lørdag den 19. februar 2022

Så gik Nora...

 ... hen over hovedet på os, og nu sidder vi bare og venter på Noah!
Stormen Nora mærkede vi ikke meget til, men vandet er steget lidt voldsomt i haven og måske får vi brug for at stige ombord i en ark, hvis dette varer ved.Haven så nemlig sådan ud i morges, efter vi i dagevis har kunnet hælde 30 mm vand ud af regnmåleren hver dag. Det må jo være vand fra marken vi har fået ind, for der står 20 cm blankt vand på et meget stort areal, og så meget regn kan der vel ikke falde på vores lille matrikel?Jeg tænker vi har taget vandet fra hele denne græsstrækning op ad bakken, og det er lidt vel meget at forlange af os.Det var så her jeg mærkede at gummestøvlerne ikke var helt tætte:)


Nu går vi bare og tænker på hvor længe der går før alt dette vand er sivet ned i en i forvejen mættet jord, og hvad med den regn der kommer de næste dage? Hvor længe kan væksterne i havens 'tørreste' bed tåle at stå i vand? 


Ja, det kan bare tiden vise.


18 kommentarer:

 1. Det var fryktelig å se bilder fra din meget våte hage, Ulla! Så mye regn og vann som er kommet inn i hagen på kort tid. For å gi deg litt trøst så tror jeg de fleste vintergrønne vekster og også busker og trær tåler det ganske godt. Men planter som liker tørre forhold er nok ikke like glade for alt vannet. Her skal det komme mer snø i morgen, så vann i en eller annen form får vi begge to. Jeg håper at det snart er slutt på regnet hos deg!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit, jeg lytter gerne til dine beroligende ord. Håber du snart er fri for sneen så vi begge kan komme godt ind i foråret! - Og tænk i dag er vandet allerede sunket ned igen!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Oj så mycket vatten i trädgården. Hos oss kom det en hel de snö inatt. Vi hade inget förut men nu är det vitt överallt. Det har varit soligt fint väder idag så det smälter nog snart undan, om inte det blir ett nytt snöfall. Det ser inte så bra ut med allt vattnet, vi får hoppas att det snart är borta. Ser lite overkligt ut med en stor sjö i trädgården.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang vi har haft så meget vand i haven. I 2016 da sneen smeltede var der også en sø, men den var ikke så stor, og der var ingen bede dengang - bare græs. Nu i dag er vandet allerede sunket ned i jorden, så det skal nok gå alt sammen:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Sjask sjøp,, ja nu er det om at tætte gummistøvler. Det er nok fra marken vandet kommer, hvis den skåner ned mod jer?? Vi har osse vand i den lave del af haven, der vender ud mod vejen. Det løber ned langs cykelstien og noget af ind til os. Jeg har lavet hævede bede, så ulykken er ikke så stor. Det pudsige er at der osse plejer at stå vand i drivhuset, det gamle, det er ret højtstående, så vandet må blive presset op nedefra. Det forsvinder så osse hurtigt igen.
  Men vi har jo et vandunderskud fra sidste år, så mon ikke "søerne" forsvinder ret hurtigt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har ret, og at vi tager en masse vand fra marken, for vores have stikker lidt længere ud i marken end de haver (4-5 stks.) der ligger opad skråningen. Gummistøvlerne ligger nu i skraldespanden, for dem var der ikke meget ved:) Og for en sikkerheds skyld tog vi lige et smut i kolonien for at se hvordan den klarede sig. Der har vi højbede, så det gik ganske rigtigt ikke så galt!
   Spøjst med dit drivhus der ligefrem suger vandet til sig, men vand kan være ret uberegneligt, og i visse tilfælde løber det faktisk opad.
