fredag den 31. marts 2023

Rejse-mejse-gilde

Det spirer og grønnes i langsomt tempo derude. Først med de udsprungne knopper er som regel Professor Sprenger - et lille paradisæbletræ som nu skyder nye blade mellem resterne af sidste års æbler, men to forskellige Viburnum er også godt på vej sammen med hyld og syren, røn og blærenød, kornel og spirea.
 


Påsken er ved at være over os og nu skal det igen blive koldt, men til gengæld mere klart i vejret ovenpå nogle grå, våde og milde dage. Jeg må sige jeg holder mest af det milde, og er lidt bekymret for de små nye blade hvis vi virkelig får nattefrost igen.

I lang tid har jeg tænkt på hvor vi kunne sætte nye fuglekasser op og da jeg endelig fandt et par steder, var der ikke langt fra tanke til handling. Vi satte en lille serieproduktion i gang og fik endnu engang brugt nogle brædder der var tilbage fra byggeri, så nu er der tre nye solide mejsekasser sat op på vores terrasser.
Man burde jo sætte et ZIMMER FREI - skilt op, men kun for mejser! De nye kasser har mindre huller hvor skovspurve ikke burde kunne mase sig ind, så i går holdt vi et lille rejse-mejse-gilde ind imellem bygerne. Jeg har endnu et sted hvor et par kasser kunne sidde midt i en klatrehortensie, men nu må vi se om vi får lavet flere i år. De nye kasser skal lige dampe af efter træbehandlingen, så kommer der måske gang i bolig-søgningen igen. Påsken plejer jo at være en god tid for den slags.

I går fik vi sandelig også besøg af en vinduespudser, så nu kan man faktisk tage billeder ud af vinduerne uden at få fugleklatter og andet skidt med på billedet. Lyset blev så fint henad eftermiddagen da der slap et blegt solskin igennem skyerne, og haven så helt forårsagtig ud.I vindueskarmen står alle vores potter med tagetes og løvemund, som indtil videre er hvad der er plads til. Jeg tror de fleste sommerblomster bliver sået ud på stedet, når vi får lidt varme.Både haven og jeg er parat til forårslune dage i april!


14 kommentarer:

 1. Så flotte fuglekasser dere har laget, og jeg vil tro at de snart er tatt i bruk.
  Det er jo helt fantastisk at trær blomstrer i hagen din nå. Vindusspussere er fint å få besøk av uansett når på året det er. Det er en luksus jeg også unner meg. Det overlater jeg til de som kan det ;)
  Flotte spirer hos deg, Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marit! Jeg håber vi får mejser i alle kasserne allerede i år, men nu skal de først lige godkendes af de små:-)
   Det er første gang vi har vinduespudser på besøg, men ikke sidste! Det tog ham 10 minutter at ordne det hele - og pænt blev det, så det kan vist godt betale sig.
   I dag har vi 1 grad her og det er jo ikke meget... Håber på mildere vejr meget snart - også hos dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja forårslune dage er jeg også med på, men vi får mest regn. Flotte mejsekasser I har lavet. Bent har ikke haft tid, men vi købte et par stykker i Billigblomst, de har kigget på lejligheden, men de vil helst bo i fuglefoderhuset, det er ikke godt, for det er sort og står lige i solen, vi må finde på noget.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I må nok hellere selv få ordnet jeres bolig før I begynder at tænke på fuglene, men jeg er sikker på der nok skal være brug for et par 'lejligheder' fremover. Fuglehuset lyder ikke som om det er velegnet som bolig:-)
   Jeg har nu fået kasserne sat op hvor vi kan se dem, og hvor de ikke er i direkte sol hele dagen. De hænger også over nogle bede, så det gør ikke så meget hvis de klatter. Der er en del forhold at tage hensyn til.

   Knus fra Ulla

   Slet
 3. Her på matriklen er det Søren, som jævnligt bygger fuglehuse. Man skal huske at placere dem et sted, som man nemt kan komme til, hvis man vil rense dem om foråret, hævder han klog af skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er jo rigtigt, og nu hænger vores også ret tilgængeligt, så måske kan vi tage os sammen til at rense dem? Jeg har altid svært ved at finde det rette tidspunkt på året for rengøringen, for her er kasserne beboet året rundt, men jeg tror det bliver lige efter ynglesæsonen i år...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Så fint med fågelhus. Jag har några nya som jag bara skall hänga upp på lämplig plats. Din trädgård ser fin ut med både träd och buskar som har kommit riktigt långt redan. Här har varit snöoväder och köldgrader. Hoppas att den snön som kom skall smälta undan. Trevlig helg! Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du er lidt bagefter os andre, men du skal nok indhente os om kort tid! Her snakkes der også om nattefrost så det kan være vi bliver sat tilbage. Du må hellere sætte dine redekasser op inden sæsonen begynder for alvor.

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 5. Det er fine forhold mejserne får. Det er så hyggeligt at holde øje med deres leben i løbet af sommeren. Ja det begynder at blive fyldt i stuens vindueskarme. Ikke det kønneste at se på, men altid en glæde at kunne plante ud når varmen kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo såmænd, men det ene skal jo passe til det andet...:-) Jeg har puttet noget tørt græs og gammelt strikkegarn i kasserne så der er lidt at starte på, så de er jo lidt forkælede. Nej, alle de potter er egentlig bare til besvær, men jeg håber jo snart at kunne sætte dem ud i drivbænken, så vi kan få plads til de næste. Tomaterne skal jo også i gang.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Fine nye redekasser. Forhåbentlig er det de rette beboere der flytter ind. Der er drattet et par af vores ned i vinter, vi burde faktisk osse sætte et par erstatninger op.
  Jeg har været nødt til at flytte et par af frøkasserne ud i drivhuset. De blev for ranglet. Så nu tjekker jeg vejrmeldingen hele tiden. Jeg plejer at kunne holde det frostfrit med stearinlys, bare det ikke er mere end 4-5 frostgrader.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altid spændende hvem der først får mast sig ind i de nye kasser, og forleden havde jeg besøg af en lille sortmejse, som gik forgæves efter en bolig. Det gjorde handling nødvendig!
   Det kniber altid med pladsen når man først begynder at så, så jeg forstår du har været nødt til at flytte noget ud. Håber der kommer lidt lune i luften snart!

   Hilsner og rigtig god påske fra Ulla

   Slet
 7. Der ser rigtig fint og forårsagtigt ud i bedene - og i vindueskarmene. Det bliver spændende at få nye beboere. Vi må håbe, det er de "rigtige", der kommer og vil ind.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna!
   Ja, jeg stod forleden med en meget lille sortmejse i hånden og vidste ikke om den havde været en tur i ruden eller havde fået tæv af skovspurvene, som nu bor i dens gamle hjem, og så måtte der jo ske noget. Så nu er det bare at vente og håbe!

   Hilsner fra Ulla

   Slet