torsdag den 7. september 2023

Renskuret

I det fine septembervejr så huset pludseligt lidt nusset ud. For et par år siden malede vi alt det brune træværk, men de hvide vindskeder sprang vi over. Nu har vi så været oppe på stiger og tage og skrubbet dem rene, og kun nogle enkelte steder var der behov for maling. Her kan man se hvor meget snavs der sad.
John står på en hjemmelavet platform for at fordele sin vægt på tagpladerne, men man kan jo godt se hvor han er kommet til. På carporten var der behov for lidt malerarbejde, men det var såmænd det mindste af det hele.


Efter endt gerning var vi to der trængte gevaldigt til et bad, for alt det snavsede vand løb jo ned i hovedet på os. Til gengæld var det et meget tilfredsstillende job, som vi nu vil nyde synet af fremover. Normalt går jeg rundt med snuden i jorden, men nu hænder det jeg kigger op:-)Ja-ja, tagrenderne er også vasket! Og når man nu endelig kigger op, opdager man også at svalerne er ved at samle sig og holder flyveøvelser over vores hoveder. Det er jo efterår... I mangel på telefontråde må de samles i toppen på naboens visne træ.


September har altid haft noget renskuret over sig og jeg tror det er fordi luften er så klar. I haven er væksten nærmest stoppet og derfor er det også nemt at få bedene til at stå skarpt. Jeg render rundt og tynder ud og skærer vissent ned, og ind imellem bliver der lige rettet nogle græskanter også. Det er faktisk ret hyggeligt arbejde - og ikke alt for anstrengende.
Sankhansurterne er sprunget ud og lokker masser af bier til. Den varme start på måneden har også bragt sommerfugle, guldsmede og enkelte græshopper ind i haven.


Sommerblomsterne er på retur, men der er stadig gang i nogle af dem. Jeg plukker buketter og tynder ud, men nu glæder mig mig mest til at komme i gang med at plante nyt. En liste over planter - og ikke mindst græsser - er ved at tage form.
Om morgenen ligger der dis over landskabet og fortæller os at sæsonen lakker mod enden, men når enden er god er alting godt!16 kommentarer:

 1. Ja, det pynter veldig opp når en får malt sånne vindskier, Ulla. Det var jo fint at det gode været dukket opp i tide så dere fikk malt før det ble riktig høstlig ute. Sedumene er en biemagnet av de helt store, og det ser jeg her også. Du er heldig som kan kutte ned stauder alt nå, for da blir det mindre å gjøre til neste vår. Her lar jeg alt stå, for de visne bladene beskytter jo litt om vinteren.Flott bukett!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var fint vejr til lidt vaske- og malearbejde.
   Jeg lader også stauderne stå vinteren over og skærer kun de gamle, visne sommerblomster tilbage. Måske vil de blomstre lidt igen?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Lite målarfärg gör underverk, det ser genast fint och fräscht ut igen. Jag tycker om att måla. Kanske just för att man ser resultatet med en gång. På taket skulle jag nog inte gärna stå. Det är vackert i dina rabatter och bilden med morgondiset är riktigt fin.
  Ha en trevlig helg!
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika - og en god weekend til dig også!
   Ja, jeg er også glad for at male, men alt dette vaske-arbejde og slibning er ikke så sjovt. Til gengæld bliver man så glad når det er overstået:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Haven ser jo forrygende ud, og det ser også ud, som om det har frisket huset op, at I har været i gang med kost og spand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-ja! Kost og spand. Jeg var våd hele vejen ned ad maven bagefter, men det kunne da heldigvis klares med endnu en afvaskning:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Der intet der pynter på huset som en omgang med kost og malerbøtte. Vi er osse lige blevet færdige med alle vinduer og hoveddør.
  Og din have ser så frisk ud. Meen det med der er kommet meget regn, skal man tage med et gran salt. Jeg var ude og grave dybt i aftes, og ca et spadestik nede var der knasttørt!!!
  Det er et sikkert efterårs tegn når svalerne flokkes. Det gør de osse her.. Men bare de kommer igen næste år, så det er på gensyn..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt ser jeg jo slet ikke op i de højder hvor vindskederne sidder, men jeg må indrømme at det faktisk gav et løft til hele huset. Godt for jer I er færdige med alle vinduer og døre! Det er da et rigtig stort arbejde.
   Ja haven virker som om den har fået godt med regn, men jeg ved jo ikke hvordan det ser ud langt nede i jorden. Vi fik dog 122 mm i august...
   Svalerne kommer da forhåbentlig tilbage igen, men nu skal de først lige rejse væk inden jeg begynder at klage:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Sikke flittig I har været. En hård omgang men ih hvor nyder man hvor flot det ser ud bagefter. Haven ser rigtig fin og frodig ud. Jeg er enig med dig - det er dejligt at gå rundt og pusle med små opgaver mens man nyder det gode vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Varmen er ærlig talt også ret lummer, så de store projekter bliver det ikke til i denne weekend, men som du siger er det rart at nusse rundt med mindre opgaver. Vaskearbejdet var ikke så sjovt, men det lønner sig jo, og bagefter bliver man helt glad for resultatet.

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 6. I har været flittige, og det kan ses.
  Det ser så smukt ud i bedene med de blå blomster (storkenæb og hosta?) imellem de forskellige grønne og gulgrønne blade. Blå er altså en dejlig farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. En gang imellem får vi en lille raptus, men det går heldigvis hurtigt over igen:-)
   Ja, skyggebedet er jeg så glad for med de mange grønne planter og de blå Geranier - og ikke mindst Hosta. Det er den samme blå Hosta der har blomstret uafbrudt i 1,5 måned nu, og jeg er blevet så glad for den!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Ja så er både I og huset renskurede, huset er i hvert fald blevet fint af alt jeres flid.
  Ja tåge og dis hver morgen må vi tage med, her blæser det så meget, at vi ikke kan nyde aftensmaden ude, det må vi også tage med.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ene skal jo passe til det andet, og begge dele er en fordel for omgivelserne:-) Blæst er ikke det store problem her synes jeg - undtagen de dage den kommer fra øst, og det er jo ikke så ofte. Vi må nok snart vænne os til efteråret, men jeg glæder mig ligefrem til at komme i jorden igen. Der er mange planter som skal skifte plads når vi får regn og kølighed.

   Knus og tak fra Ulla

   Slet
 8. Ja, lyst treverk ser fort skittent ut. Tilfredsstillende når man får malt det. Så fine bedkanter du har! Skulle ha gjort det samme... Lurt å gjøre det nå.
  /Irene

  SvarSlet
 9. Ja, det er jo sånn som må gjøres av og til. Her tenker jeg alltid at takrennene må vasker hver gang jeg har fotografert et eller annet med en takrenne i bakgrunnen. Fortsatt fine bed ser det ut som. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet