søndag den 7. november 2021

Borte med blæsten

Uha! Det går stærkt nu og bladene falder og hvirvler afsted i vinden. Ovenpå en blæsende og regnfuld dag, hvor det elektriske lys var tændt fra morgen til aften, ser her meget luftigt ud i haven og det omgivende landskab.
   Her er en håndfuld billeder med en ugestids mellemrum.

Oktober foroven og november forneden. Man bliver helt glad for de stedsegrønne vækster:)Den tyrkiske hassel for en uge siden -- og i dag hvor også pæretræet står uden egne blade. Nu er det den grønne vedben man ser.


Jeg forsøgte at få styr på potterne i går inden regnen tog fat for alvor, men det blev ikke til så meget, og ligefrem juledekorationer gider jeg ikke endnu. Jeg fik dog gravet nogle italienske ingefær op og sat dem i et par potter, for det fungerede godt med de pæne grønne blade sidste vinter.Solen er velkommen efter en mørk og grå dag:)


19 kommentarer:

 1. Ja det fort nu! Från en färgstark höst så är nu träden nästan kala och en gråskala infinner sig...
  Ja november är väl inte årets roligaste månad om man säger så.
  KRAM från ett grått Öland & Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, november er lidt trist ovenpå en meget farvestærk oktober, men i december får vi heldigvis andet at tænke på. Öland kender jeg kun fra sommeren, og der er den jo det dejligste sted, så må man vel tage vintertiden med:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Enig! Nu begynder de stedsegrønne planter at træde frem.Jeg går og pønser på at lave et par kranse, men vejret er for fugtigt og råkoldt for tiden til rigtig at være aktiv uden døre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også planer om et par kranse med vedben som bærende element, men det er lidt koldt om fingrene nu:) Godt vi har de stedsegrønne!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, de vintergrønne busker og trær kommer frem på en annen måte nå enn da det er blader på trærne og blomster i hagen. Nå får de ha oppmerksomheten for seg selv. Det er flotte bilder du har tatt, Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Der er ikke så mange farver derude nu, men vi har haft en god tid i oktober.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Vilken förändring det blir, då bladen faller. Men det gröna finns kvar.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. JA! Det føles som en stor forandring lige nu hvor det går så hurtigt. Det vintergrønne må gerne vokse lidt i højden, så er jeg tilfreds:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Den italienske ingefærplanten ser jo fantastisk ut synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er fin netop nu hvor alt det andet visner, men den breder sig helt enormt og har et vældigt dybtgående rodnet, så egentlig burde man bare dyrke den i potter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Ja november kan godt være trist, heldigvis følger nogle af mine træer og buske med endnu, men det varer jo ikke længe, inden det hele er trist og gråt, så glæder vi os over det stedsegrønne, som vi heldigvis har sørget for at plante i vores haver. Jeg var ude i formiddag og klippe hyben af klatreroserne, det var godt nok lidt koldt for fingrene. Det sidste billede er meget smukt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sandt, så sandt! - og godt vi har det evigtgrønne!
   Hvad skulle du mad alle disse hyben? Er du ved at lave juledekorationer?
   Jeg er mere eller mindre krøbet ind i værkstedet, hvor jeg fifler med lidt kitsch til kolonihaven:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Ja man ser ikke de stedsegrønne så meget sommer og efterår, men nu er man bare så glad for at de er der. Det er en meget fin stilleben du lavede med frøstande og ingefær. Tak for dejlig vinterinspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. De stedsegrønne udgør ligesom deres eget lag i haven, og nu kommer de frem igen. Dem er jeg altså glade for!
   Mange tak Sydney!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Nu træder de stedsegrønne frem. Og jeg glæder mig over at vi har en del. De pynter så godt nu.
  Et fint stilleben du har lavet. Det ligner spisekastanier du har brugt?
  Her var det det smukkeste solskin i formiddags, så skyede det til over eftermiddagen, og nu snuskregner det.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt pyntesyg er jeg jo nok, også selvom jeg endnu ikke er i julestemning. Ja, det er skallerne af vores spisekastanier, hvor selve nødderne igen i år var små og usle, men skallerne er mega holdbare.
   Vi har også meget skiftende vejr og har fået 15 mm regn de seneste par dage, men når solen kigger frem nyder man det rigtigt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Der findes novemberdage, hvor man slet ikke synes, det vil blive lyst. Og hvis solen så lige pludselig finder et hul i skyerne, bliver man så glad.
  Det er nu, man for alvor lægger mærke til de stedsegrønne. Men selv om de er mere anonyme i sommerhalvåret, er de alligevel med til at sætte deres præg på stemningen i haven. Om sommeren tror jeg, de er med til at skabe ro i bedene, de kan adskille forskellige slags blomstrende planter, og de kan skabe en ensartet baggrund for blomstrende planter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan kun give dig ret i hvor meget man nyder de korte stunder med sol!
   Her er de stedsegrønne buske stadig så små at de næsten forsvinder i mylderet om sommeren, men jeg glæder mig til de små får en større vægt og netop kan fungere som skillerum i sommertiden. De stedsegrønne stauder er selvfølgelig med os hele året, og de er en stor fornøjelse ved siden af buskene.

   Hilsner fra Ulla

   Slet