søndag den 21. november 2021

Natten breder sine vinger

Tænk, vi får lidt lys i dag da solen endelig fik magt. Det er en dejlig oplevelse i denne tid! Det var ellers ikke meget lys der slap igennem i ugens løb, og med de deprimerende corona-tal var vi lige ved at gå helt i sort, men nu lysner det i hvert fald for vejret.

Som man kan se på græsset er der godt gang i vinden, men koldt er det ikke. Jeg synes den hvide Asters midt i billedet herunder er næsten lige så køn i frø, som da den blomstrede, og tæppepileurten blomstrer stadig.


I går eftermiddags gik jeg ud for at montere lidt mere elektrisk lys, og fik selskab af en lille forvirret kvækerfinke, som næsten rendte rundt om fødderne på mig. Helt frisk var den sandelig ikke, men den fik da noget at spise ved fuglehuset. Desværre blev det dens sidste måltid. Spurvehøgen tog den straks jeg kom ind igen. Den har sikkert blot ventet på jeg gik min vej.I æbletræet fik jeg anbragt en lang lyskæde mellem de kulørte glaskugler, så nu har vi noget at se på i mørket sammen med naboens oplyste træ og vores store buksbom. Herude på landet er der meget mørkt så vi har efterhånden vænnet os til at sørge for vores egen oplysning.
   Jeg kan jo ikke fotografere i buldermørke, så her er de sidste billeder fra i går eftermiddag.


Kugler - kugler - kugler!En ældre installation kom også ud af mørket med friske batterier. Det er en slags kugle af knudrede æblegrene jeg har haft stående i et par år, og den er udmærket sammen med det lille træ i potten. Nu er vi snart klar til at gå mørket i møde med vores vinterpynt.


Nisserne må lige vente til december:)

20 kommentarer:

 1. Ja, din hvite asters er veldig fin selv etter blomstring. Spurvehauken hadde sikkert merket seg fuglen som ikke var helt frisk. Jaja, den fikk om ikke annet et siste måltid hos deg.
  Så flott det ble med både lys og kuler hengende i treet. Jeg skal koble til lys og utepynt etter at drivhuset er kommet opp. Jeg har kjøpt en ny isbjørn som er gjennomsiktig med lys inni, og den skal stå i drivhuset :)
  Alt lys er velkomment ute nå i dette dystre mørket. Det er samme coronautvikling her i landet også. Her hvor jeg bor er det pr. nå ingen smittet.
  Ha en deilig søndag i solen! Den skinner her også, men i dag må jeg gjøre rent her så jeg får nyte den innefra :)
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, Marit, her er der også blevet gjort rent. Man kan jo se alt skidtet i det klare lys:) Vinden er gået om i øst, så måske får vi årets første kolde nat i nat.
   Det er så spændende med dit nye drivhus, og jeg forstår godt du allerede tænker på hvordan det skal pyntes og lyses op. Jeg er sikker på det kommer til at stå som et lysende krystal midt i det norske vintermørke!
   Ja, den lille spurv fik nok en hurtig død, og så kunne spurvehøgen gå i seng med maven fuld. Det er jo en trøst.
   Håber ikke I bliver smittet! Man er jo ikke helt sikker selvom man er vaccineret, og selvom man passer godt på.

   Held og lykke med drivhuset i næste uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Ja, da har vi fått gjort rent begge to! Ja, sollyset er er ganske avslørende. Ja, her er det allerede - 2,3 så det kan jo hende det blir frost hos deg også.
   Ja, jeg må si at jeg gleder meg til å "flytte" inn og pynte der nå til jul.
   Ja, det er jo en fattig trøst tross alt :)
   Vi er veldig forsiktige og omgås ikke mange i disse coronatider. Det må dere være også! Vi er vaksinert to ganger begge to, og forrige fredag tok jeg influensavaksine for første gang. Så nå bør jeg ikke bli så syk hvis jeg blir smittet (håper jeg).
   Jeg ønsker deg en god ny uke!

   Slet
  3. Tak i lige måde!
   - Og ja, så fik vi den første frost:)

   Slet
 2. Tja, hvis kvækerfinken ikke var frisk, så må det være naturens gang den blev høgens middag. Ellers ville den nok være død en langsom død de næste dage.
  Lys skal der til i denne mørke tid. Jeg nåede osse et par timer i eftermiddag i sol. Og satte grønt i krukker i vindfanget og lys. Nu mangler der kun et par kæder rundt om på selve gårdspladsen.
  Smukke kugler du har i træet,, glas? kan de holde til at blive suset rundt i vinterblæsten?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bruger vist tiden effektivt, og det lyder som om du har nået en masse på de lyse timer. Hvor er det skønt med sollys ind imellem!
   Glaskuglerne er ganske holdbare og tunge, så de plejer at holde til det hele. Jeg har kun haft én der gik i stykker, og den havde vist en revne fra starten.
   Naturens gang er nogen gange det mest nådige...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg sidder her og synger "Natten breder sine vinger" , min morfar havde mange grammofonplader, den var i mellem, så det var ren nostalgi for mig med den overskrift.
  Flot lysshow i jeres have, vi har også lidt men ingen kugler.
  Ja nu er det ved at være koldt, det mærker vi tydeligt, pludselig er det ikke mildt længere, men skal vi have vinter er det et fint tidspunkt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var blot en fornemmelse jeg fik efter en hel uge i mulmet, men godt du kunne nynne med på sangen og få lidt nostalgi oven i:) I dag er det helt klart oven på en meget månelys og kold nat, så nu er her sol og årets første rim i græsset. En helt anden stemning! Vores 'lysshow' var mere relevant for bare et par dage siden...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Vi trænger til noget lys i mørket, ingen tvivl om det, og jeg har da også hængt et par småkæder op. Når jeg tænker på al den energi, der bliver brugt på juleudsmykning verden over, får jeg det dog lidt skidt. Vores små og få kæder forbruger måske ikke meget, men sådan siger alle vel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et evigt dilemma, men jeg tror nu ikke de moderne lyskæder bruger meget strøm, og de er heller ikke tændt hele døgnet. Men ellers er det jo helt rigtigt, det du siger.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det är en härlig tid, då man kan få lite ljusslingor och annat som lyser upp i trädgården. Utan snö är det väldigt mörkt. Adventsljusstakarna kommer upp på fredag, det ser så trevligt ut, då det lyser i de flesta fönster. Dina glaskulor och ljusslingor är mycket dekorativa. Den runda busken, är otroligt fin.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er foreløbig kun i gang i haven - med lys og krukker - men det nok mest fordi jeg savner det almindelige havearbejde. Advent har jeg slet ikke tænkt på, men det er jo nok på tide:) Her får vi så sjældent sne at lyset må komme fra andre kilder, og det er så fint at kigge ud på her i mørket.

   Mange tak og hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Nej hvor er æbletræet fint med kugler og lys. Jeg kan godt se at det er oplagt at pynte de bare grene i haven, så det ser godt ud både dag og nat. Godt billede med buks i forgrunden og æbletræet i baggrunden. Også nogle fine vinterkrukker du har fået lavet. Jeg tror jeg gemmer dit billeder til inspiration næste år - jeg har altid lidt svært ved at finde på noget som pynter om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have tak Sydney! Jeg havde måske håbet at lyset ville kigge gennem glaskuglerne om natten, men de ses altså mest om dagen, og det er da også ok.
   Det er et meget mørkt billede af krukkerne (af gode grunde:) men jeg tror ikke jeg er helt færdig med dem endnu - der kommer nok mere til undervejs, men godt hvis du kan bruge nogle idéer! Stauder og bregner er gode til krukker synes jeg, og så kan de bringes ud i haven næste år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Jeg har siddet og beundret beplantningen bag foderpladsen. Det er så fint med forskellige nuancer i grønt samt de røde bær.
  I nat havde vi den første frost. Til gengæld skinnede solen fra en blå himmel. Det var helt oplivende. Men dagene er jo korte, så det er godt, lyskæderne kan tage over, når solen går ned.
  "Trækarrene" er så smukke og enkle med de store grønne mosflader.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna! Jeg havde egentlig ikke forestillet mig alle de farver på denne årstid, da staudeplantningen stadig er så ny, men det har vist fået meget godt fat det hele, og paradisæbletræet har virkelig mange æbler i år.
   Vi bliver så glade for de klare lyse dage nu, og så må vi tage nattefrosten med.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla,

  Ja den här tiden uppskattar man solljuset extra mycket! Vilka härliga "julfärger" det är i planteringen vid fågelmataren och jag gissar att fåglarna uppskattar äpplena också. Tänk vad lite ljusslingor och dekorationer livar upp nu när trädgården gått i vila. Så fint.

  Allt gott. Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulrika! - Ja, nu bliver man ekstra glad for de langtids-holdbare stauder som stadig giver lidt farve til haven, og det ekstra lys giver også humøret et løft i denne tid.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Så mye fint i hagen din fortsatt! Dagene er superkorte, men i dag var det faktisk litt "behagelig" ute. Uffameg. Naturen er tøff.

  /Irene

  SvarSlet
 10. Så flott hage - også om høsten! På det siste bildet med pottene er det en palmeliknende vekst bak - er det en kålplante? Det var i så fall en stilig måte å få en herdig "palme" på her hos oss i norden!

  SvarSlet