tirsdag den 25. juli 2023

'In my savage garden'Overskriften er relevant efter 8 dages fravær fra haven hvor det har regnet over 30 mm, men også titlen på en herlig udstilling vi oplevede i Skanderborg for et par dage siden.
   I Skanderborg har man et nærmest usynligt museum der ligger som en stor trist lagerbygning for enden af togstationen, og vi fandt det kun fordi vi satte gps'en på opgaven, men når man først kommer indenfor forsvinder det triste grå indtryk fuldstændigt i udstillingen 'In my savage garden' af Uffe Frank.
   Han er en kjole-skaber, designer og kreatør af guds nåde, og han viser de mest fantastiske kapper med inspiration fra haven samt alverdens alvorlige problematikker i denne sommer. Både klima og krig, miljø-forstyrrelser og diversitet er behandlet i pragtfulde farver og broderier på hans utrolige kapper, men alt med humør og humor!Vi var ganske alene i udstillingen - måske de eneste der rent faktisk havde fundet frem til museet - men mødte manden selv, som gav os en meget fin rundvisning og gav os indblik i tanker og metoder bag værkerne.Virkelig en oplevelse af de sjældne! Fejende flot, farverigt og fornøjeligt, og Uffe Frank er også selv en dejlig uhøjtidelig og festlig mand. Den blå kappe i forgrunden er inspireret af livet i havet med store fisk, blæksprutter og vandmænd, men der indgår også alverdens mærkelige ting som han har fundet på stranden i Indien hvor han bor, lige fra muslingeskaller til cigaretter. Hele den grønne kant forneden som ligner en tangskov er skabt af bast blandt andet.
   På den flotte rosa kappe nedenunder er de sorte krager på skuldrene også broderet med bast der giver det rette blanke udseende.Hjemme i haven igen kan vi ikke helt leve op til dette kulørte indtryk (hvilket nok er meget godt:), men hvad angår det vilde kan vi godt være med. Det gror så det knager!Sommerblomstbedet er nok på toppen nu og de fleste løvemund er sprunget ud. Her skal sandelig også fjernes visne blomster efterhånden, så jeg ved godt hvad jeg skal i gang med.Dild og fennikel har sat frø og giver lidt lethed til de mørke tagetes og røde Amaranter.I andre bede er jeg i gang med at skære visne stauder ned, luge lidt og beskære, men også græskanterne skal snart rettes op. Jeg har taget billeder inden jeg gik i gang, så alle de visne blomster er med i vores 'savage garden'.
Et par nye høje solbrud er lige sprunget ud i solbedet, og dette bed har da virkelig haft glæde af regnen.
I Uffe Franks vilde have har trækfuglene fået deres helt egen høstfarvede kappe. Her sidder silkehalen og stæren side om side, men jeg synes lige vi venter med dem en månedstid endnu. Forhåbentlig kommer der mere sommer til os forinden.- Og hvis man nu tænker, at ham der Uffe Frank virker ubekendt, så skal I bare vide at det var ham der designede Mary's brudekjole. Han har også skabt flere af dronning Margrethes flotte kjoler.
   I udstillingen indgår et salgslokale, hvor man selv kan erhverve en kjole, skjorte eller et par bukser, hvis man har lyst til det.


I min egen vildtvoksende have tilbragte jeg adskillige timer i går og kom nogenlunde igennem ét bed. Efter regnen er det en fornøjelse at gå derude igen og se hvordan det hele retter sig i vejret. Til sidst kom solen frem og kastede glans over vildskaben.14 kommentarer:

 1. Jeg synes at din "savage garden" ser veldig flott ut, Ulla! Vill og frodig. Så godt at du har fått så mye regn. Her regner vi omtrent bort, så nå ønsker jeg meg sol og varme igjen. Det er visst ingen mellomting på været for tiden.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, mellemtingen er afskaffet er jeg bange for, men jeg håber du får noget rigtigt sommervejr inden det hele er slut!

