mandag den 28. februar 2022

Det var den vinter!Det flotte vejr lokker mig ud i haven, hvor man heldigvis næsten kan glemme verdens vildskab og galskab, og John kommer med så længe golfbanen står under vand:) 
   Vi har fået flyttet fuglehuset et par meter - og væk fra den bunke af skaller af fuglefrø der efterhånden havde samlet sig. Nu må fasanen og duerne rydde op i de gamle frøskaller, mens spurve og andre småfugle begynder på en ny bunke lidt tættere på huset. I går havde vi besøg af et par dompapper, som altid pynter. Hannen ville desværre ikke sidde stille, men hunnen fik sig et solbad i fuglehuset, hvor hun sad længe og funderede over verdenssituationen - eller hvad hun nu kunne finde på.Og her hvor der for kort tid siden stod 20 cm vand fik vi spredt en dejlig masse champignon-muld i det nye bed under æbletræet og i solbedet. Det krævede lige lidt oprydning og lugning, og et par buske og stauder blev flyttet undervejs, men det var bare hyggeligt arbejde, og den gode muld pynter altid.

Det føles godt at stå i solen og mærke hvordan den varmer på ryggen, mens trækfuglene så småt begynder rejsen nordpå, og nu er lærken kommet!


17 kommentarer:

 1. Det er så flott å se hvor langt våren er kommet hos deg. Dompap har jeg ikke sett her på flere år. Jeg savner de, for de er så fine å se på. Nydelige krokus! Jeg lengter virkelig etter å se de her også :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes jo det er fint du kan nyde forårstegn her hos os i syden, og senere kan jeg så nyde foråret som det udfolder sig i nord:) Helt oppe over polarcirklen kan jeg jo studere tulipaner i juli måned ved hjælp af bloggen, og det er bare skønt, men så længe skal du jo ikke vente Marit.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja nu må du sætte John i arbejde, inden han begynder at rende til golf :)
  Et dejligt forårsagtigt indlæg, det har været godt at arbejde i haven hos jer, jeg har også været i haven, desværre har det blæst både søndag og mandag her, så det har været koldt. Vi har også besøg dagligt af dompapper, det er hyggeligt med fuglelivet.
  Men der er intet som haven, der kan aflede ens opmærksomhed fra det, der sker i verden.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag åbnede så golfbanen igen, men det er ok. Vi fik da taget et godt ryk sammen, og blev færdige med champignonmulden for i år.
   Her var det varmt i solen, så man kunne veksle lidt frem og tilbage mellem lys og skygge, og holde varmen på den måde. Vi ser sjælendt dompapper her så det var en god oplevelse. De optræder som regel i par, så mon ikke de bor et sted i nærheden?
   Ja, haven er den bedste kur mod al dårligdom, og man må bare prise sig lykkelig for at have den indenfor rækkevidde!

   Knus fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Det ser helt fantastiskt ut hos dig. Du är långt före i dina trädgårdssysslor. Här är marken frusen, men solen värmer varje dag, så snart kanske vi får njuta i trädgården också. Domherrarna är så fina, men dem ser jag inte ofta. Är så glad att en koltrast har börjat titta in, och äter av äpplen som jag lagt ut. Vi får hoppas att världen blir normal igen.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det håb deler vi nok alle for tiden!
   Og i mellemtiden - mens krigen raser - er det vældig godt at haven ligger lige udenfor vinduet og giver lidt ro i sjælen, frisk luft i lungerne og sved på panden. Man kan afreagere alle mulige følelser derude!
   Din solsort bliver jo rigtig forkælet med æbler, så den bliver sikkert boende hos dig, og snart er jorden vel også parat til dine forårsplaner?

   Tak og mange hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Å ja, hagen din ser veldig fin ut... fantastiske de friske bedene. Jeg har også et nytt bed foran huset som jeg legger ut, kanskje med vårblomster først og så skal jeg plante mye dalia i jorden. Det er en trøst i denne ekle Putin-invasjonen. Fruktbart at en så maktsyk person er ved makten igjen... de positive kreftene må samles og konkurrere mot det.
  Vårklem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at beskæftige tankerne med haveplaner i stedet for de skræmmende nyheder fra Ukraine, og et helt nyt bed er altid en god udfordring. Jeg håber du får lavet et dejligt vår-bed i første omgang! Tak for din kommentar!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Dompapper er noget af de fineste fugle at se. Vi har osse et par, der futter rundti træerne.
  Det er så godt for os at vi har vores haver til aflede de sorte tanker.. Det er ellers svært i øjeblikket.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor! Ja, jeg kan bruge megen tid med at følge fuglenes liv i haven, og så går tiden med noget positivt. Man kan hurtigt falde ned i et sort hul, hvis man hører nyheder hele dagen!
   Hav det godt!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Nyhederne er på mange måder vanskelige at forholde sig til. Foråret er langt fremme hos jer, og det er godt, at vandet er trukket væk fra golfbanen,så John kan få gang i sin sport.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en besynderlig situation, og derfor måske ikke så nemt at forholde sig til. Det er som om man stadig ikke fatter hvad der foregår. Så er det godt med de enkle have-ting der til at forstå - og John er glad for sin golf!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Lækkert med lidt solskin så det føles mere forårsagtigt. Vi nyder også fuglelivet i haven. Sikke en underholdning! Din have ser så fin ud. Det pynter med en god gang oprydning og så et lag muld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det hele er så ryddeligt og nydeligt inden væksten for alvor går i gang, men man glæder sig alligevel til der kommer lidt højde på planterne:) Det gode vejr er en dejlig afveksling fra regn og rusk.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Hei Ulla! Dette blir jeg i godt humør av. Vår! Begynner å ane det her også. Lengter etter lukta av jord. Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-ja, lugten af muld... Det er noget af det bedste jeg ved! Dejligt du også begynder at fornemme foråret.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet