fredag den 17. marts 2023

Nu må det da være forår

I hvert fald er jeg endelig færdig med det store hul i haven, så nu er det slut med vinter-projektet og tid til mere vårlige sysler, og så er det slut med nattefrosten - for nu. Alt i alt gode tegn synes jeg.

Men først skal I lige se hvordan det gik med det store hul, som jeg har gået og arbejdet med på det sidste. Først skulle den øverste etage sikres ved hjælp af nogle ruller bedkanter og dernæst satte jeg terrassebrædder på den nederste kant, for at gøre den lidt mere behagelig at sidde på. 

De seneste dage er gået med at fylde op med grus og lægge en kant af fliser ud mod græsset, og ind imellem fik jeg faktisk også oplevet mit hul med vand i bunden efter flere regnvejrsdage.
   Jeg betragter nu dette projekt som færdigt, og næste gang jeg viser jer noget herfra er når vi enten sidder omkring bålfadet og hygger os, eller når vi går i gang med at plante og så sommerblomster i hele det nye bed.

Ja, og apropos sommerblomster er det netop hvad vi gik i gang med i dag. Masser af små potter fyldt med såjord, og et drys af 2 forskellige tagetes - citrontagetes og Linné tagetes - samt 2 slags løvemund i forskellige højder og rødlige farver.Hele den lange vindueskarm er nu fyldt med alle disse dejlige sommerblomster, og jeg glæder mig til at se hvad de kan blive til.


Endelig fik jeg også købt nogle små forkølede hornvioler, som skal plantes ud i baljerne på terrassen. Jeg har ikke set ret mange hornvioler i butikkerne i år, og dem jeg fandt i dag var heller ikke prangende, men i det mindste billige. De må prøve at vokse sig store og fine inden sommerblomsterne kommer frem, for nu trænger jeg til lidt farve rundt om huset.14 kommentarer:

 1. Ja, nå må våren komme til deg, og hit også og det hurtig. Så flott ditt bålfat har blitt, Ulla! Det blir nok hyggelig å kunne sitte der fremover. Hornvioler har de begynt å selge her også, men jeg tror salget har gått sakte på grunn av kulden som var. Du har sådd i mange potter, og de blir nok til mange flotte blomster til sommeren.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
 2. Det virker som om vejret er blevet mildere her og måske får vi endda påskeliljer til påske:-) Jeg er glad for at være færdig med anlægsarbejdet og nu er det tid for alle de andre ting der skal ordnes hvert forår. Her er det som om hornviolerne allerede er udsolgt, så jeg må klare mig med de små sølle jeg fandt, men så er der jo sommerblomsterne at glæde sig til!
  Tusind tak Marit!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 3. Hej Ulla!
  Det ser fint ut och skall bli trevligt att se rabatten med alla sommarblommor runtom. Det var ingen liten mängd med sådder. Du har en stor fin plats för alla krukorna. Har inte shoppat några blommor till krukorna ännu, tror att jag väntar tills trädgårdsmässan, där brukar finnas ett stort utbud av violer och minipenséer.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Ja, nu er der gang i mange ting på én gang og det er jo typisk foråret. Jeg tror faktisk jeg kom for sent til at få fat i de rigtig fine hornvioler, men jeg må jo forkæle dem jeg nu har, så kan det være de bliver flotte på et tidspunkt:-) Håber du har mere held på messen!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Så snyggt det har blivit - det kommer bli skönt att sitta där vid elden. Nu hoppas vi att det blir lite varmare och mer solsken framöver.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Carina! Ja, det håber vi nok allesammen nu!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Så flot dit nye bed er blevet og sikken et arbejde, det kan du godt være stolt af, det bliver hyggeligt at sidde der ved bålet, når den tid kommer. Det har været forårsagtigt her hos os i dag, ret lunt og med masser af fuglefløjt. I Billigblomst var der mængder af stedmoder og hornvioler.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth!Ja, det har været et større arbejde at stive hullet af end at grave det - eller sådan føles det. Der skulle tænkes alt for meget, men nu håber jeg det holder et par sæsoner:-)
   Her er det også blevet mildt, og i går brugte jeg timer på at få styr på baljerne på terrassen. Viben er kommet og i Billigblomst var der næsten ingen hornvioler tilbage, så jeg måtte selv finde de bedste midt i et rod af potter, men som sagt var de billige...

   Knus fra Ulla

   Slet
 6. Ja nu er det forår. Solsorten sang så det var en lyst næsten hele dagen. Alt imens jeg havde travlt med at fylde krukker med hornvioler. Jeg købte jo vildt ind for 14 dage siden i Planteforum, da de havde forårsåbningstilbud.
  Det er blevet flot dit bålvandsted. Spændende hvor meget vand det kan trække..
  Jeg kan godt se jeg vist har været lidt for tidligt ude med at så. Mine vinduerskarme bugner med de første spirer og der mangler mange poser endnu. Men med den vejrudsigt håber jeg at kunne sætte første omgang ud i drivhuset i løbet af ugen. Det skal bare liige tømmes for overvinterende planter og vaskes.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et fremragende ord du der har lavet: bålvandssted. Det rammer meget præcist Gunvor!
   Du var vist heldig at få fingre i mange hornvioler, for her er de nærmest revet væk, og jeg føler næsten jeg var den sidste hornviol-fan på Sydsjælland i år.
   Vi har jo ikke et drivhus, men håber på at have en del af potterne i drivbænken om ikke så længe. Det er lidt belastende at have hele huset fyldt med små potter:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Utroligt så meget arbejde det kan være at lave et hul i haven :-) Hos os sår Søren de sommerblomster, vi skal have, et bestemt sted i køkkenhaven, og selvom jeg forsår zinnia, kommer jeg ikke i nærheden af din imponerende række potter. De må skulle passes omhyggeligt med vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har helt ret og jeg havde ikke gennemtænkt hele processen inden jeg gik i gang, navnlig ikke hele afstivningen, som har krævet alt for megen tankevirksomhed:-)
   Jeg sår også en masse frø ud på stedet, men synes også der skulle være noget som er forspiret. I poserne med tagetes og løvemund er der hundredevis af frø tilbage trods mængden af potter, og så er der alt det andet jeg slet ikke er begyndt på endnu... Håber virkelig der kommer noget godt ud af det!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Ih hvor er det blevet flot dit vinterprojekt! Godt gået! I kommer til at nyde bålpladsen her til sommer. Det bliver flot med alle de sommerblomster. Jeg venter lidt endnu med at så. Jeg mangler en "mellemstation" mellem vindueskarmen og haven, og jeg er før blevet snydt af vejret ved at så for tidlig.

  SvarSlet
 9. Det store hullet ditt ble veldig fint, tenker dere gleder dere til å bruke det. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet