onsdag den 29. november 2023

Næsten klar til julemåneden

Ja, haven er i hvert fald ved at være i juleform, og nu mangler vi bare et lille juletræ i forhaven en af de nærmeste dage. November er gået og den har budt på varieret vejr, lige fra masser af regn til disse dages kulde og sol - og nu også sne.
   2 dage efter vores store oversvømmelse vågnede vi til dette syn:
Mit lille bålsted forvandlet til en nydelig havedam, og denne gang kunne den rumme alt det meget vand, så vi slap for at hele baghaven sejlede.En Chrysantemum jeg fik af min far som potteplante sidste jul stod endda og blomstrede i det våde vejr.


Siden fik vi mere kulde og tørvejr (gudskelov!) og solen tittede frem om dagen mens månen stod fuld og hvid om natten. Det var en god forandring.
Jeg har sat skåle med gamle nødder og æbler ud til fuglene, og et neg lavet af de fuglefrø jeg dyrkede i sommers er kommet op på fuglehuset. Juleneget består mest af hirse og havre, og det skal nok falde i smag, i hvert fald har vi haft lange besøg af kærnebideren på det sidste.I dag kom så sneen til vore egn. Det har sneet det meste af dagen, men først her til aften er det begyndt at fylde lidt, for nu er det frostvejr.
Vi har også fået hængt de fleste lyskæder op i buske og træer, og nyder nu de små lys i mørket. På det første billede er det hyldetræet på terrassen, som i forvejen er behængt med klematis-frø-totter, og begge dele ser jo fine ud med et lille drys sne.I det hele taget lyser sneen op og løfter humøret. I krukkerne står de fine farver på benved, bregner og lyng og lyser op mod det hvide, og så kan man sagtens finde energien til en god julemåned:-)9 kommentarer:

 1. Ja, november er en måned med store forandringer. Så fin dam du har fått deg selv om det ikke helt var meningen å få dam der :)
  Snøen pynter opp i hagen din, Ulla. Ja, det blir mye lysere med en gang selv med bare litt snø. Dine fugler ser ikke ut til å mangle mat hos deg! Det er gledelig å se.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, fuglene kommer ikke til at mangle mad her hos mig, for vi betragter dem som en del af befolkningen her hvor vi bor:-) November gav 100 mm regn og nu vælter sneen ned! Jeg tror der ligger 20-30 cm sne derude efter natten og regnmåleren står med en høj 'nissehue' på toppen... Det er som vejret går fra 0-100 på få minutter efterhånden, og man kan næsten ikke følge med.
   Dammen - eller vandet i dammen - forsvandt hurtigt igen, men det var egentlig meget fint så længe det varede. Jeg er glad for jeg gravede ud sidste vinter!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
  2. 20 - 30 cm med snø alt nå? Ja, da går det hurtig i svingende hos deg. Jeg ønsker meg samme mengde her, og det kommer sikkert en gang i løpet av vinteren.

   Hilsen Marit

   Slet
 2. Hej Ulla!
  November har bjudit på varierat väder, väldigt blött och grått men också några soliga dagar. Fåglarna är hungriga, det blir att fylla på fågelmatarna ofta. Vi har också fått snö och det gör att allt ser rent och fint ut, det blir också mycket ljusare. Det ser vackert ut med ljusslingorna, det blir fint och stämningsfullt. Så vacker färg på din Chrysantemum, otroligt att den blommar fortfarande. Tråkigt med vattnet som förvandlat bålplatsen till en damm, men kanske är det bra då planteringarna slipper ligga i vatten.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og her vælter det ned med sne i dag, og der ligger nok 30 cm efterhånden. Vejret skal hele tiden overdrive ser det ud til:-)
   Lys i haven er skønt i den mørke tid og vi nyder det meget, og al sneen lyser også op. Fuglene skal have meget mad, for nu kan de ikke selv finde noget, og vi er glade for deres selskab!
   Det var helt ok at vandet blev i hullet for det var jo derfor jeg lavede det, men det forsvandt også hurtigt igen, og denne gang slap vi for vand i bedene.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 3. Ja ih hvor sneen lyser op og pynter. Så dejligt, bare man ikke skal ud og køre i det altså.
  Jeg satte osse lyskæder op forleden, det er så flot nu med sne. Dog har jeg osse været ude med sneskovlen i indkørslen. Sneploven "fylder jo op" når de kører forbi. Og en sti ned til hønsehuset kunne jeg lige lave osse i samme omgang. Men hvor det giver humøret et ordentlig løft. og så kom solen sørme osse i eftermiddag omend kortvarig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag har vi stort set ikke været udenfor en dør, for det har væltet ned hele dagen. En tur langs huset med sneskovlen er alt det er blevet til. Jeg håber da ikke du har cyklet på arbejde i dag!
   Sneen pynter, men i denne mængde virker det en smule overdrevet:-) Solen kunne ikke komme igennem i dag, men alligevel løfter alt det hvide humøret. Det sker så sjældent.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja det var dejligt med sne, jeg troede, I havde fået mere end os, men det er jeg nu ikke sikker på, de har ellers talt om Præstø og sne. Her har det også sneet hele dage, men det pynter nu i haven sammen med lyset i træerne. Fine billeder du har taget også uden sne.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen i går fik vi så hatten passede, og da jeg var ude for at fodre rendte der sne ind i støvlerne. Vi fik i hvert fald 25 cm og haven ligner en overpyntet flødekage:-) I dag skal vi se om vi kan få bilen i gang - og ud af indkørslen...
   Smukt ser det ud - og en smule besværligt er det, men i lysenes skær giver det en fin stemning. Godt I også fik lidt jorddække!

   Knus fra Ulla

   Slet