søndag den 10. december 2023

Tilbage i mørket

En uge fik vi glæde af sneen, og heldigvis fik vi også solen at se i den periode, men nu er vi tilbage i mørket igen, og øjnene skal anstrenge sig for at se.
Et lille juletræ fik vi hjem og lidt lys kom der på, så nu kan vi ikke gøre mere ved det tiltagende mulm, men må vente til solen begynder at vågne op igen om ikke så længe.

Sneen har ligget tungt og tykt over alle havens planter, men er nu forsvundet i regn og tåge. Jeg har været en runde og klippet knækkede stauder og buske tilbage, og i de sidste dages gråvejr ser haven ud som den plejer på en ganske gennemsnitlig dansk vinter.


Der er brug for at væbne sig med tålmodighed lige nu...


18 kommentarer:

 1. Heldigvis er det kort tid til sola snur! Hagen var jo utrolig vakker med snø, og det søte lille juletre :)
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Irene! Ja, det er godt at have de opmuntrende billeder at kigge tilbage på nu, og snart er det solhverv!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Det er jo synd at snøen har smeltet hos deg da, Ulla. Det var jo så vakkert med all snøen hos deg, og så fint med snø og lys på det lille juletreet. Her har vi fått 20-25 cm med snø, og mer skal komme i kveld og i morgen. Det er så vakkert ute nå, men det er meldt om mildvær til neste helg. Jeg håper at det ikke stemmer.
  Du fikk uansett tatt noen flotte bilder med snø og julestemning!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med din sne Marit! Jeg har nydt det hvide landskab så længe det varede, men nu er det bare vådt og gråt - igen. Sådan er det her i landet.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 3. Ja men det var kønt så længe det varede, næstsidste billede er meget smukt.
  Planterne og vi har brug for en pause, så vi prøver at væbne os med tålmodighed. Det går nok, nu er det jo snart jul, og inden dag er det solhverv. Så kommer den lange måned og så lysner det heldigvis.
  knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi kender proceduren, men de er nu lange disse dage med tågen der bare ligger som en fast dyne over os. Vi fik jo et ordentligt læs sne og det må vi være tilfredse med. Her ude på landet holder sneen sig heldigvis hvid til det sidste, men nu glæder jeg mig til solhverv:-)

   Tak og knus fra Ulla

   Slet
 4. Det er virkelig fint med snø, har vært så heldig å ha det i to uker her, men nå har mildvær og regn startet. (Kulene dine er også så fine, men her blåser det for mye til sånt). Ha en fortsatt fin desember, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bedre med sne end regn her om vinteren, for vi har brug for noget der lyser op, så det er jo godt du også har fået sne!

   Tak og i lige måde Ingeborg!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Ja, hvor har det været mørkt i dag. Ordet mulm er særdeles velvalgt til at beskrive det. At dømme efter det næstsidste billede har I fået meget mere sne end os. 5 - 6 cm tror jeg, det er blevet til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mulm er et ord der passer uhyggelig godt for tiden, men forinden fik vi jo 25 cm sne lige på én gang, så det kunne mærkes. Desværre er det smeltet igen og det var jo ikke væde vi manglede:-) Lige nu lever man bare i håbet om snarlig bedring...

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Ja det var smukt så længe det varede. I går var det surt tåge og i dag mere eller mindre regn. "Heldigvis" tog vi ud og fældede juletræ i går. Det var knapt så smattet som i dag, så det regnede vi godt ud.
  Vi må nyde de få lyse timer der er nu. Og der ikke så længe til solhverv ...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo godt med et 'trøstens ord' Gunvor, men denne tætte tåge er ikke sjov her i den mørke tid. Det er som natteblindhed - hele døgnet:-) Fint at benytte dagen til at fælde juletræ, så har man da noget at stå op til!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Hvor er det smukke og stemningsfulde vinterbilleder fra jeres have. Jeg har også beundret det store træ, der vokser på marken uden for haven. Hvor har det en flot grenbygning, det lægger man rigtig mærke til, når der er sne på grenene.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er jo svært begejstret for 'det lånte landskab', og det store egetræ er altid godt at have i baggrunden, navnlig når ens egne træer stadig er undermålere:-) Her i mørket fungerer sneen som den fineste kontur på grenværket - ligesom sort tusch på et hvidt papir, bare omvendt. Sneen gjorde godt så længe den varede, og nu er det 'grøn vinter' igen.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!
  Det är fint med snön, vi har också fått mildare väder, men än så länge ligger snön kvar.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu gælder det om at nyde de gode stunder, for mørket hersker og tågen ligger tykt, men det bliver da heldigvis snart lidt lysere!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 9. Hei Ulla! Ja, nå er vi på det mørkeste. Og det aller beste, det blir ikke mørkere. Kanskje ett minutt eller to.Jeg lengter alltid så utrolig til vintersolverv.
  Jeg ser på bildene dine at lys og snø gjør underverker.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 10. God ide med lys ud i haven til at skabe nogle lyspunkter i mørket. Uha ja det er mørkt for tiden, men vi kan glæde os til den snarlige solhverv, så går det den anden vej.

  SvarSlet