mandag den 2. januar 2023

Lys

Et nyt år et startet og jeg håber det bliver en lysere tid for os alle. Der har ikke været overskud til at følge med i alle haveblogs i den sidste tid for her har været travlhed hele december, men nu ønsker jeg bare et rigtig godt nytår hele vejen rundt! Jeg har plukket et par billeder fra sidste års lyse øjeblikke hvor haven samler og reflekterer det livgivende lys og viser sig frem i små doser af energi og varme. Lad os håbe vi forsat kan hente kraft fra planterne verden!








24 kommentarer:

  1. Godt nytt år til deg også, Ulla! Desember er tung måned mht. hvor lite lys det er. Ja, vi får håpe at med økende lysmengde og planter som våkner til liv, så våkner vi også. Vakre bilder!

    Hilsen Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, du har ret! Nu gælder det snart om at vågne op til dåd igen. Glæder mig!

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  2. Godt nytt år Ulla. Det er ekstra å se vårblomster nå :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skulle stå "trivelig" inne i forrige setning.

      Slet
    2. Ja, det giver god mening Martin:-) - og der er jo ikke så længe til det sker igen.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  3. Nu er der ikke mange bloggere længere, og du har heldigvis kun sprunget et indlæg over hos mig. Jeg glæder mig hver gang over en kommentar fra dig og endnu mere over et indlæg. Alle har vist skruet ned her i juletiden, det er bare mig, der roder lidt i arkiverne, det gør du heldigvis også, så vi fik lidt forårstegn.
    Godt nytår til dig og John, vi ses forhåbentlig til maj. Jeg håber, at varmepumpen fungerer nu.
    Knus fra Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har haft en lidt anstrengende måned med fyret og kulden først (og den nye varmepumpe fungerer da heldigvis upåklageligt!), dernæst oprydning efter håndværkere og så på hovedet ud i 5 dages gæster og julefester. Da det blev nytår lagde vi os begge to med maveproblemer, så først nu er vi ved at komme op til overfladen. Tænker det nye år vil bringe en del lettelser med sig:-)
      Vi glæder os til et helt nyt haveår, og til at møde jer igen!

      Knus og tak for det gamle år Lisbeth!
      Ulla

      Slet
  4. Hej Ulla!
    Vilka underbara bilder, det dröjer ett tag men det dröjer inte så länge.
    Ett riktigt Gott Nytt År.
    /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, nu er vi på vej igen mod lys, vækst og travle dage i haven - og jeg glæder mig!

      Hilsner og tak fra Ulla

      Slet
  5. åh ja vi er lyshungernde nu.. Det var så gråt og surt i morges, jeg cyklede på arbejde, man skulle ikke tro det havde været solhverv.
    Det klør i fingerne at komme ordentlig i haven. Jeg er så småt begyndt at beskære det der skal her i nytåret. Men det bliver jo kun i weekenderne man kan lave noget derude endnu. åh hvor jeg glæder mig til der så meget lys at man kan nå en runde efter arbejdstid.
    godt nytår, Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg forstår dig til fulde Gunvor! Lyset er helt nødvendigt for vores befindende, og det er jo også det der sparker os i gang ovenpå julens mere indadvendte fornøjelser i stearinlysenes skær...
      I dag er det flot vejr, så måske bliver det nu du kan nå din haverunde i lidt dagslys. Rigtig god fornøjelse!

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  6. Godt nytår oven på din hårde december. Nu må regnen gerne holde op, så vi kan komme ud og bruge kroppen med lidt havesysler.

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig! Nu skal der snart ske noget - og meget gerne i haven Marie!

      Hilsner og tak fra Ulla

      Slet
  7. Så koselige vårbilder. Ja, snart blir det sånn. Foreløpig er hagen her dekket av et tynt lag med snøis, så det kan være at sesongen får en litt sen start i år. Ønsker deg et godt nytt år, hilsen Ingeborg

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ingeborg! Vinteren er nok ikke forbi endnu, men lyset kan man da glæde sig over.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  8. Vilken härlig samling solskensbilder och vackra vårblommor! De inspirerar och ger känslan av en ny härlig säsong.

    God fortsättning på 2023! önskar Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Carina! Ja, det bliver en herlig tid når de små tidlige blomster folder sig ud, og hvis så vi mennesker kunne nøjes med at udøve magt i haverne kunne verden få fred oven i købet... Håber!

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  9. Godt nytår. Dejligt med billeder af nogle af alle forårsbebuderne. Og nu går vi heldigvis mod lysere tider, og i dag skinner solen fra en næsten skyfri himmel - i hvert fald her på Lolland. Så jeg tror jeg vil gå ud og sætte de tulipanløg, jeg ikke fik sat i efteråret.

    Godt nyt haveår.

    Hilsen
    Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak og i lige måde. Har lige været inde og se din fantastiske have på bloggen, og jeg skal da lige love for I rykker! Så vidt jeg husker er det ikke mange år siden I startede, så det må være en stor tilfredsstillelse at se de store fremskridt. Ja, snart skal løgene jo til at vokse, så du må hellere få de sidste i jorden. Godt der er så meget at glæde sig til!

      Hilsner fra Ulla

      Slet
    2. Tak for de pæne ord om haven. Vi startede så småt i 2017, så der er sket lidt siden da, men vi har stadig en meget lang liste over ting, vi gerne vil have lavet. Så vi bliver ikke arbejdsløse de næste mange år. Jeg fik sat 60 tulipanløg og 100 krokus i går. Så nu er der lidt mere at glæde sig til.

      Mange hilsener
      Anette

      Slet
  10. Det var deilig å se lys fra hagen din. Det går jo veien mot lysere tider nå.
    Riktig godt nyttår!
    /Irene

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Irene, og i lige måde! Dagen er tiltaget med 11 min. nu så det varer vel ikke længe før vi ser de første forårsløg stikke næsen frem.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  11. Godt nytår !
    Dejligt med de fine forårsbilleder der minder om at vi snart kommer derhen igen.
    Jeg har ligget totalt brak med bloggning og slet ikke læst med hos dig, det er jeg ked af - håber at det stille kan komme lidt i gang igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Alle gode kræfter må samles hvis vi 'havenisser' stadig skal kunne mødes på Nettet, så det da fint om du også finder lysten til at blogge igen! Tak for din kommentar her!

      Hilsner fra Ulla

      Slet