har af og til tænkt det samme - men egentlig glæder jeg mig til at køre løs med vedligehold og mindre forbedringer. Hængekøjen er ikke lige sagen, som du siger, men man kan jo godt sætte sig ned og se hvordan det hele vokser til:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet