søndag den 19. november 2023

Sol står op og sol går ned

Ja, i disse tider er der jo kun 8 timers dagslys, men der er sandelig forskel på dagene.
   Dagen efter den store oversvømmelse var vandet forsvundet igen, og jeg fatter ikke det kan gå så hurtigt, når man tænker på hvor meget vand der var. Her er lige et par billeder af den situation.

Dagen i går var en af de gode med sollys i samtlige 8 timer, og da man nu igen kunne gå tørskoet gennem haven fik jeg lige et par gode kulørte billeder i kassen.Sidste blade på kastanien mod den blå himmel, og nedenfor masser af æbler på Freja.
Cotoneaster og kornel er et godt par:


Midt på terrassen fik jeg plantet en Sorbus Dodong i stedet for den gule tretorn. Det er et ganske lille træ, men det skal nok blive godt om et par år.


Solen var velkommen men temperaturen lav, så der var for første gang i år rim i græsset fra morgenstunden. I dag er solen muligvis stået op, men det er svært at se når der hænger grå skyer på hele himlen. Vi får igen masser af regn.
20 kommentarer:

 1. Det er jo nesten ikke til å tro at vannet kan forsvinne så hurtig. Det var mye vann du hadde i hagen ja. Dagslys er det ikke mye av nå nei. Her er det grått vær og - 5 nå. Her har vi ikke fått nedbør siden vi fikk all snøen. Nå er det stor forskjell på hvor nedbøren treffer i våre to land. Sorbus Dodong er et flott tre, og det tåler også å bli beskåret mye.
  Det er deilig å se solen i bildene dine, Ulla.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en fin dag med sol, men koldt! Sådan er det bare, og man kan ikke få det hele på én gang. Jeg glæder mig til Dodong vokser til og kan kaste lide skygge på terrassen, men det går nok et par år. Vi har en i den anden ende af haven og kan godt bruge en til:-)
   Vandet forsvinder ud af haven som i et badekar hvor man har trukket proppen op. Det er lidt mystisk, men der må jo være et gammelt dræn under haven...

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 2. Når det er holdt op med at regne, trækker vandet ret hurtigt væk fra de oversvømmede områder. Det oplever vi jævnligt på markerne heromkring. Vi havde også fint solskinsvejr i går og gråvejr i dag. Der er stadigvæk masser af farve i din have. Så er det hyggeligt at gå en runde selv i triste november.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altid hyggeligt at gå en runde og se hvordan det står til, men solen var meget velkommen i går. Lidt farve er der stadig tilbage og det hjælper jo. Jeg tænker der må ligge et gammelt markdræn under haven, for ellers forstår jeg ikke hvor vandet bliver af.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Heldig at vandet forsvinder så hurtigt. Så når det forhåbentlig ikke at lave de store skader.
  Her var det frostvejr i går nat. minus 2. Og en superflot solskinsdag. Nu er det gråt og trist igen. Men ih hvor solen løfter humør og farver op.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu om dage følges sol og kulde ad, og alligevel er det skønt at se solen! Jeg tror ikke vi havde frost, men lige på grænsen. Og vand i de mængder der forsvinder som dug for solen er da lidt mystisk, men det havde ganske rigtigt ikke forsaget nogle ødelæggelser.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Fine klare høstbilder. Det er godt å se at vannet trekker seg tilbake. Her har vi hatt 1 soltime i november og mange minusgrader. Natt til lørdag var det -10 grader. November er ikke min favorittmåned. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-nej, én solskinstime er ikke meget! November er vist ingens yndlingsmåned Anne... Håber du får mere lys meget snart!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Så skönt att vattnet har försvunnit. Växterna gillar nog inte att stå länge med våta rötter. November har varit grå och trist hittills, nu har vi några minusgrader och det är lite vitt ute. Din trädgård är så grön och fin och jag ser att ni har solen som tittar fram också, på bilderna.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget lettet over vandet er forsvundet så hurtigt, for væksterne kan ikke holde sig fast i jorden når den er helt flydenede, og så skal jeg ud og binde op. Solen kom en enkelt dag og det var skønt! Vi trænger til lys når det regner hele tiden.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Ja jeg skal da love for, at du fik en sø i haven og kunne se spejlinger. Godt det forsvandt hurtigt igen. Men lørdagen var heldigvis god, det kan man ikke sige om søndagen. I dag er det gråt og trist her. Godt du fik lidt farvebilleder lørdag. Her var det kun fint om formiddagen.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I går fik vi igen 25 mm regn og i dag stod hullet fuldt af vand til randen, hvilket faktisk klædte det, men uha hvor er haven våd! Man svupper rundt som på en stor svamp, så noget nyttigt kan man ikke lave derude. Den solrige lørdag var en stor fornøjelse!

   Knus fra Ulla

   Slet
 7. Med sådan en sø i haven, ville jeg nok også blive lidt nervøs for planterne..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev jeg også. Jeg har allerede måttet støtte et enkelt træ, som havde svært ved at holde sig fast i den flydende undergrund, og bliver helt nervøs når det blæser. Håber bare det går!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Humøret får et nøk opad når solen skinner og himlen er blå i stedet for grå. Paradisæbler og kulørte grene er en fornøjelse i vinterhaven. Det må have været en lettelse at se vandet trække sig igen så hurtigt. Puha!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh ja, solens små besøg i mørket er noget der værdsættes! Man bliver næsten helt overrasket når man pludselig kan se igen efter dages gråvejr:-) Vandet kommer og går og jeg er stadig forbavset over det 'afløb' der åbenbart er nede under vores have, men hullet virker nu også ret godt i år. Vi har haft vand der flere gange i denne måned.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 9. Hvilken sol?
  Det vannet så skikkelig dramatisk ut. Rart hvordan det blir borte igjen, men bra er det.
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvilken sol! - Men man bliver jo lidt lykkelig når den endelige viser sig:-)
   Vand har vi fået nok af i dette efterår. 250 mm de to sidste måneder...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Sorbus Dodong er et godt valg til terrassen. Så har I noget smukt at se på hele året, og træet giver kun let skygge. Det er godt, I har beholdt den japanske skovgræs som bunddække, den er så smuk.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også det er det rette træ på den plads, for dels virker den robust, dels er den ret lysåben - plus alle de andre fordele! Vi har jo én i den anden ende af haven og det er godt med gentagelser i en lille have. Skovgræsset blev delt et par gange under operationen, så der er lidt at plante ud næste forår også. Jeg er ret begejstret for det:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet