onsdag den 8. september 2021

SeptemberSolEnkelte margeritter blomstrer igen og det er jo næsten som en lille sol - på stilk. 
September viser sig fra sin bedste sensommerlige side med masser af sol, og navnlig morgensolen er fin set gennem Georginerne.
Endnu bedre var det om vi også fik regn! Her støver jorden af tørke og sneglene må have gravet sig ned for tiden, for vi ser dem ikke, og sneglejagten er indstillet. I solbedet blomstrer stadig "den gamle" solbrud mellem salvie og knopurt, som er i gang med anden blomstring,mens den nye fra i år er ved at være færdig. De to supplerer hinanden så godt med deres forskellige højder og nuancer. I baggrunden herunder har jeg plantet hvide klokkeblomster for at dække jorden efter hornviolerne, men de har svært ved at komme igang. Den hvide (kinesiske) Sedum klarer sig til gengæld godt og har blomstret længe. Tørken sætter sit præg, og navnlig i solbedet!Vi arbejder stadig med at rydde ud i bunkerne af træ og sideløbende med at konservere frugt og grønsager til vinterbrug, og når vi er trætte, sætter vi os ud i liggestolene og kigger på haven, husets nymalede træværk, sommerfuglene - og svalerne der samles før de flyver sydpå. Man kan ikke lave noget fornuftigt i bedene, bare håbe på vi snart får regn.
Yderst i solbedet har en solsikke sået sig selv. Her kan man virkelig studere fibonacci-struktur og 'gyldne spiraler' så det basker!


Men jeg ser den nu mest som endnu en lille sol på stilk:)
12 kommentarer:

 1. Ja alt det gule og orange passer til årstiden. Det er ganske rigtigt meget lidt, man kan lave i den tørke. Jeg drømmer om regn selvfølgelig, men også om at kunne flytte planter og plante nyt uden at skulle vande. Vi kan ikke gøre meget andet end at slappe af, det er jo også rart nok, selvom vi bliver noget utålmodige.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk at være nødt til at slappe af... Det er lidt uventet, men jeg har en fornemmelse af at det kan læres, hvis vi træner:)
   Her står der også planter og tripper på flytning og etablering, men vi når det jo nok, når det rigtige efterår tager fat. I foråret var vi også utålmodige, da foråret lod vente på sig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så fin margeritt og solbrud hos deg Ulla! Solbrudene blomstrer her også. I dag har jeg spadd opp alle sammen og flyttet de. De er jo sp fine, så jeg må jo ha de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, solbrud er også blevet en yndlingsplante her, med lang blomstring og gen-blomstring visse år. De giver sådan nogle dejlige farver i bedene.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ønsketænkning: heldagsregn i flere dage.. men ak det kommer nok ikke. Ja bedene er knastørre. Jeg opdagede a ten bambus der var plantet om sidste vinter var begyndt at krølle bladene, den fik øjeblikkelig førstehjælp i 3 kander vand. Her til aften ser den fin ud igen.
  Solsikker mv er bare glade blomster. Jordskokker har osse sådanne solblomster. Mine er lige ved at blomstre, så om få dage er der sol i kanterne af urtehaven.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man skal være opmærksom i denne tørre tid. Pludselig kan det være for sent.
   Solsikken er sikkert fra fuglefoderet, men den er da meget sjov at have midt i det hele, og endnu en god blomst til bierne. Der er stor forskel på hvor meget jordskokker blomstrer, men har man de "rigtige" er det en fin sol-blomst.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Du har sandelig mange flotte solblomster. Ih hvor de pynter ved denne årstid. Lækker plet I har til at sidde og nyde haven og huset og sommerfugle og svaler! Tørken er selvfølelig træls men ih hvor kan vi bare nyde det fantastisk vejr her midt i september.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også tilfreds med den blomstring vi har og lige nu venter jeg på en blå Asters som skal blomstre for første gang i vores have. Det bliver nok den sidste af de nye, der springer, men vi har da stadig Hosta med fine hvide klokker. Vi glemmer nok det tørre vejr når efteråret sætter ind for alvor, og jeg tænker som du, at vi hellere må nyde det vejr vi har lige nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det ser så fint ut i trädgården, och små solar som tittar fram. Solrosen är fascinerande ett litet konstverk. Vilken vacker header du har, sol vackra blommor och så fåglarna. Det blir inte så mycket gjort här heller, går och plockar frön, putsar mina tulpanlökar som snart skall ner i jorden igen. Har städat i växthuset och det känns skönt.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi kan tage det lidt roligt her i tørken, men måske kommer der lidt regn i weekenden. Jeg håber!
   Mange blomster er de fineste kunstværker når man går tæt på, og solsikken er jo så stor at man kan se detaljerne (næsten) uden briller.
   Rengøring og oprydning er netop hvad man kan lave og det er jo også dejligt at få gjort.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det bedste, man kan sige om tørken er, at sneglene har fået åndenød.
  Jeg bliver mere og mere begejstret for solbrud. Den, som du kalder den gamle, har en meget smuk farve, og den er fin sammen med de blå stauder.
  Der er et flot kik fra bunden af haven op mod huset.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sneglene er lige så hæmmede som os og det er jo altid noget.
   Den "gamle" solbrud har jeg haft 3-4 år, og hvert år deler jeg den i flere planter. Startede bare med én potte, så den har været god og stabil. Jeg holder så meget af dens kobber-farver, og den er så lav at den ikke skal bindes op.

   Tak skal du have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet