lørdag den 11. marts 2023

Top 10 - og lidt ekstra...

Jeg blev så træt af at kigge ud på den grå have, hvor jorden stadig er frossen, og også meget træt af at vise jer billeder af et stort hul i haven, som er lige så farveløst som resten af omgivelserne, så nu har jeg samlet sidste års bedste billeder og lavet en lille kulørt serie til almindelig opmuntring.
   Målet var at vælge de 10 bedste billeder fra 2022, men det viste sig ganske umuligt, så hvis jeg skal være helt ærlig (I opdager det jo nok:-) kommer her 'Top 16'!

- Og de bedste billeder lige nu (hvor vi trænger) er naturligvis dem med gode motiver, godt lys, gode plante-sammensætninger og - ikke mindst - masser af gode farver, valgt henover hele året fra april til november og fra næsten alle havens bede.

Jeg har netop brugt en kold dag på at redigere og sortere sidste års fotos, så derfor dette lille tilbageblik. Dejligt at tænke på alt det der stadig venter os med dette års have-oplevelser! 


19 kommentarer:

 1. Så flotte "Topp 16" bilder! Ja, det er den reneste vitamin innsprøytning du serverer i dag! Ikke lett å velge ut bilder nei, og bare 10 er jo umulig :)
  Ja, det er mye å glede seg til!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marit! Jeg havde vist selv virkelig brug for et skud vitaminer, og det er dejligt du også kan bruge dem. Vi venter jo ret utålmodigt lige nu...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja det er netop en vitaminindsprøjtning. Jeg sidder og varmer mig ved alle de solstråler, du har sendt herover.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna! - Vi har virkelig brug for noget at varme os ved lige nu, og det er jo rart at sidste år trods alt gav så fine billeder trods tørke og alle de andre små bekymringer man slås med i haven.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Lækre billeder helt bestemt. Du har en særlig fin evne til at skabe en rumfornemmelse i dine billeder, har jeg lagt mærke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger mange tak Marie! Der var jo temmelig mange billeder at vælge imellem, så det er da godt jeg fik valgt nogle af de rette:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. 16 dejlige billeder som blev nydt hver og et, det var en god idé til lidt opmuntring. Bortset fra lidt solskin ind i mellem, er der ikke meget opmuntring nu, med mindre man køber roser ;) jeg tror nu ikke, at Bent er opmuntret af dem, men det er jeg, når de blomstrer i hvert fald.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, kulden bider og jorden er hård som sten, så det er svært at finde det positive ude i haven - bortset fra fuglene, som allerede er i gang med at etablere sig. De er jo altid underholdende. Godt du kunne bruge billederne til lidt opmuntring!

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Riktigt fina bilder som ger både vår och sommarlängtan. Vi har kallare väder igen, lite snö och mycket solsken.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Ja, her svinger vi også omkring 0 grader, men i morgen skulle det blive regnvejr hele dagen, så måske er der håb:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Jeg kigger ud af vinduet på snevejr og på den gamle halvtøet sne som stadig ligger fra sidste snevejr. Æv! Ih hvor var det godt med dine smukke billeder af solstråler og farver. God ide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Sydney! Jeg tror mange af os har det som dig lige nu, i hvert fald trængte jeg selv til forandringen:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Ugh ja vi vil ha farveri haven nu. Dejlige billeder, lige til at løfte humøret.
  Jeg stod osse i drivhuset i dag og pottede hornvioler op. Så nu er vindfanget da i forårsstemning. Jeg vover ikke at sætte resten ud på terressen endnu.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er du kommet længere end mig. Jeg har end ikke købt hornviolerne endnu, men i dag er det i det mindste ikke frostvejr - og regnen kan vi sikkert godt bruge fremover:-) Mon ikke foråret er lige om hjørnet?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Din gule Fritillaria imperialis er absolutt en av mine favoritter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er også rigtig fin. Løgene er store og stinker af rådne løg, så jeg troede de kunne holde muldvarpen væk fra bedet, men den er åbenbart helt uden lugtesans, så nu nøjes jeg med at nyde blomsterne:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Tenk at det blir sånn snart, gleder meg, men det er litt vanskelig å se for seg akkurat nå med snø og vind og kulde. Jeg kjøpte forresten en sånn gul lilje, men da jeg kom hjem var den litt bløt i et område, så jeg forventer meg ingenting, får prøve igjen neste år, de er fine. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det hele virker meget eksotisk lige nu, men det skal nok komme!
   Synd du kom hjem med et blødt løg. - De er ellers dyre nok, men hvis de trives bliver de flere og flere i haven. Jeg tror du skal prøve igen!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Tenk, at så vakkert skal det snart bli igjen!

  SvarSlet