   Tusind tak Marit!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Det är skönt med regn, vi har fått väldigt mycket. Nu har vi haft några soliga dagar utan regn men idag är det några små skurar igen. Trädgården mår bra av det och jag med. Vill inte ha den enorma hättan vi hade i juni. Din trädgård ser riktigt fin ut.
  Vilken spännande utställning. Kläderna är färggranna och som små konstverk med alla fina broderier.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det som dig og trives bedst når det ikke er alt for varmt, men fremfor alt er det dejligt der er kommet noget regn igen! Udstillingen var ret fantastisk og når man bliver vist rundt af kunstneren selv forstår man bedre idéerne. Vi blev begge to godt underholdt og fik lov at prøve nogle af kapperne.

   Mange tak Marika!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja der sker meget i haven, når man for regn og når man bevæger sig væk fra matriklen. Så er det igen en fornøjelse at gå rundt derude, alt retter sig op og blomstrer på ny.
  Sikken en udstilling I har været på, jeg vidste intet om ham, det lader heller ikke til at være nemt at finde den. God arbejdslyst i haven.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har da taget et par dage at få skik på blomster og bede, men nu kan vi godt være den bekendt igen. Så gælder det bare kolonien...:-)
   Skiltningen i Skanderborg lader meget tilbage at ønske, og nogen turist-info har de heller ikke. Vi gik og gik til ingen verdens nytte, men til sidst kom vi jo i mål, og udstillingen var virkelig en oplevelse!

   Tak og i lige måde Lisbeth!
   Knus fra Ulla

   Slet
 4. Det er da "farligt" at være væk for haven så længe på denne årstid. hihi...
  Flot farve dine løvemund har. Sjovt nok har de fleste af mine meget lyse farver. Det er vist for mange år siden jeg købte nye frø. De er nok for indavlet efterhånden.
  Sikke en udstilling I fandt, De kapper er vist kunstværker og ikke til alm brug. Flotte er de.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi tager også kun en uge væk på denne årstid, for her er jo dejligt herhjemme - også - men ferien bød jo på mange fine oplevelser, og dem kan jeg vende tilbage til en anden gang. De første løvemund var hvide og gule, men nu er der sandelig gået gang i de rasende røde. Du skulle se en buket jeg har her på bordet! Jeg har sået en blanding som påstod den var i rødlige nuancer (det var de lyse gule) og en anden pose med såkaldt kobberfarvede blomster (det er så de røde), så det er måske en farveblind der har skrevet teksten på poserne:-)
   Udstillingen var en meget fin og hyggelig oplevelse, og Uffe Frank en meget venlig mand, der fortalte om sine skabelser. Jeg vil også kalde dem for kunst!

   Hilsner og tak Gunvor!
   Ulla

   Slet
 5. Godt I fandt frem til udstillingen med Uffe Frank. Spændende at kunstneren kunne fortælle om de fine kreationer. Herligt med regnen selv om det betyder at alle ukrudtsfrø går straks i gang med at spire. Det tager vi gerne med! Din have ser flot og frodig ud. Sommerblomstbedet ser fantastisk godt ud. Du må være meget tilfreds. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er tilfreds Sydney, du har helt ret. Når jeg tænker på den tørre tid hvor sommerblomsterne lignede små forkrøblede og døende stakler og så til nu, så kan man kun være tilfreds. Også de andre bede er blevet grønne igen og jeg håber der kommer lidt sensommerblomstring i gang.
   Udstillingen var er dejlig oplevelse, og blev peppet op af kunstnerens humør og fortællelyst.

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 6. Hei Ulla! En veldig spennende tekstilkunstner. Jeg blir inspirert av å se uventa kombinasjoner. Det gjør at jeg sperrer opp øynene. Det er veldig spennende.
  Hagen din gir inspirasjon. Takk! Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han var en oplevelse, og hans fantastiske tekstiler fortalte allesammen historier om vores hårdt prøvede klode, men på en festlig måde. Det er jo kunst i sig selv at kunne give disse dystre perspektiver et twist af humor, og måske går hans budskaber rent ind, fordi vi faktisk gerne vil se på dem i hans vidunderlige stil. Dommedagsprofeterne er vi vel ved at være trætte af...

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 7. Ser ut som en spennende utstilling, og hagen ser superfin ut. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ingeborg!

   Hilsner fra Ulla

   Slet