   I dag er græsplænen allerede synlig her hos mig, så det gik bedre end jeg havde turdet håbe.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja sådan har vi det stort set hver vinter, det er træls med stående vand, men der er ikke noget hos mig, der har taget skade, i hvert fald ikke så vidt jeg ved. Heldigvis synker det nogenlunde hurtigt igen, til gengæld gavner det nok til sommer, det trøster jeg mig altid med, når vi har tørke. I morgen viser jeg, hvordan det har set ud hos os i dag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må lytte til erfarne folk, og I har jo haft jeres bøvl med vand i haven! Lyder beroligende at det ikke skader, og jeg er helt overrasket over det allerede er sunket ned her dagen derpå, så det går nok som det skal. Ja, hvert år håber man at jorden har vand nok til at klare sommerens hedebølger, og hvert år bliver man alligevel i tvivl:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Uha jeg beklager meget, men vi har været så tilfreds med at vind og vand er gået syd om os her i Midtjylland. Synd at det er gået ud over jer i de sydlige egne. Spøjs som de lavtryk kan få en fast bane, så nogle får det hele, mens andre slipper. Vi krydser fingre for at der kommer lidt ophold, så I kan få drænet jorden lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det plejer jo at være Jylland der tager broderparten af regnen, så situationen er simpelthen vendt om her på det sidste, og det kan du vist ikke gøre så meget ved:) Men der gik såmænd kun et døgn før vandet var sunket ned igen, og det var ret overraskende for os, men en dejlig overraskelse! Den næste uge vil give mere regn, så vi må bare se hvad der sker.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det ser deprimerende ud med alt det vand. I sig selv er det vel kønt, men som haveejer ved man alt om, hvor ødelæggende det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det så slemt ud i går, men på en eller anden måde forsvandt vandet i nattens løb - som om nogen havde trukket bundproppen op - og det er vi svært tilfredse med! Vand i haven er selvfølgelig yndigt, men ikke i de mængder, og ikke i bedene, så nu håber vi ikke det sker igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. 30 mm vand i regnmåleren i flere dage! Det er voldsomme mængder, jeg håber for jer og for planterne, at I snart får en stabil periode med tørvejr.
  Jeg nåede ikke at kommentere på dit forrige indlæg, men det var smukke billeder fra Koldinghus. Jeg har været der en del gange, og jeg nyder hver gang de smukke konstruktioner. Det var så godt set af arkitekterne, at de gamle mure skulle bevares. På denne tid af året plejer hestehovene på voldene at blomstre. Det er et meget smukt syn.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det føles som om vi kan klare os med vand for nu, men der kommer vist bare mere den næste ugestid. Heldigvis er haven steget op over havet igen:)
   Nej, men det er da fint du tager chancen nu! Koldinghus var en stor glæde for os, som kun har set det udefra førhen, og der måtte jeg virkelig tage hatten af for arkitekturen. Hvor kan man meget når midlerne og viljen er til stede, og når man ikke er bange for kontraster!
   Ja, nu er det ved at være tid for hestehov og måske også følfod? Det bliver en fest!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Den lille innsjøen din i hagen ser ikke bra ut. Generelt var vinteren forferdelig, for mye storm og vind... nesten bare regn og alt var grått i grått.
  Forventningen til våren er varslet... og jeg sier dere, jeg gleder meg også til sommeren :-)))
  Krystallkulene dine er fantastiske... Jeg liker dem godt.
  Mange hilsener til deg...krysser fingrene for at "vannet ditt i hagen" blir fort mindre.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Vandet forsvandt på bare et døgn, men kom igen næste dag også, så vi er nok ikke færdige med det endnu. Alligevel synes jeg næsten der er lidt forår i luften, så optimismen stiger!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Wow, ja, det var mye vann i hagen, håper det dreneres vekk litt etter litt. Krysser fingrene for ditt "tørre" bed. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det 'tørre' bed ser lidt mærkeligt ud når det står under vand:) Men mon ikke det nok skal gå alt sammen. Foråret er vist på vej og der er knopper i påskeliljerne allerede.

   Tak og i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet